Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Piekny masz wiosenny raj.Bardzo podobają mi się właśnie połączena bylin i iglaczków.Kamienie sa wspaniałe, ale chyba masz do nich swobodny dostęp.U mnie o w przewadze marne,piaszczyste ziemie i kamieni nie rodzą za bardzo.Więc jak mi jakiś wpadnie w ręce, to ze środka drogi potrafię go zgarnąć ;:224 i traktuję jak skarb.W ten oto sposób wyjasniło się czemu mam takie niedokończone obramowania ;:224

Sasanki wymiatają ;:172 ;:172
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Judytko czy mnie oczy nie mylą??? to naprawdę Ty??? O rany ,ależ się cieszę kochana, że się pojawiłaś ;:196 Witaj po tak dłuuuugiej przerwie ;:196 Mam nadzieję, że na stałe i znów założysz swój wątek??? Bardzo Ciebie brakowało.....
Fotki z tego roku...... jak najbardziej 8-) :lol: wiosna błyskawicznie nadrabia opóźnienie..... Trawka niestety jeszcze sobie rośnie samopas..... ale już niedługo ją przytemperujemy :lol:

Aniu u mnie z kamieniami było podobnie jak u Ciebie.... gdzie tylko zobaczyłam, to ciągnęłam do domu.... czasami eM wstydził się, bo potrafiłam w torebkę wsadzić jak gdzieś znalazłam..... dobrze że torby noszę takie wielkie, ze 5 kg ziemniaków się zmieści :;230
Jeździliśmy też na polowania na kamienie :lol: jak gdzieś tylko były jakieś roboty budowlane i wykopy to zawsze się tam pojawialiśmy i się nazbierało :lol:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałabym mieć w ogródku tyle kamieni ile szkieł ;:224 ;:224 .Jak powiększalismy Frankowi ogródek,przesuneliśmy płot i chciałam teren przekopać...i wykopałam...3 wiadra!!! szkieł!!!prawdopodobnie kiedyś tam był jakis słupek zakopany...i tak go umocowali :evil: Co ja się namamrałam pod nosem...dobrze że nikt nie słyszał...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu no tak...... czasami w ogrodach są niezłe wykopaliska.... trudno zgadnąć co poprzednicy zakopywali. U mnie nie było takich niespodzianek, bo to wszystko od wielu wielu lat w rodzinie ....

Dziś na dobranoc sesja tulipanków 8-) :lol:
Wreszcie zakwitły moje ukochane Tarda..... nie mogę się nimi nacieszyć, ponieważ przez pochmurną pogodę są prawie cały czas stulone :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A u nas był wyjątkowo piękny i ciepły dzień, choć wieczorem się ochłodziło i w nocy był przymrozek. Teraz też na razie ładnie-i dobrze, niech sobie jutro pada do woli. Dziś warzywnik. Najwyższy czas posiać to, co kupiłam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipanki w takiej gromadzie, prześliczne ;:215 , a ja wrócę do zęba psiego, tak się nim zachwycałam u sąsiadów ogródkowych, że dostałam małą kępkę i ma żółtego psi zęba :tan
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko u Ciebie też się tak rozrastają tulipany Tarda,? podobnie jak Ty uwielbiam je , kiedyś mówiłam na nie jajka sadzone :;230
Awatar użytkownika
anasstasia
500p
500p
Od: 27 sty 2013, o 13:17

Post »

Piękne zdjęcia! ;:oj ;:215
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

No, ja też nie obfociłem moich Tarda, bo wciąż pochmurno ale Twoje kępy biją na głowę ;:180
Jak napisałaś o wykopaliskach w ogrodzie, to przypomniałaś mi o łyżeczce do cukru wykopanej kilka dni temu i wsadzonej w ziemię. Zaraz po nią idę, bo znów zapomnę ;:173
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak dużo posadziłaś ich czy już się rozmnożyły?Jak długo trzeba czekać na taką dorodną kępę?Też mam ich kilka sztuk.Uwielbiam.Tak mi się podobały że jeszcze rózowe dokupiłam :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Te tulipanki wyglądają jak gwiazdeczki,piękne są ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś ale u ciebie kolorowo ;:oj a te żółtości to i ja mam w ogrodzie mimo tego że jakoś zanimi nie przepadam. U mnie również zimno i leje okrutnie, świata nie widać :(
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Agnieszko moje tulipanki już powoli przekwitają , a u Ciebie rozpoczyna się ich królowanie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Yoannak
500p
500p
Od: 2 kwie 2011, o 22:23

Post »

Tulipany piękne, a w takiej wielkiej kępie jak słońce wyglądają ;:3 ;:138.
Joasia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu u mnie pomidorki i sałatka wysadzona . Już dziś pierwszą sałatkę zerwaliśmy do obiadku :D
Dziś wreszcie wyszło słoneczko, ale nadal jest naprawdę zimo, przed chwila przeszła ulewa i zrobiło się o wiele cieplej, bo ucichł wiatr..... Oby już się wypogodziło , bo produkty na grilla czekają 8-) :lol:

Iwonko mam nadzieję, że będzie Ci pięknie kwitł, bo to naprawdę śliczny kwiatuszek :D Mój w tym roku bardzo marny, ma tylko 3 kwiatuszki, ale mam nadzieję, ze w przyszłym roku będzie lepiej...

Geniu u mnie ta nazwa nadal obowiązuje..... one naprawdę wyglądają jak jaka sadzone 8-) :lol: Uwielbiam je :D

Anastasio dziękuję ;:196 bardzo się cieszę, że fotki podobają Ci się :D

Jacku dziś już na troszkę wyszło słoneczko i tulipanki pięknie otworzyły się. Ale niestety myślę, ze jeszcze ze 2 dni i zaczną przekwitać.... aż szkoda, one są takie cudne ....
Jacku widzę, ze skarby wykopujesz w swoim ogródku ;:oj co to za łyżeczka.... jakaś stareńka???

Aniu posadzona była 1 paczka tulipanków.... one tak pięknie się rozrastają i naprawdę szybko :D Moja kępa ma już około 4 - 5 lat..... ale już 2 lata po posadzeniu była obfita :D To moje ulubione tulipanki, jak kwitną, to wyglądają zjawiskowo, tylko niestety zbyt szybko przekwitają....

Aniu ja też wciąż je podziwiam, ta kępa przyciąga mnie do siebie jak magnes :lol:

Aguś ja żółtości uwielbiam i mam ich w ogródku mnóstwo.... różnego asortymentu :D Teraz zachwycam się drobniutkimi żółtymi brateczkami, które mam w donicach...... są cudne.... a jak pachną ;:oj Ale fajne jest właśnie to, że lubimy różne rzeczy, dlatego nasze ogródki mimo dużej ilości podobnych kwiatuszków bardzo się różnią . Twoje niebieściutkie też mnie zachwycają :D

Dorotko moje tulipanki też dziś już bardziej wyciągnięte.... myślę, ze jeszcze ze 2 dni i przekwitną.... aż szkoda....

Joasiu ja też bardzo lubię ten widok. Tulipanki w takiej masie naprawdę robią wrażenie :D Ciesze się, że podobają Ci się :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”