Dzisiaj u nas było chłodno ale poszłam na działkę i posadziłam 26 pomidorów w szklarni. Więc uczciłam 1 Maja pracą.
Ewuniu na tej rabatce już nie ma miejsca do dosadzania jest tam 10 róż i wiele bylin czego na zdjęciu jeszcze nie widać.
Aniu magnolia już powoli zaczyna opadać ale zrobiłam jej dzisiaj znów zdjęcie. Część róż jest już od dwóch lat w donicy i już w zeszłym roku ładnie kwitły. Kilka dosadziłam jesienią i teraz wiosną. Białą sasanka rozrasta się wolno przynajmniej u mnie.
Kasiu tak to czasem bywa gdy kończy się wątek i nie zaczyna się od razu nowego.Cieszę się jednak bo bardzo intrygują mnie twoja architektura w metalu. Tunel będzie oszałamiający.
Grażynko to tylko kawałek tego monstrum.Aniołka przeniosłam z dołu do góry tutaj przynajmniej będzie bardziej widoczny,Zazieleniło

toż to przecież zaczyna się robić busz w niektórych miejscach.
Agnieszko też bym jej pewnie nie miała bo zawsze podobała mi się gwiaździsta białą magnolia, ale wiele lat temu dostałam ją od koleżanki z pracy i już białej nie kupiłam.Tulipanów nie jest dużo, dwa lata temu to było ich sporo ale przez ostatnie dwa lata pogoda im nie służy.
Jadziu a tak mam sad na kawałku działki i tam jest trochę trawnika ale w tym roku jest plaga stokrotek i mleczy. Moi sąsiedzi koszą jak już wszystko fruwa. Wierz że nawet nie wiem czy pachnie nigdy jej nie wąchałam. Moja koperkowa jest u mnie trzeci sezon, w zeszłym roku zrobiłam dwie sadzonki dla Grażynki i Lidzi, a w tym roku zrobię sobie jeszcze jedną dla siebie bo widziałąm małą sadzonkę.
Świerze dzisiejsze zdjęcia.

pierwszy Rh ale niestety nie wiem jak się nazywa.

piwonia koperkowa

jej dziecko z kwiatem
serduszka niskie różowe i białe