Moja działka i róże-danutab cz5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka i róże-danutab cz5

Post »

Danusiu, ja Ciebie też zgubiłam ;:131
Cudnie kwitnie magnolia, to jej czas ;:333 Piękny odcień bratków!
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fajna ta podpora pod Alohę. ;:333
No i słodki ten aniołek w kamykach.
Fajnie, że już się zazieleniło. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu cudnie wygląda ogród z wielkimi bukietami kwitnących drzewek...... magnolia cudeńko. Zawsze je podziwiam w innych ogrodach, w swoim nie mam na nią miejsca...
Zachwyca mnie też bielutka sasanka .... i śliczne kolorowe kępy tulipanków.... wiosna w całej krasie :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Danuś nie wiedziałam ,że masz też trawnik ,a raczej to łączka z drzewkami owocowymi .Magnolia także śliczna i na pewno pięknie pachnie teraz w ogródku . Moja koperkowa jest u mnie dopiero od jesieni a już ma 4 kwiaty to co będzie w przyszłym roku .Już sie cieszę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Dzisiaj u nas było chłodno ale poszłam na działkę i posadziłam 26 pomidorów w szklarni. Więc uczciłam 1 Maja pracą.

Ewuniu na tej rabatce już nie ma miejsca do dosadzania jest tam 10 róż i wiele bylin czego na zdjęciu jeszcze nie widać.

Aniu magnolia już powoli zaczyna opadać ale zrobiłam jej dzisiaj znów zdjęcie. Część róż jest już od dwóch lat w donicy i już w zeszłym roku ładnie kwitły. Kilka dosadziłam jesienią i teraz wiosną. Białą sasanka rozrasta się wolno przynajmniej u mnie.

Kasiu tak to czasem bywa gdy kończy się wątek i nie zaczyna się od razu nowego.Cieszę się jednak bo bardzo intrygują mnie twoja architektura w metalu. Tunel będzie oszałamiający.

Grażynko to tylko kawałek tego monstrum.Aniołka przeniosłam z dołu do góry tutaj przynajmniej będzie bardziej widoczny,Zazieleniło :shock: toż to przecież zaczyna się robić busz w niektórych miejscach.

Agnieszko też bym jej pewnie nie miała bo zawsze podobała mi się gwiaździsta białą magnolia, ale wiele lat temu dostałam ją od koleżanki z pracy i już białej nie kupiłam.Tulipanów nie jest dużo, dwa lata temu to było ich sporo ale przez ostatnie dwa lata pogoda im nie służy.

Jadziu a tak mam sad na kawałku działki i tam jest trochę trawnika ale w tym roku jest plaga stokrotek i mleczy. Moi sąsiedzi koszą jak już wszystko fruwa. Wierz że nawet nie wiem czy pachnie nigdy jej nie wąchałam. Moja koperkowa jest u mnie trzeci sezon, w zeszłym roku zrobiłam dwie sadzonki dla Grażynki i Lidzi, a w tym roku zrobię sobie jeszcze jedną dla siebie bo widziałąm małą sadzonkę.

Świerze dzisiejsze zdjęcia.

Obrazek
Obrazek pierwszy Rh ale niestety nie wiem jak się nazywa.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek piwonia koperkowa
Obrazek jej dziecko z kwiatem
serduszka niskie różowe i białe
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Piwonia koperkowa to moje chciejstwo,na jesień muszę ją kupić ;:224
Ile lat ma Twoja?
Magnolia wciąż czaruje ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Koperkową masz imponującą. ;:215
Swojej muszę znależć dobre miejsce i potem wsadzę.
Czekam aż lepiej popada, żeby móc zacząć pielić chwasty, bo już całkiem spore urosły. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Danusiu jakie optymistyczne ujęcia.Koperkowa w jakim jest kolorze-myślę,że w przyszłym roku i dla mnie będzie jakiś malutki odrost.
Mam 5 peoni-białą,różowe 2- w różnych odcieniach,Scarlet-czerwona z żóltymi pylnikami no i drezewiasta o lila kolorku.W zeszłym roku miala 2 kwiaty a teraz widzę 4 lub 5 pąków.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu ,po obejrzeniu Twojej ,stwierdziłam że bez koperkowej żyć się nie da .Muszę kupić . :;230
Kwiatuszki jak zwykle u Ciebie śliczne a magnolka aż gęsta od kwiatów ;:63
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Danuśka bardzo ale to bardzo przepraszam już sypię głowę popiołem ale koperkowa i magnolia u Ciebie daje po oczach. ostatnio mało pisze raczej podglądam, ale obiecuje poprawę ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu może w 3 sezonie nasze też tak będą wyglądać :heja i ciekawe czy też wydadzą dzieci ..Ta druga koperkowa ,którą w ubiegłym roku kupiłam w Ołomuńcu ma całkiem inne listki bardziej podobne do kosmosu . Danusiu magnolia cudowna, Rh także taki ukwiecony czy to miniaturka ?Fajny jest ten gatunek tulipanów też mam z tego gatunku ale jeszcze w pąkach
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Dziewczyny piwonia koperkowa to piwonia wędrująca tak ją nazywam ponieważ może wyrosnąć spory kawałek od matecznika.

Aniu pisałam wyżej że mam ją trzeci sezon. Dostałam małą sadzonkę i w pierwszym roku miała tylko 1 kwiat pisałam nawet u AniDS że jej kwiat bardzo przypomina jej różę Scarlet Moss.

Grażynko nawet nie wiesz jak szybko Ci się rozrośnie koperkowa. Plewić po dzisiejszym deszczu będzie łatwo ale też lepiej chwasty będą rosły.

Aniu nie ma sprawy w tym roku jesienią zrobię Ci sadzonkę bo ona ładnie wypuszcza pędy podziemnie które można odciąć i ukorzenić w doniczce. w zeszłym roku zrobiłam dziewczynom dwie sadzonki. U Grażynki żyje bo pisała natomiast nie wiem jak u Lidzi. Piwonii mam 11 ale krzaczastej ani jednej. Koperkowa piwonia jest tylko z tego co wiem w czerwonym kolorze z żółtym środkiem.

Ewuniu po dzisiejszym deszczu połowa kwiatów magnolii będzie opadnięta. Koperkowa piwonia nawet po przekwitnięciu pięknie wygląda, taka postrzępiona i warto ją mieć.

Aniu twoja koperkowa też niczego sobie jak na pierwszy rok po posadzeniu. Nie masz co przepraszać czasem się zdarza że coś omijamy, albo nie doczytamy.

Jadziu twoja i Ani jak na pierwszy sezon to olbrzymia sadzonka ja miałam tylko 1 kwiat w pierwszym sezonie. może nawet w tym roku będziesz miała jesienią nowe sadzonki tylko jak pisałam mogą nie być przy samym mateczniku, ale to dobrze bo przy wykopywaniu nie uszkadza się matki. Ten Rh należy do niskich, jest u mnie z 10 lat co roku obficie kwitnie i ma około 50cm.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie pogniewam sie Danusiu na jej dzieci .Zawsze są mile widziane ;:108 U nas też od rana leje z przejściowymi burzami
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Danusiu super wspomnienia różane ;:63 .
U Ciebie jest o wiele cieplej,wiosna także bardziej zaawansowana ;:224 ,nawet pada,a u nas zimniej i sucho ;:174
Doniczek też mam sporo ,szkoda,że zimne są noce,nie chce mi się z nimi latać wte i z powrotem,wiec stoją w garażu i szeroko otwieram wrota na dzień ;:224 .Piwonia koperkowa ciekawa,mam te zwykłe,ale bardzo je lubię.
Magnolia super okaz ;:215 .U mnie jeszcze nawet tulipany nie kwitną ;:222 ,czyli zimno :?
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Danusiu nie będę dziękować za patyczki ale przesyłam ogromne, słodkie ;:cm Wczoraj dostałam,trzęsąc się nad nimi posadziłam , przykryłam i do szklarni na balkon.Zobaczymy może będę miała szczęście i uda mi się ukorzenić chociaż jeden :D Danusi jak pięknie magnolia kwitnie u Ciebie ;:138 Moje maja już kilka lat i ani razu nie kwitły :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”