Nie wystawiaj jeszcze tak wszystkich donic,
nigdy nie wiadomo czy nie przyjdzie załamanie pogody.

przylaszczki urocze jeszcze ich nie mam ciekawe dlaczego?
 przylaszczki urocze jeszcze ich nie mam ciekawe dlaczego?  

i ja  zaglądam  do  Ciebie  choć...  brak  czasu  a teraz  wiosną  jest  mi go  ciągle  za  mało
  i ja  zaglądam  do  Ciebie  choć...  brak  czasu  a teraz  wiosną  jest  mi go  ciągle  za  mało  

w przerwie  sadzenia  róż,wyrównałam    bukszpany  do równego poziomu
  w przerwie  sadzenia  róż,wyrównałam    bukszpany  do równego poziomu 

,coś  Ty.. ja jestem  spragniona  roboty i nie  wiem jak  długo będę  dysponoiwała   czasem  dla ogrodu  więc...
 ,coś  Ty.. ja jestem  spragniona  roboty i nie  wiem jak  długo będę  dysponoiwała   czasem  dla ogrodu  więc... 

Ja dziś przesiedziałam cały dzień w domu, było tak zimno, że nawet nosa nie chciało się wystawić na dwór. Mam nadzieję, że jutro będzie już cieplej i wyjdzie słoneczko....
  Ja dziś przesiedziałam cały dzień w domu, było tak zimno, że nawet nosa nie chciało się wystawić na dwór. Mam nadzieję, że jutro będzie już cieplej i wyjdzie słoneczko....
 Zdjęcie z wróblem jest rewelacyjny.
 Zdjęcie z wróblem jest rewelacyjny.  

rewelacyjnie
 rewelacyjnie   u nas dziś od rana pada i burze dobrze że chociaż wczoraj dało się podziałaś na działeczkach
  u nas dziś od rana pada i burze dobrze że chociaż wczoraj dało się podziałaś na działeczkach  

u mnie niestety padało ale widzę  że ogród na tym skorzystał wszystko eksplodowało  zielenią
 u mnie niestety padało ale widzę  że ogród na tym skorzystał wszystko eksplodowało  zielenią 

), a Ty ich nie lubisz.
 ), a Ty ich nie lubisz.

ja  najbardziej  czekam  na  różany  czas...  ale  chyba  Ty  również
  ja  najbardziej  czekam  na  różany  czas...  ale  chyba  Ty  również   

ja jestem przekonana,że  zimna  Zośka  w tym  roku nam odpuści. Zapomni o  nas... doś  długo  mieliśmy  zimnicę,starczy już. Profilaktycznie karczocha  trzymam  w pomieszczeniu choć ma  już  trzy pary liści i mógłby iśc  do gruntu  ale...
  ja jestem przekonana,że  zimna  Zośka  w tym  roku nam odpuści. Zapomni o  nas... doś  długo  mieliśmy  zimnicę,starczy już. Profilaktycznie karczocha  trzymam  w pomieszczeniu choć ma  już  trzy pary liści i mógłby iśc  do gruntu  ale...  strzeżonego itd...
  strzeżonego itd...

miło,że  zajrzałeś  do mnie
  miło,że  zajrzałeś  do mnie   Tak  to  Hylomecon
  Tak  to  Hylomecon To Hylomecon japoński  własnie jest  w pełni kwitnienia
   To Hylomecon japoński  własnie jest  w pełni kwitnienia

Hylomecon japoński to pierwszy raz go widzę i jestem pod wrażeniem jego piękna i kwiatów.
 Hylomecon japoński to pierwszy raz go widzę i jestem pod wrażeniem jego piękna i kwiatów.  Czekam aż zakwitną Twoje róże w ogrodzie.
  Czekam aż zakwitną Twoje róże w ogrodzie.  
 Ja swojego karda którego przechowywałem pod stołem w szklarni wysadziłem go do gruntu 10 dni temu i ma się dobrze. Ma już spore liście ale przymrozku się nie boje bo mam duże wiadro 20 litrowe więc w razie czego mogę go nakryć.Profilaktycznie karczocha trzymam w pomieszczeniu choć ma już trzy pary liści i mógłby iśc do gruntu ale... strzeżonego itd..
Czas na odpoczynek i relaks w tak pięknym ogrodzie.Napracowałam się fizycznie ,nie powiem teraz trzeba będzie zwolnić tempo