Sasanki masz przepiękne, to moje ukochane wiosenne kwiaty ... ta ciemno-bordowa cuuuudo
Pod Jesionem
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod Jesionem
Reniu współczuję Ci tych amatorów cudzej własności..... naprawdę wkurza taka sytuacja
Sasanki masz przepiękne, to moje ukochane wiosenne kwiaty ... ta ciemno-bordowa cuuuudo
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Koło mojej teściowej działkę ma taka starsza pani, zapalona ogrodniczka.Czasem swędzą ją łapki do cydzych roślinek.I tak np w ubiegłym roku teściowa posadziła jaskry w ogródku i pod jej nieobecnosć, pani weszła do ogróda i wyrwała połowę wyrośniętej kępki.Oczywiście potem teściowa widziała u niej taką samą zwiędniętą i zmarnowaną kępeczkę jak u siebie...
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Znam takich! Kradzione lepiej rośnie!
Mam tylko problem, bo według wstępnych informacji jakie dziś uzyskałam w firmie - nie mam długiego weekendu.
Mam tylko problem, bo według wstępnych informacji jakie dziś uzyskałam w firmie - nie mam długiego weekendu.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
Takich amatorów cudzego jest wielu.W ubiegłym sezonie wielokrotnie się o tym przekonałam.Ogromną wagę przywiazuję do każdej roślinki jaką sadziłam. Ktoś przychodzi na gotowe i bezpardonowo wyrywa. Trzeba nie mieć sumienia żeby siegać po cudze mienie. Reniu miłego dnia i dużo serdecznosci posyłam!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Reniu, zmartwiłaś mnie okropniście...
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Sasanką w dalszym ciągu się zachwycam.
A takiego pomocnika to współczuję. Przykra sprawa. Człowiek wkłada w to tyle serca, chodzi, szuka, wybiera, nieraz słono płaci za niektóre rośliny i chciejstwa a taki przyjdzie, weźmie i pewnie...zmarnuje.
Renatko mówisz dlugiego weekendu nie ma? Pewnie o czwartek Ci chodzi?
A takiego pomocnika to współczuję. Przykra sprawa. Człowiek wkłada w to tyle serca, chodzi, szuka, wybiera, nieraz słono płaci za niektóre rośliny i chciejstwa a taki przyjdzie, weźmie i pewnie...zmarnuje.
Renatko mówisz dlugiego weekendu nie ma? Pewnie o czwartek Ci chodzi?
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Straszne rzeczy czytam Reniu u Ciebie .Masz z tymi nieproszonymi gośćmi zabierającymi roślinki. Okropność jak tak można..ja mam taka jedna panią najpierw wzięła truskawek do wsadzenia a potem wieczorem kiedy już były dojrzałe i tak podeszli nam pod podwórko na gotowe ,bo zapomniała wsadzić a z krzaczka lepsze niż ze sklepu ,bo nie zapłaciła .Wiadomo przy wszystkim trzeba pracować ale jaki efekt i radość jak coś wyrośnie ,zakwitnie .Dużo zapału i samozaparcia życzę. 
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Renatko cudna masz wiosenkę , u mnie cebule znikają przez nornice ale chyba łatwiej przeżyć takiego szkodnika niż ludzkiego bo tego pcha instynkt i głód a ludzkiego głupota i bezczelność ,pozdrawiam 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Renatko czy ja dobrze rozumiem, że ktoś wykopuje Ci rośliny sprzed domu
jeżeli tak to jest przecież szczyt chamstwa 
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Naprawdę wspaniałe kwitnienia... Ale bezczelność złodziei jest powalająca. Jakbym takiego dorwał, to chyba bym łeb ukręcił przy samej d***e...
Ostatnio mało brakowało, a sam padłbym ofiarą ogrodowego wandalizmu ? wracam sobie ze sklepu, idę, widzę poobrywane liście tulipanów na chodniku, gdzieniegdzie także oderwane cebulki. Dochodzę do domu ? niedaleko furtki rzucona cała kępa oskubanych z liści (i cebul) tulipanów ? takich najzwyklejszych, żółtych i czerwonych ? a obok kręcą się trzy dziewczynki w wieku lat około dziesięciu i pożądliwie patrzą na moją rabatę cebulową ? gdzie pełno o wiele ciekawszych okazów niż zwykłe żółtki i czerwonki. Gdybym ze sklepu wrócił z piętnaście minut później, pewnie zastałbym rabatę równo opędzlowaną. A tak to dziewczynki zabrały kupkę już pokradzionych tulipanów i sobie poszły. Od tego czasu oboje z żoną zamykamy już furtkę, nawet jeśli wychodzimy z domu tylko dosłownie na chwilę...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Reniu nie tyraj, bo kręgosłup nie wytrzyma.
Jutro jadę, ale na piach (nie wiem jaki) nie będę patrzeć.

Jutro jadę, ale na piach (nie wiem jaki) nie będę patrzeć.
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To czyste chamstwo ,biorą jak swoje
,a żeby mu raczka uschła .
U mnie przez wiele lat kradli lilie i dopiero w ubiegłym roku posadziłem kilka cebul ,może przetrwają .
U mnie przez wiele lat kradli lilie i dopiero w ubiegłym roku posadziłem kilka cebul ,może przetrwają .
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Teraz jakoś wszystko kwitnie i nie ma amatorów, chociaż zauważyłam, że ktoś wyciął 2 tulipany z kępki. Odpukać, pod domem wszystko stoi i kwitnie.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Serdecznie dziękuję za wszystkie słowa i gesty wsparcia!
Jesteście Kochani!
Mnie najbardziej wkurza takie bezmyślne niszczenie i kradzież. Nie mówię tu o niewielkim uszczknięciu, jakiejś roślinki, tylko o bezczelnym wycięciu najładniejszej i stratowaniu reszty!
Jak do tej pory straty ponosiłam tylko przed bramą, bo moja Sońcia skutecznie odstraszała potencjalnych chętnych, ale teraz gdy Jej zabrakło ... (biedny Murzynek najchętniej chowa się do domu, bo jest już staruszkiem).
Potrzebuję nowego obrońcy. Suczki dość dużej, która będzie lubiła dzieci i jednocześnie odstraszała intruzów. Muszę jednak mieć dla Niej czas i odświeżoną budę.
Moja bratanica marzy o szczeniaczku, ale nie mam mnie całymi dniami w domu i nie chciałabym maleństwa zostawiać bez opieki i nadzoru, więc będzie to raczej starsza suczka.
Pozostaje jeszcze oswojenie psiny z ogrodem, bo może okazać się, że więcej zniszczy niż złodzieje
Sońcia kilka lat skutecznie wykopywała wszystkie hortensje
nawet dwa trzy razy dziennie.
Jesteście Kochani!
Mnie najbardziej wkurza takie bezmyślne niszczenie i kradzież. Nie mówię tu o niewielkim uszczknięciu, jakiejś roślinki, tylko o bezczelnym wycięciu najładniejszej i stratowaniu reszty!
Jak do tej pory straty ponosiłam tylko przed bramą, bo moja Sońcia skutecznie odstraszała potencjalnych chętnych, ale teraz gdy Jej zabrakło ... (biedny Murzynek najchętniej chowa się do domu, bo jest już staruszkiem).
Potrzebuję nowego obrońcy. Suczki dość dużej, która będzie lubiła dzieci i jednocześnie odstraszała intruzów. Muszę jednak mieć dla Niej czas i odświeżoną budę.
Moja bratanica marzy o szczeniaczku, ale nie mam mnie całymi dniami w domu i nie chciałabym maleństwa zostawiać bez opieki i nadzoru, więc będzie to raczej starsza suczka.
Pozostaje jeszcze oswojenie psiny z ogrodem, bo może okazać się, że więcej zniszczy niż złodzieje
Sońcia kilka lat skutecznie wykopywała wszystkie hortensje
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...