Poproszę o poradę.
Dzisiaj w przypływie szaleństwa kupiłam na wyprz w Au... lilie... No cóż... w ogrodzie niby miałam białe lilie tzn sadziłam... kwiatów nie kojarzę... roślinki jako takie są... mikronowe... ale wracając do tematu szaleństwo mnie ogarnęło wyprzedazowe i kupiłam. Dopiero po przyjeździe do domu zaczęłam szukać informacji i już nic nie wiem... Pomocy!!!! moja mama i teściowa kupują lilie i sadzą nad niczym się nie zastanawiają i je mają, po prostu im kwitną - bez mieszania ziemi, pewnie nawet zasilania... więc tamte białe też tak sadziłam, ale z tych chciałabym zobaczyć kwiaty! Nawet nie wiem czy można je pomieszać gatunkami, czy na pewno trzeba je wykopać na zimę. Bo na początku myślałam, żeby je wysadzić na rabacie mieszanej, ale jak z wykopywaniem, to szukaj wiatru w polu - rabata ma 200m2... potem pomyślałam zrobię tylko dla lilii, no ale co ma być taka łysa? a potem, że wysadzę je na rabacie pachnące rośliny, bo w końcu pachną, no i jest osłonięta krzakami, więc cień na nogach by miały, ale tam rosną piwonie czy one się polubią? tzn piwonie kwaśny torf w okolicy...
czekam... jak powiecie, że to nie ma sensu to odpuszczę i wydam....

pozdrawiam
Magda