Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Kasiek ogród prezentuje się już wspaniałe, taras również ;:215 nowe róże od Ewuni świetne a powiedzenie nie będę w tym roku sadzić więcej róż jest nie do zrealizowania :;230 też mnie ciągnie ale ja jeszcze czekam na ostatnią przesyłkę to na jakiś czas mam zaspokojone pragnienie :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak ja kocham te Twoje zdjęcia. ;:167
Dziewczyny mają rację. Powinnaś pokazać je w jakimś czasopiśmie, a nawet zaprosić Maję. Taras wygląda zjawiskowo.
Nie wiem, czy pamiętasz jak zeszłej zimy lamentowałam, że już nie mam co kupowac, bo rabaty urządzone.
I co? I teraz non stop coś kupuję i wymyślam od nowa. Tysiące pomysłów. Tylko, żeby kasa była na ich realizację :roll:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Mam nadzieję, że miło spędziliście dzień, mój był wyjątkowo udany! Pospaliśmy długo, zjedliśmy późne śniadanko, potem kawka na tarasie, a po południu mieliśmy gości. Zdążyłam też pospacerować po ogrodzie z aparatem :tan
Po południu wyszło słonko i pogoda była bardzo przyjemna ;:173
Dobrze jest czasem wrzucić na luz i po prostu delektować się wiosną :D

Dziękuję wszystkim za odwiedziny, zaraz odpowiem, ale najpierw porcja dzisiejszych fotek, niech przemówi ogród :wit

Magnolia wciąż zachwyca bibułkowymi kwiatami
Obrazek

Obrazek

Na iglaczkach powoli widać młodziutkie przyrosty - uwielbiam tą jaskrawą zieleń!
Obrazek

Migdałek zbiera się do kwitnienia
Obrazek

Szafirki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niezapominajki same się wysiały
Obrazek

Szachownice
Obrazek

Obrazek

Pierwsza azalia
Obrazek

Obrazek

Narcyze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowe pierwiosnki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Enkiant dzwonkowaty
Obrazek

Sasanki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powojnik Maidwell Hall
Obrazek

Moja księżniczka w pąkach ;:215
Obrazek

Obrazek

Tulipanki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chill out tarasowy ;:170
Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, cudnie fotki ;:138
U ciebie już kwitnie azalia i powojnik ma już pąki ;:oj W szoku jestem!
A tulipanów masz dziesiątki........ ;:180
Spokojnej nocki!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu, magnolia na tle chmurek - rewelacja! Pięknie u Ciebie i nie są to puste słowa :wink: Przypominam Ci o udziale w konkursie, jeśli będzie w tym roku :wink: To dopiero w okolicach wakacji, ale MUSISZ wziąć udział! Jeszcze Ci przypomnę w odpowiednim czasie :wink: Ogród dojrzewa, już jest cudny a za kilka lat będzie rajem!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowo ;:196
Bozuniu, kochana jesteś, ale ogród dopiero powstaje, żaden z niego kandydat do trofeów :wink: Zdjęcia to sztuka iluzji, ale cieszą mnie ogromnie takie sympatyczne słowa!
Gosiu, jak miło, że wpadłaś! Dziękuję za przemiłe słowa, ale do ideału daleeeeka droga. Poza tym, mam tak zacnych gości, że nie potrzebuję zapraszać celebrytów :wink: Chyba zawsze tak jest, że po zimowym zwątpieniu i wiosennym przesileniu budzi się w nas ogrodowy demon :twisted: Ja też mam ochotę dosadzać, a miejsca brak!
Majeczko, wybrałam te ślicznotki u Ewuni i z trudem powstrzymałam się, żeby nie wziąć kolejnych ;-)) Do następnej wizyty ;:306
Marta, dzisiaj po południu było pięknie! powinno już przeschnąć u Ciebie, więc na urlopiku pewnie będziesz działać :uszy
Asiu, dobrze, że ostrzegasz, nie zbliżam się do Auchana! Wszystkie zakupione przez Ciebie królewny mam od jesieni, będziemy podziwiać je w tym roku w obu ogrodach ;:196 Asieńko, może cyknij foty swojej glicynii i wspólnymi siłami coś wypatrzymy?
ps. Kiedy się widzimy?
Asiu Daffodilku, to Twój miesiąc czyż nie? Narcyze kwitną na potęgę! Dziękuję za serdeczności, jeżeli ogród zaprasza na zdjęciach, gospodyni również, to kiedy skorzystasz z zaproszenia? ;:196 Glicynie kapryśne nawet w łagodnym klimacie, ale ten rok zapowiada się wyjątkowo!
Małgosiu, i jak, obejrzałaś glicynię? Jak wypatrzyłaś mechate, beczułkowate pąki, to będą kwiaty! W razie niepewności zrób foty, pomogę w identyfikacji ;:168
Agness, szkoda, że Cię nie będzie..miałam nadzieję, na sympatyczne spotkanie w realu ;:131 Może innym razem!Z chwastami to nierówna walka, ale jak to pisze Ewa Majowa, taki nasz los parchaty :;230
*moje wątki*
dorota1985
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 lip 2012, o 18:05

Post »

zakochałam sie w tych fioletowych tulipanach.....cudne
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, witaj! Te fioletowe tulipany to Negrita, Gaidar Aliev i Andre Rieu ;:108
Bozuniu, na Franowie są również byliny, trawy, hortensje, iglaki, doniczkowce i jednoroczne..czego dusza zapragnie! Musimy się tam kiedyś wybrać razem, ja będę jechać w kolejny weekend po długim majowym :uszy
Julek, popsuła się pogoda i zimnica wczoraj była, że hej. Ale dzisiaj trochę słonka po południu i od razu lepiej :uszy
Marysiu, Graham Thomas to wspaniała róża, mam nadzieję, że jego sport - Apricot Graham Th. będzie równie udany ;:333
Ula, witaj! Dziękuję za przemiłe słowa ;:196 Nasza glicynia to wisteria chińska, nie znam dokładnej odmiany :oops: Kolor kwiatów liliowo-fioletowy.
Marzenko, Ewa jako sąsiadka to prawdziwy skarb, ale też zgubne miejsce dla mojego portfela ;:oj Ja też nie mogę się doczekać kwitnienia Twoich róż! Wkładasz w te rabatki wiele pracy i serca, na pewno efekty będą zachwycające ;:138
Dorotko, dziękuję! Patyczki hortensjowe o dziwo rosną! Mają już maleńkie pączki i zastanawiam się jak długo mam je trzymać tak w ziemii. Czy może lepiej wsadzić do donic? A jak się mają Twoje sadzoneczki?
Ewa, Maidwell Hall zobaczyłam pierwszy raz u Ciebie i jak tyko na niego trafiłam - wiedziałam, że będzie mój :wink:
Dorotko, wiosenny deszczyk jest wspaniały! U mnie też trochę pokropiło i roślinki od razu wyglądają lepiej ;:196
Monia, chwasty to wieczna udręka...ale poza nimi na pewno rośnie u Ciebie masa kwiecia, kiedy otworzysz wątek? Pozdrawiam Cię serdecznie :wit

Na dobranoc....takie tam ;:130
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu ja również mam nadzieję, że uda nam się spotkać ;:196 Teraz mam bardzo napięty czas..... i matura córci lada dzień i te jej schrzanione przez dentystę zęby przed samą maturą, kiedy trzeba powtarzać materiał, a tu nie śpi się po nocach z bólu, który też nie pozwala się uczyć :evil: .... a wszystko dlatego, ze dentystka zamiast bolącego zęba zaczęła leczyć rosnący obok zdrowiutki.... i zdziwienie, że nadal boli :roll: Jestem taka wściekła, że aż mnie nosi....
Kasiu jak zawsze rozpływam się z zachwytu nad Twoimi zdjęciami....... bajka ..... uwielbiam do Ciebie zaglądać, bo nie dość, że masz przepięknie, to jeszcze w bajeczny sposób potrafisz to pokazać ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, witam w nowym tygodniu... Pospacerowałam po Twoich zakątkach - no po prostu bajka w ogrodzie... posadziłaś właściwą ilość cebulowych, które pięknie ubierają i zdobią Twój zielony świat...
Magnolia powalająca, a za glicynię trzymam kciuki ;:173
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Szaleństwo tulipanowe widzę u Ciebie. :)
Azalią i clematisem mnie zaskoczyłaś, dopiero po chwili zdałam sobie sprawę że już maj za pasem. Strasznie jakoś wszystko się spieszy po tej zimie do kwitnienia.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Kasiu, cudownie ;:170 . Pozostaję nieodmiennie w zachwycie nad Twoim ogrodem i oczy mam o takie: ;:oj . Coś ten majowy urlop szykuje się deszczowy... ja to mam szczęście :? ...
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Jak ja lubię te Twoje'takie tam' ;:173 Bajeczny klimat stworzyłaś wokół siebie ...nic tylko wzdychać ;:167
Moja wisteria z podobnych wypuściła liście ;:108 Mam nadzieje ,że Twoja pokaże na co ja stać .Mój M zagroził ,że ja wytnie ;:306
Miłego!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Bajkowe widoki...zachwycam się ogromem cebulowych ;:138
Taki chillout mogłabym uprawiać w ogrodzie cały czas....na tle pięknej soczystej zieleni ;:215
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Kasiu magnolia wygląda zjawiskowo, moja jeszcze w pąkach, ale malutka :) codziennie jak chodzę na zakupy widzę w ogrodzie u pewnej pani ma 25 letni okaz magnolii gwieździstej w tym roku wygląda bajecznie czekam aż w pełni zakwitnie to zrobię zdjęcie

Życzę miłego dnia w pracy :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”