Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p
Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Post »

Teraz będzie łatwiej bo ten busz za jabłoniami z poniższego zdjęcia został wycięty na krótko i 'cudem' odnalazło się nagle kilka arów ziemi i 3 dość spore jabłonie,trochę gruzu i różności roślinnych :;230 dodatkowo już wiadomo dokąd sięga płot...
Obrazek
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p
Od: 17 kwie 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

to pokaż pokaż swoje dzieło :lol:
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p

Post »

Jeżeli Pacynka nie ma nic przeciwko zaśmiecaniu jej tematu to wieczorkiem wrzucę kilka zdjęć :) Babciny ogródek również budzi się powoli do życia ,więc kilka fotek też mu się należy :)
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

SandraABC pisze:Jeżeli Pacynka nie ma nic przeciwko zaśmiecaniu jej tematu to wieczorkiem wrzucę kilka zdjęć :) Babciny ogródek również budzi się powoli do życia ,więc kilka fotek też mu się należy :)
A może załóż swój własny wątek? :) Ja bym się cieszył , że rośnie grono wiejskich ogródków. ;:173
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bry Gdzie Ty się podziewasz? Miały być zdjęcia i nie ma... a jeszcze wrócę do konkursu - jaką dostałaś nagrodę?
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit No właśnie też czekam na nowe fotki z ogrodu , wszystko teraz nabiera tempa ;:138
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Pacynko kochana pytałaś kiedyś u mnie w wątku o coroczne wykopywanie cebul tulipanów. Wiesz, przyuważyłam w tym roku taki jeden koszyk, którego nie wykopywałam chyba od 3/4 lat bo jakoś-tak zawsze zapominałam. Kilka lat temu było w nim 6 pięknych, dorodnych tulipanów, a teraz widzę że zakwitnie tylko jeden. Nie wiem, czy jest to spowodowane tym, że go nie wykopywałam czy innymi czynnikami ale ......
Za to u Ciebie widzę, że praca wre. Paczuszki przychodzą, kwiaty się mnożą - brawo ;:180
Tylko tak dalej.
Pozdrawiam Cię niedzielnie ;:196
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p

Post »

Kriss1515 pisze:
SandraABC pisze:Jeżeli Pacynka nie ma nic przeciwko zaśmiecaniu jej tematu to wieczorkiem wrzucę kilka zdjęć :) Babciny ogródek również budzi się powoli do życia ,więc kilka fotek też mu się należy :)
A może załóż swój własny wątek? :) Ja bym się cieszył , że rośnie grono wiejskich ogródków. ;:173
Powoli do tego dojrzewam :D Ale to baardzo powoli :)
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p
Od: 17 kwie 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nie ma na co czkać tylko zakładać ;:108
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Dokładnie. :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Pacynko,dawno nie byłam u ciebie, bo bardzo nie mam teraz czasu,ale oczy mi wyszły z orbit jak zobaczyłam moją paczkę,myślę ,że wszystko już posadzone i sobie spokojnie rośnie,super porządki zrobiłaś wokół domku,bardzo u ciebie przytulnie ,jak u mojej babci pozdrawiam, :wit ;:oj
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Kochani, baaaardzo mi miło z powodu Waszych odwiedzin i ciepłych słów! ;:168 Cieszę się, że wątek żyje mimo chwilowego braku Gosposi :wink:
Musicie mi uwierzyć na słowo, że naprawdę wybitnie ostatnio brak mi czasu. Żebyście nie pomyśleli, że dostałam paczki i tyle mnie widziano ;:224
Jak znajdę dłuższą chwilę, to odpowiem grzecznie jak należy każdemu i oczywiście wkleję fotki. Muszę przyznać, że malutka duma już mnie rozpiera z powodu przedogróka ;:173
Popracowałam ostatnio na wsi szalenie, a teraz szaleńczo dobieram rośliny do ogrodu dla Taty, który podjęłam się stworzyć na surowym korzeniu :] (może, ale tylko może ;> stworzę wątek o tym)

I tak pokrótce tylko, bo wpadłam w biegu właściwie ...
Od TVP dostałam 3 katalogi ZSP, w tym ten nowy, którego mi brakowało do kolekcji ;)
Sandra, Ciebie jeszcze pomęczę o te starowinki. Wklejaj sobie do woli, niech Goście uraczą oczy jakimś widokiem w moim wątku ;)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Nie no, to było oczywiste, że jak dostaniesz sadzonki, to je spieniężysz na pobliskim ryneczku za małą fortunę i się teraz wygrzewasz na Karaibach ;:306 Niedoczas rozumiem, też mam jakieś dwa tygodnie do tyłu, ale choć zdjęcia czasem wrzuć, niech zobaczymy jak nasze dzieciny rosną, a ogród się rozwija...a nowy wątek, też super pomysł, skoro i tak nie masz czasu, to jeden czy dwa, żadna różnica :wink:
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Moi Drodzy! Skoro Pat /niewykluczone, że ideał jeśli chodzi o tempo prac, zarówno zleceń, które zwykła 'machać' ot tak, jakby się zdawało oraz robót dodatkowych wykonywanych przy okazji/ założyła w swoim niedoczasie kolejny wątek i grzecznie namawia do wstawiania fotek darowanych mi nowych podopiecznych, chyba byłoby niegodziwością odmawiać i nie zrobić podobnie :]

Zatem... tadam!

Przedogródek w wizji globalnej, wraz z 'obłędnie pięknym' gankiem ;) przedstawia się następująco
Obrazek Obrazek

Musze przyznać, ze więcej pracy poświęciłam głównie 1 części /a dlaczego, zdradzę za chwilę, choć powód znajduje się fragmentarycznie na obrazku/, 2ga natomiast chwilowo potraktowana została po macoszemu. W części bliżej lilaków znalazły się właściwie wszystkie dary od Was, a w części od str. ogrodu znalazły się wysiewane rozsady oraz wykopana z innej części ogrodu znaleziona dziewanna oraz stare narcyzy

Obrazek Obrazek

niemały fragment pokazowego ogródka zajmuje rabata imienia Pat, z jej irysami, a tuż obok na tymczasowym /jak później zdecydowałam/ miejscu znalazł się ziarnopłon, który chyba udawał fiołki ;) /roślina ta często występuje w starych parkach i ogrodach/, który docelowo tworzyć będzie łan razem z cebulicą pod leszczynami ;]
Obrazek Obrazek

Jeśli by się pochylić nad rabatkami, można dostrzec kolorowe zwiastuny wiosny. Swym kwieciem radowały Swoją Panią /oraz trzmiele/ krokusy Remembrance i Firefly
Obrazek Obrazek

tulipany Johnann Strauss oraz cebulica /ta póki co w donicy/
Obrazek Obrazek

cesarska korona tworzy kwiatuszki, a z cebuli wyrastają dodatkowe pędy; tuż obok floks czerwony od koziorozca
Obrazek Obrazek

pierwiosnek /gruziński?/ podarowany od Zuli oraz pierwiosnek chyba przesadzony z doniczki
Obrazek Obrazek

trzmiele zapylające powrzątkowy, bogato kwitnący agrest czerwony oraz kwitnąca forsycja (kwiaty pojawiły się nawet na 1rocznych przyrostach)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit No przekomarzasz się z nami , slicznie, wiosennie i kolorowo już u Ciebie ;:63 a nowe nabytki widać ,że wspaniale się czują w nowym domku :tan
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”