Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Reniu współczuję Ci tych amatorów cudzej własności..... naprawdę wkurza taka sytuacja :roll:
Sasanki masz przepiękne, to moje ukochane wiosenne kwiaty ... ta ciemno-bordowa cuuuudo ;:oj
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Koło mojej teściowej działkę ma taka starsza pani, zapalona ogrodniczka.Czasem swędzą ją łapki do cydzych roślinek.I tak np w ubiegłym roku teściowa posadziła jaskry w ogródku i pod jej nieobecnosć, pani weszła do ogróda i wyrwała połowę wyrośniętej kępki.Oczywiście potem teściowa widziała u niej taką samą zwiędniętą i zmarnowaną kępeczkę jak u siebie...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Znam takich! Kradzione lepiej rośnie! :twisted: :twisted: :twisted:
Mam tylko problem, bo według wstępnych informacji jakie dziś uzyskałam w firmie - nie mam długiego weekendu.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Takich amatorów cudzego jest wielu.W ubiegłym sezonie wielokrotnie się o tym przekonałam.Ogromną wagę przywiazuję do każdej roślinki jaką sadziłam. Ktoś przychodzi na gotowe i bezpardonowo wyrywa. Trzeba nie mieć sumienia żeby siegać po cudze mienie. Reniu miłego dnia i dużo serdecznosci posyłam!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reniu, zmartwiłaś mnie okropniście...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Jesienią wyrwano mi świeżo posadzone 4 róże. Żeby ten amator cudzego miał tylko tyle co ukradnie!!
;:306 No to klops ze sprzątania piachu!!! :;230 :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Sasanką w dalszym ciągu się zachwycam.
A takiego pomocnika to współczuję. Przykra sprawa. Człowiek wkłada w to tyle serca, chodzi, szuka, wybiera, nieraz słono płaci za niektóre rośliny i chciejstwa a taki przyjdzie, weźmie i pewnie...zmarnuje. ;:222
Renatko mówisz dlugiego weekendu nie ma? Pewnie o czwartek Ci chodzi? ;:168
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Straszne rzeczy czytam Reniu u Ciebie .Masz z tymi nieproszonymi gośćmi zabierającymi roślinki. Okropność jak tak można..ja mam taka jedna panią najpierw wzięła truskawek do wsadzenia a potem wieczorem kiedy już były dojrzałe i tak podeszli nam pod podwórko na gotowe ,bo zapomniała wsadzić a z krzaczka lepsze niż ze sklepu ,bo nie zapłaciła .Wiadomo przy wszystkim trzeba pracować ale jaki efekt i radość jak coś wyrośnie ,zakwitnie .Dużo zapału i samozaparcia życzę. :D
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Renatko cudna masz wiosenkę , u mnie cebule znikają przez nornice ale chyba łatwiej przeżyć takiego szkodnika niż ludzkiego bo tego pcha instynkt i głód a ludzkiego głupota i bezczelność ,pozdrawiam :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko czy ja dobrze rozumiem, że ktoś wykopuje Ci rośliny sprzed domu :?: jeżeli tak to jest przecież szczyt chamstwa ;:14
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Naprawdę wspaniałe kwitnienia... Ale bezczelność złodziei jest powalająca. Jakbym takiego dorwał, to chyba bym łeb ukręcił przy samej d***e... :evil: Ostatnio mało brakowało, a sam padłbym ofiarą ogrodowego wandalizmu ? wracam sobie ze sklepu, idę, widzę poobrywane liście tulipanów na chodniku, gdzieniegdzie także oderwane cebulki. Dochodzę do domu ? niedaleko furtki rzucona cała kępa oskubanych z liści (i cebul) tulipanów ? takich najzwyklejszych, żółtych i czerwonych ? a obok kręcą się trzy dziewczynki w wieku lat około dziesięciu i pożądliwie patrzą na moją rabatę cebulową ? gdzie pełno o wiele ciekawszych okazów niż zwykłe żółtki i czerwonki. Gdybym ze sklepu wrócił z piętnaście minut później, pewnie zastałbym rabatę równo opędzlowaną. A tak to dziewczynki zabrały kupkę już pokradzionych tulipanów i sobie poszły. Od tego czasu oboje z żoną zamykamy już furtkę, nawet jeśli wychodzimy z domu tylko dosłownie na chwilę...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Reniu nie tyraj, bo kręgosłup nie wytrzyma. :wit
Jutro jadę, ale na piach (nie wiem jaki) nie będę patrzeć. ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To czyste chamstwo ,biorą jak swoje ;:124 ,a żeby mu raczka uschła .
U mnie przez wiele lat kradli lilie i dopiero w ubiegłym roku posadziłem kilka cebul ,może przetrwają .
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ja kiedyś przed domem posadziłam zwykłe aksamitki, to dzieli z naszego domu wszystkie kwiatki pozrywały i zaniosły mamusiom. Myślałam,że się wścieknę. Mamusie nie reagowały, ale powąchać też nie miały czego ;:306 ;:306
Teraz jakoś wszystko kwitnie i nie ma amatorów, chociaż zauważyłam, że ktoś wyciął 2 tulipany z kępki. Odpukać, pod domem wszystko stoi i kwitnie. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Serdecznie dziękuję za wszystkie słowa i gesty wsparcia! ;:196
Jesteście Kochani! ;:196
Mnie najbardziej wkurza takie bezmyślne niszczenie i kradzież. Nie mówię tu o niewielkim uszczknięciu, jakiejś roślinki, tylko o bezczelnym wycięciu najładniejszej i stratowaniu reszty! :twisted:
Jak do tej pory straty ponosiłam tylko przed bramą, bo moja Sońcia skutecznie odstraszała potencjalnych chętnych, ale teraz gdy Jej zabrakło ... (biedny Murzynek najchętniej chowa się do domu, bo jest już staruszkiem).
Potrzebuję nowego obrońcy. Suczki dość dużej, która będzie lubiła dzieci i jednocześnie odstraszała intruzów. Muszę jednak mieć dla Niej czas i odświeżoną budę.
Moja bratanica marzy o szczeniaczku, ale nie mam mnie całymi dniami w domu i nie chciałabym maleństwa zostawiać bez opieki i nadzoru, więc będzie to raczej starsza suczka.
Pozostaje jeszcze oswojenie psiny z ogrodem, bo może okazać się, że więcej zniszczy niż złodzieje ;:306
Sońcia kilka lat skutecznie wykopywała wszystkie hortensje :;230 nawet dwa trzy razy dziennie.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”