Hej
Witam szanownych gości
Maska wiem że masz rację, ale wiesz jak to jest czasami człowieka różne rzeczy denerwują... i myśli sobie że gdzie indziej pewnie było by lepiej
[Iza] no ja też już czekam na cieplejsze dni. Chociaż ostatni nie ma co narzekać
anabuko1 witam w moich skromnych progach, działeczka owszem zadbana ale jeszcze niedopieszczona, sporo pracy nas jeszcze czeka, no ale gdyby nie to to na co byśmy się cieszyli. Domowe kwiaty to raczej te liściaste bo wszystkie kwitnące umierają szybką śmiercią z nieznanych mi powodów

A co do kota, no cóż mam bzika na jego punkcie, teraz śpi na kanapie i nawet czubka uch mu nie widać tak sie w koc pozawijał
Lukrecjo witaj, czytałam na twoim wątku o waszych problemach i mocno cie przytulam

mam nadzieję że wszystko sie unormuje, a co do naszego kraju to mam podobne odczucia i doświadczenia

A wracając do przyjemniejszego tematu to już naprawdę mnie ręce świerzbią i doczekać się nie mogę jak wszystko zacznie rosnąć, uwielbiam patrzeć jak wszystko sie zmienia z czasem, coś co dwa lata temu było maciupkie w zeszłym było już całkiem całkiem a w tym ... to aż człowiek ściska co tak by już chciał to widzieć
Ja właśnie wróciłam z przeglądu pąków na krzewach i drzewkach. Wczoraj wykopaliśmy w końcu korzenie modrzewi z pod płotu i teraz mam masę miejsca na nowe rabaty, i jak tak chodzę to doszłam do wniosku że sporo roślin posadzonych w zeszłym roku musze jednak przesadzić

jestem kiepska w planowaniu i tak to sie potem kończy.
Mam do wysadzenia świerka od świąt i sporo malutkich iglaków z przydomowej szkółki które z zeszłym roku posadziłam wzdłuż płotu, a teraz doszłam do wniosku że jednak nie chce efektu żywopłotu i zamierzam podzielić je na grupki po trzy i posadzić na planie trójkąta , mam też jedno drzewko brzoskwini i nie wiem gdzie go wcisnąć, i dwa klematisy do których potrzebuję nowe podpórki bo te po tacie już dały za wygraną, chce też dosadzić wrzosy na wysepkę na środku i w ogóle trochę ją podnieść bo teraz jest niżej niż poziom trawnika i mi się to nie podoba, tylko z kąt ja mam wziąć tyle ziemi
To plany na przedogródek a z tyłu domu czeka nas w tym roku zmiana ogrodzenia i wyrywanie starego żywopłotu, założenie rabatki z cieniolubnymi hostami i żurawkami pod orzechem i zrobienie nowego miejsca do picia kawki

Wow ale sie tego nazbierało ... Dobrze że dopiero mamy marzec