Zielona ferajna

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielona ferajna

Post »

Ładne rośliny. Storczyk bardzo interesujący. ;:333

Niestety miejscówka dla rojnika nie jest odpowiednia (chociaż gustowna). Po miesiącu roślina padnie lub będzie po prostu straszyć wyglądem. Aby była dalej zwarta i kolorowa potrzebuje jak najwięcej powietrza i mnóstwo słońca. :idea:
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja jestem zachwycona Rojnikiem i Fikusikiem.... ;:173
Fikus za 1,95 .... ? To ja nawet szczepki za to nie kupię... ;:306
Fajne nowe domki.... ale uwaga przed przelaniem !!!!
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Natalko ale czy rojnik utrzyma Ci się w domku :?:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

UUUUUUU ;:oj Ale się obłowiłaś ;:oj ;:138 i roślinki ładne i domki gustowne ;:108
A tam wcześniej widziałam przebity patykiem liść storczyka - niestety i ja nie raz widziałam takie dzieła :twisted: normalnie prądem po łapach tym... bezmyślnym... ;:14
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Patrycjo, Henryku dziękuję za rady ;:108 Wynieść roślinek na balkon nie mam jak, bo jest zabudowany, kupiłam je z myślą o parapetach - koleusy widziałam już jako rośliny doniczkowe, więc z moim nie powinno być problemów, a z rojnikiem zobaczymy... Dostanie nową miejscówkę na słonecznym parapecie, choć dzisiaj żaden parapet słoneczny nie był ;:185
Kasiu koleusy widziałam podobne (może takie same) na zdjęciach, przyznam że w tym roku o jakiekolwiek było trudno... Obie dobrze wiemy jak szybko te roślinki rosną, więc jeśli wszystko pójdzie dobrze to swojego na pewno będę odmładzać ;:224 A fikusa na początku wzięłam za bluszcz :shock: dopiero jak poszukałam w internecie to uwierzyłam że to naprawdę fikus ;:306
Alinko fikusa z tę cenę grzech było nie kupić ;:173 Podejrzewam że po prostu została im ostatnia roślinka, bo nie jest ani uszkodzony, ani chory, miał tylko bardzo mokro ;:108 Szczepki będą jeśli tylko zdołam go utrzymać przy życiu, bo czytałam że bywają kapryśne. A co do domków i podlewania - uważam bardzo i to chyba wychodzi roślinkom na zdrowie, bo np. fitonie w cukiernicy rosną jak na drożdżach, a przelałam kalanchoe które jest w zwykłej doniczce ;:219
Wiolu zobaczymy - jeśli tylko zacznie się coś dziać, to go przesadzę, roślinka jest najważniejsza. Jeśli chodzi o podlewanie trzeba po prostu być bardziej ostrożnym, ale wiem już, że to możliwe. To też kwestia dobrego drenażu na spodzie ;:108
Ago dziękuję ;:196 Kija jeszcze nie wyciągnęłam bo wbity strasznie mocno i musiałabym użyć sporo siły, a nie chcę szarpać tak storczykiem jak kwitnie ;:185 W kwiaciarni po prostu tego nie zauważyłam :evil:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Natalko, ja Cię przestrzegam przed przelaniem ale sama robię to samo co Ty. ;:306
To znaczy też kombinuję z różnymi osłonkami bez odpływu, typu: filiżanka, kubeczek itd....
ale grunt do ostrożność ;:333 a Rojnik w tej różowej osłonce wygląda pięknie ;:63
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54

Post »

Jej jaki świetny ten koleus ;:202 nie widziałam takiego jeszcze ;:333
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alinko ja się na dobre rady nie obrażam, w końcu udzielają mi ich osoby zajmujące się roślinami znacznie dłużej niż ja, więc to doceniam ;:108 Moim patentem w przypadku naczyń bez odpływu jest dobry drenaż - drobne kamyczki (które najpierw gotuję ;:306 ) lub plastikowe zakrętki, sposób mojej mamy. Na takich zakrętkach stoi w osłonce również najnowszy storczyk, bo ma ona płaskie dno i po podlaniu woda nie miałaby jak odciekać
Agnieszko dziękuję w imieniu koleusa ;:196
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Blueberry pisze: drobne kamyczki (które najpierw gotuję ;:306 )
A ja odgrzewam w mikrofali ziemię ;:306 ;:306 Zapach jest wtedy "wyborny" :;230 Dlatego robię to jak domowników nie ma w domu, bo chyba by mnie z tego domu wywalili ;:224
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Paulinko ja mikrofali nie mam, ale przy następnym przesadzaniu mam zamiar sama robić mieszanki ziemi, więc jak dopadnę gdzieś piasku na budowie będę miała dylemat - ugotować czy upiec ;:306
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też..czasem jak ziemia dobra a kwiatek wymieniam..tepię "brzydactwa"...ale nie pomyślałam, aby pomyśleć czy ktos jest w domu wtedy... ;:306 ;:306 ;:306
Chyba sie przyzwyczaili..bo nic nie mówią... nawet jak raz sfajczyłam keramzyt....na węgiel drzewny... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Super zakupy i fajne dla nich nowe domki ;:108 Co do rojnika, to niestety nie wydaje mi się, żeby utrzymał się w domu, ale będę trzymać za niego kciuki, aby się udało. Ślicznie wybarwiony jest ;:3
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu(labka1) no popatrz, normalnie to potrzeba milionów lat, aby zmienić szczątki roślinne w węgiel, a Ty tak w 5 minut... ;:306
Kasiu1007 dziękuję, mam nadzieję że rojnik się jednak zaaklimatyzuje, zobaczymy ;:108
borg50 dziękuję ;:196
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Ja również mam taką nadzieję, bo śliczny jest. Będę trzymać za niego kciuki ;:108
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Już niedługo

Obrazek
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”