Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

;:196 Zakupy iglasto kwieciste. Gosiu u mnie areał chwastów do wyrwania - stała pozycja na kolanach :;230 zwierzaki się dziwią, że pańcia do ich poziomu zeszła- łatwiej dać buziaka :wink:
Rzadko miewam internet więc kiedy mogę piszę- choć tak przez chwilę jestem z Wami.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Ale fajne zakupy :tan Przedwczoraj pojechałam do sklepu bo była dostawa właśnie hortensji, jak na złość nie została ani jedna :evil: :evil:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,anabelka jest bajecznie łatwa do ukorzenienia z patyków.Ja tak robię co roku,sporo porozdawałam,a teraz posadzone patyki puszczaja już listki,bedę miała nastepne sadzonki.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu pięknie u Ciebie .Zakupy roślinne to fajna rzecz .Od razu człowiek lepiej funkcjonuje ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, może masz i rację z tym mrozem. Jak idzie fala, to może wszystko zniszczyć. Przypomnij się póxniej może ukopię kawałeczek. Moja siostra też sobie ukopała we wtorek.

Monia, mam, mam. A Tobie wzeszły? Pokażę je za chwilę.

Dominiko, jak zwykle nie zapisałam nazwy ;:14 . Ale raczej to nie ona. To ma być mała kulka.

Aniu, Anabelka bedzie juz druga. Nie sądzę, żeby u mnie duża urosła. U Isi, naszej forumowiczki, ma najwyżej 120 cm. I nie rozrasta się na szerokość. Szachownice dostałam od sąsiadki. Tak samo jak Psi ząb. Są naprawdę warte posiadania, wyglądają nieziemsko. Omieg też warto mieć.

Jula, ja po prostu nie wyrabiam. Powinnam własnie prasować, bo góra urosła taka, że niedługo nie bedzie gdzie kłaść. Cały dzień ani na chwilę nie usiadłam Cały czas coś robię, przede wszystkim w ogrodzie. Powoli zaczynam doprowadzać go do porządku.

Dosiu, szkoda, że internet szwankuje.U mnie działa, ale co z tego jak mogę zajrzeć dopiero teraz, a i tak mam wyrzuty sumienia, że nie prasuję, tylko siedzę z Wami. Mój Fleszo co chwila mnie atakuje, żeby piłeczkę porzucać. A w przysiadzie łatwiej zaczepić :D Chwastów od groma. Przy okazji wyrównuję brzegi rabat.

Paulinko, to niedobrze. U mnie jest sporo hortensji. Może jeszcze dowiozą jeśli zobaczyli, że ładnie zeszły.

Małgosiu
, wiem, że ona łatwo się ukorzenia, ale jestem niecierpliwa i chciałam mieć już większą. W zeszłym roku kupiłam jedną, w tym drugą. Już się nie mogę doczekać kwitnienia.

Ewo,
jak ja dawno u Ciebie nie byłam. Nie wyrabiam z czasem. A co wejdę to coraz więcej powiadomień z wątków.
Masz rację, że zakupy roślinne bardzo cieszą.
Dzisiaj musiałam kupić choć pelargonie. Ale na razie muszę przystopowac z zakupami, bo zbyt dużo innych wydatków. Same imprezy, imieniny. 2 miesiące mam z głowy. Chociaż nie sądzę, żebym się powstrzymała choć przed drobnymi zakupami. :wink:

Dzisiaj znowu był pracowity dzień, ale nie cały wykorzystany na prace w ogrodzie. :evil:
Dzisiaj pierwszy raz w życiu przeżyłam oblężenie na parkingu przed marketem. Jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Wjeżdżając już mi się coś nie podobało, ale jak podjechałam dalej, już wiedziałam, że ugrzęzłam. No, ale jak już wjechałam poszłam na te zakupy. Byłam zła, bo weekendowe zakupy zrobiłam już dla siebie w poniedziałek, bo przypuszczałam co może się dziać. We wtorek dowiedziałam się, że w piątek będę miała gości, więc rad, nie rad musiałam udać się do sklepu. Miałam jechać od samego rana, ale syn wybierał się do kolegi, więc pomyślałąm, ze najpierw go odwiozę, a potem skoczę na szybkie zakupy. Zakupy były w miarę szybkie, ale gorzej było z wyjechaniem. Wiecie, że siedziałam godzinę w samochodzie, bo cały czas blokowały mnie wyjeżdżające samochody, a nikt nie chciał mnie wpuścić. Tak więc do domu dojechałam dopiero około 15. Cały plan dnia wziął w łeb. No, ale i tak sporo zrobiłam. Nareszcie wysprzątałam samochód, bo wstyd było kogokolwiek wozić. No i obczyściłam z chwastów i wyrównałam brzegi na prawie wszystkich rabatach z przodu. Zostałą mi tylko ta z rododendronami. Pewnie jutro nici z pracy, bo zapowiadają deszcz. Zobaczymy.

A teraz obiecane tulipanki dla Moni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Tak, u mnie wzeszły - wprawdzie 4 sztuki, ale sa i licze na to, że będą się rozrastały, bo są sliczne :D
Dziękuję ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Gosiu :wit
Jak ja nie znoszę centrów handlowych, unikam ich jak ognia... dziś zrobiłam zakupy w lokalnej piekarni o rozszerzonym asortymencie... bez kolejki...
Udanego spotkania! Porządek zrobiłaś extra :)
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Margo2 pisze:
Obrazek
Jak nazywają się te niebieskie kwiatki ? Pewno już o nie pytałam ale :roll: . Muszę sobie ;:14
Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Miodunka rozrośnie Ci się błyskawicznie i bardzo się rozsiewa. Mam ją w kilku miejscach. Jest taka wdzięczna. Po kwitnieniu lubi łapać mączniaka prawdziwego. Warto prysnąć sodą oczyszczoną.

Piękna ta hortensja, całkiem przyzwoicie rozrośnięta, powinna Ci już zakwitnąć w tym roku. Ja mam 2 młodziutkie, cienkie pędy, ale ważne, ze zdrowo rosną.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Hej,
Ta twoja tujka przypomina 'Golden Tuffet'.
Ja tez widziałam dzisiaj ten cały kryzys w Polsce :wink:
Pozdrawiam
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosiu dzisiaj nadrabiam zaległości, więc oczywiście jestem i u Ciebie ;:196
Zresztą, cały czas będę polować na zdjęcie siewek werbeny :;230
A tymczasem gratuluję zakupów i życzę udanego weekrndu :D
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

magos13 pisze:
Margo2 pisze:
Obrazek
Jak nazywają się te niebieskie kwiatki ? Pewno już o nie pytałam ale :roll: . Muszę sobie ;:14

Ja odpowiem, to ułudka wiosenna :D

Pięknie u Ciebie, widać już wiosne no i te duuuuże piwonie!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu przepięknie wyglądają kremowe tulipanki w takiej bogatej kępie..... ja mam chyba tę samą odmianę, ale moje niestety bardzo się przerzedziły i kępka uboga w tym roku... niestety nie ma już takiego efektu....
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Porządki nadal trwają :evil: Wczoraj nie miałam ani chwili na forum, a potem zdrowia ;:306 Z Twoich zdjęć widzę, że wszystko zaczyna kwitnąć, ja jeszcze trochę muszę poczekać. Nawet nie wszędzie w ogrodzie tulipany Tarda się rozwinęły, widać kwiaty tylko na jednej rabacie..
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Wiesz Gosia,
Ze zgrozą przeczytalam, ze masz wszystkie weekendy do końca czerwca zajęte...muszę wykopać te cyprysiki, no i co teraz? Reszta pw.
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”