Ogródkowa odskocznia - początek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródkowa odskocznia - początek

Post »

bina12 witaj
No zaryzykowałam. Ryzyk fizyk, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
U nas szkółki są ale w jednej nie prowadzą bylin a druga ma ich troche ale za to ceny z kosmosu

anabuko1 witam u siebie
Widoczki z kapliczką porośniętą zielenią są z ogrodu Ewelinki, ale już jest plan a taką kapliczkę w naszej maczudze ;:224
Cieszę się że ci sie podoba mój raj :)

Tak więc roślinki zamówione, zmniejszyłam troche ilości z listy dołożyłam kila gatunków, sie zobaczy co z tego wyjdzie. Dostawa w ciągu 46 dni. W sam raz na wiosnę
Wyszło tego 32 sztuki
Jajku ale sie ciesze :tan
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p

Post »

Witam poniedziałkowo
Średnio wyspana jestem, bo już 3 noc zawalona przez Naszego kochanego szkraba co w nocy spać nie może i dopiero ok 6 rano zasypia ;:124

Przeglądając wasze wątki pooglądałam zdjęci kochanych futrzaków i postanowiłam wstawić też fotki mojego Kocura

Lunek w całej krasie ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Sabina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Sabinko przyszłam z rewizytą i przeczytałam Twój wątek. Dzielnie organizujesz swój piękny ogródek, ozdoby drewniane zrekonstruuj, bo przecież to pamiątka po Twoim Tacie! Lista zakupów na ten rok bogata czyli teraz będziesz częściej bywać na FO i będziesz robić więcej zdjęć, bo jak już wydasz trochę gotówki to trzeba się pochwalić ;:172 Będę śledzić postępy w ogrodzie. Jak tam klon czy go przycinasz?
Śliczny kotek :lol:
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p

Post »

Witam Wtorkowo
Piję już drugą kawę i jakoś nie mogę sie obudzić

Witam Marysiu na moich włościach, zakupy ogrodowe zamówione teraz tylko czekać. Mam nadzieję że wszystko będzie tak jak trzeba z tymi bylinami ;:224

a teraz pare widoczków :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moje słońce ;:167

Obrazek
pozdrawiam Sabina
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Widoczki cudne !!Ale słodziak ...czy te oczy moga kłamać ;:173 N to masz najpiękniejszego kwiatuszka na świecie ;:167
Buziaki!!

I robisz na prawdę ładne zdjęcia ;:215
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p

Post »

Umyłam okna i świat od razu lepiej wygląda :tan

Kilka widoczków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiecie czego mi trochę szkoda? Mieszkamy na poddaszu i z której strony by nie patrzeć z okien widać same dachy sąsiadów :(
Jak ja zazdroszczę wam tych leśnych klimatów ;:131

Widok na północ

Obrazek

Południe

Obrazek

Wschód

Obrazek

I zachód

Obrazek

A na poprawę humoru :tan

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Sabina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Sabinko, ale masz gdzie mieszkać nie musisz się martwić o spłatę kredytu. Mój syn też mieszka z nami na poddaszu, które wybrali po rocznym mieszkaniu w pięknym Krakowie w wynajmowanym mieszkaniu z ryczącymi studentami za ścianą. Masz ogródek i widzę, że piękne miejsca do robienia ślicznych zdjęć też są. A synek słodki ;:196
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ja też już nie mogę doczekać się wiosny :) Piękne prymulki, alista zakupów imponująca ;)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj :wit
ładna zadbana działeczka.Widać,że kochasz kwiaty,bo wszystkie sa takie ładne i te domowe i te ogrodowe ;:215 A i kociaczek czarnula,,,śliczny ,ja tez jestem kociarą ;:167
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Oj, będzie się działo! zakupy świetne, sadzić i czekac aż porośnie. Kocisko cudne, widoki wcale nie takie złe ;:224 Zima fajna, ale mnie też już tęskno do wiosny ;:108
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p

Post »

Hej
Witam szanownych gości :D

Maska wiem że masz rację, ale wiesz jak to jest czasami człowieka różne rzeczy denerwują... i myśli sobie że gdzie indziej pewnie było by lepiej ;:223

[Iza] no ja też już czekam na cieplejsze dni. Chociaż ostatni nie ma co narzekać ;:3

anabuko1 witam w moich skromnych progach, działeczka owszem zadbana ale jeszcze niedopieszczona, sporo pracy nas jeszcze czeka, no ale gdyby nie to to na co byśmy się cieszyli. Domowe kwiaty to raczej te liściaste bo wszystkie kwitnące umierają szybką śmiercią z nieznanych mi powodów :( A co do kota, no cóż mam bzika na jego punkcie, teraz śpi na kanapie i nawet czubka uch mu nie widać tak sie w koc pozawijał :wink:

Lukrecjo witaj, czytałam na twoim wątku o waszych problemach i mocno cie przytulam ;:196 mam nadzieję że wszystko sie unormuje, a co do naszego kraju to mam podobne odczucia i doświadczenia ;:223 A wracając do przyjemniejszego tematu to już naprawdę mnie ręce świerzbią i doczekać się nie mogę jak wszystko zacznie rosnąć, uwielbiam patrzeć jak wszystko sie zmienia z czasem, coś co dwa lata temu było maciupkie w zeszłym było już całkiem całkiem a w tym ... to aż człowiek ściska co tak by już chciał to widzieć

Ja właśnie wróciłam z przeglądu pąków na krzewach i drzewkach. Wczoraj wykopaliśmy w końcu korzenie modrzewi z pod płotu i teraz mam masę miejsca na nowe rabaty, i jak tak chodzę to doszłam do wniosku że sporo roślin posadzonych w zeszłym roku musze jednak przesadzić ;:223 jestem kiepska w planowaniu i tak to sie potem kończy.
Mam do wysadzenia świerka od świąt i sporo malutkich iglaków z przydomowej szkółki które z zeszłym roku posadziłam wzdłuż płotu, a teraz doszłam do wniosku że jednak nie chce efektu żywopłotu i zamierzam podzielić je na grupki po trzy i posadzić na planie trójkąta , mam też jedno drzewko brzoskwini i nie wiem gdzie go wcisnąć, i dwa klematisy do których potrzebuję nowe podpórki bo te po tacie już dały za wygraną, chce też dosadzić wrzosy na wysepkę na środku i w ogóle trochę ją podnieść bo teraz jest niżej niż poziom trawnika i mi się to nie podoba, tylko z kąt ja mam wziąć tyle ziemi ;:223
To plany na przedogródek a z tyłu domu czeka nas w tym roku zmiana ogrodzenia i wyrywanie starego żywopłotu, założenie rabatki z cieniolubnymi hostami i żurawkami pod orzechem i zrobienie nowego miejsca do picia kawki :)
Wow ale sie tego nazbierało ... Dobrze że dopiero mamy marzec :)
pozdrawiam Sabina
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p

Post »

Hej
Witam wszystkich odwiedzających progi mojego skromnego ogródka ;:3

Prac już sporo wykonanych, połowa rabatki przed domkiem gotowa, bałagan na placyku psiaków posprzątany, złom przygotowany do wywiezienia, dzisiaj zrobiliśmy nowy kompostownik na ten sezon. Nie wiemy co będzie z naszymi planami ze zmianą ogrodzenia bo wczoraj okazało się że musimy wymienić piec CO no więc fundusze siłą rzeczy sie rozpłyną ale i tak nie jest źle. Musze jeszcze raz wygrabić trawniki i wyrównać po odwiedzinach nornic i będzie supcio :D A no i dokończyć rabatkę z przodu ale to już lajtowo bo większość pracy zrobiona tylko wyrównać i przesadzić krzaczory.

A może polecicie mi jakiś krzew lubiący bardzo słoneczną wystawę kwitnący od lipca do jesieni i lubiący raczej kwaśne podłoże ??

Pozdrawiam serdecznie i obiecuję wstawić zdjęcie jak tylko będzie co fotografować
pozdrawiam Sabina
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p

Post »

Dzisiaj wstawiam zaległe obiecane zdjęcia

Na początek trochę wiosny