Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)
Kocimiętka posadzona. Fiołki znalazły swoje miejsce obok skrętnika. Chyba będzie im tam dobrze. Świnka jestem, że Ci nie zaproponowałam listka ze skrętnika.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Aniu!...witam serdecznie!
Śliczna wiosna u Ciebie...jest na czym "zawiesić" oko. Pozdrawiam cieplutko!
Śliczna wiosna u Ciebie...jest na czym "zawiesić" oko. Pozdrawiam cieplutko!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WoW!!! Forsycja może być tak duża?!
Ślicznotka!!!
Rabatka kuchenna... mniam, mniam!!
Bardzo podoba mi się Twoja metaloplastyka!!
Ślicznotka!!!
Rabatka kuchenna... mniam, mniam!!
Bardzo podoba mi się Twoja metaloplastyka!!
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anka rabatki superowe,roślinki cudne,a Okuś słodki
Brawo za twoją ciężką pracę ,odwaliłaś kawał dobrej roboty 

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Klika razy mi się zdarzyło, że kupiłam pierwiosnki o ciekawych kolorach, a już nastęonej wiosny blakły. A widzę, że Twoje trzymają formę.
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
[quote="sweety"]Karolino (namezja)! Prymulki kupiłam jesienią. Mam jeszcze ciemnofioletową - niemal granatową. O epimedium podyskutujemy, kiedy już będę wiedziała, jak je podzielić
Sasanki sadziłam 2 lata temu i były to pojedyńcze kwiatki. Zatem szybko rosną...

Dobrze to słyszeć, bo moja sasanka wsadzona 2 dni temu:).
A zdjęcie powyżej - brak słów:)

Dobrze to słyszeć, bo moja sasanka wsadzona 2 dni temu:).
A zdjęcie powyżej - brak słów:)
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Tak! To zdjęcie jest zjawskowe! Nad moimi rozchodnikami nikt tak się nie zadumał 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aniu, przepiękna wiosna w Twoim ogrodzie
Zdjęcie białej sasanki jest cudne.
Niezwykle urocze kwiatuszki 
No i to zdjęcie rozchodników...
Niesamowity widok 

Zdjęcie białej sasanki jest cudne.

No i to zdjęcie rozchodników...

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Niezwykły zmysł artystyczny do robienia zdjęć
Ale to już wiesz, bo słyszysz to wiele razy
Pierwiosnki pięknie pokazane!

Pierwiosnki pięknie pokazane!
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ja też z przyjemnością pochwalę sasankę i tą prymulkę z obręczą płomieni w środku
jeszcze takiej nie spotkałam.
Duszek już roztoczył opiekę na całością i dobrze wie, kto to wszystko obrobi.

Duszek już roztoczył opiekę na całością i dobrze wie, kto to wszystko obrobi.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Aniu co to za piękna roślinka ?
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Morango! Sasanki wręcz uwielbiam, bo przez cały sezon są ładne. Potem kwiaty co prawda przekwitają, ale te "puszki" także mi się podobają 
Pati (survivor26)! Już to kiedyś mówiłam, ale w przyrodzie wszystko do siebie pasuje. U mnie obok rochpdnika okazałego o różowych kwiatach rośnie rudbekia - żółto-brązowa i nie uważam, by się "gryzły". A ze zdjęciami faktycznie tak jest, że może stworzyć pewną iluzję
To niezła zabawa.
Danusiu (mm-complex)! Jesteś kochana, że tak mówisz
Sasanek i ja w tym roku dokupiłam, bo miałam tylko dwie. Ale za to przez 2 lata wyrosły z nich bardzo ładne kępy
Okamuś wymiziany. Biedaczek jest strasznie pokąsany przez kleszcze
Iwonko (zielonajagoda)! Mam nadzieję, że ten środek zabezpieczy Okamiego, bo rany po ukąszeniach bardzo go swędzą. Na szczęśćie widzę, że pierwsze miejsce już sie zagoiło i mu nie dokucza. Co kolorów - mam dokładnie takie samo zdanie.
Loki! Oj, musiałam sobie odpocząć, bo praca zawodowa, dom, dziecko i prace związane z układaniem kamiennej ścież,ki, zrywaniem darni i sadzeniem róż zmęczyła mnie potężnie. dziś popadało, więc także luz
Dziękuję
Aniu (akl62)! Przesadzasz... Poza tym wyjechałam od Ciebie obładowana jak wielbłąd
Nie zdarzyło mi się, by prymulki blakły, a najstarsze mają przeszło 2 lata. Raz w roku dostają jak inne rośliny granulowanego obornika i tyle. Nie wiem, co może byc powodem, że tak się dzieje.
Bogusiu (bwoj54)! Cieszę się, że Ci się podoba
Piotrze (misiaczekm)! Forsycja może być jeszcze większa. Ta nalezy do mojego kuzyna, ale u rodziców jest jeszcze z 2 razy większa. Moja osobista ma słownie 3 gałązki
Fajnie, że Ci się podobają moje ozdoby! I rabata
Latem rosną na niej różne odmiany jeżówek.
Lucy! Przyznam, że się napracowałam, ale jeszcze nie skończyłam. Fajnie, że już się podoba
Karolino (namezja)! 2 lata - 2 dni - zbaczysz szybko minie. Niektórzy skarżą się, że sasanki atakuje im rdza. Mnie się to nigdy nie zdarzyło. Oby tak dalej...
Miłko (takasobie)! To znaczy, że koniecznie musisz sobie kupić duszka kwiatowego
Małgosiu (Nutka81)! Oj dawno Cię u mnie nie było
Białę sasanki wygladają trochę jak kurczaki
Mnie także się podobają. Ale w innych kolorach też lubię. Rozchodniki w każdej formie rozwoju mi się podobają. Dokupiłam w zeszłym roku parę i czekam, jak się będą rozrastać. Fajnie, że Ci się u mnie podoba
Jacku! Aż mnie zawstydziłaś takim komplementem
Stasiu (stasia_ogrod)! Jesienią udało mi się namierzyć prymulki wanda w 4 kolorach i kupiłam
I sama nie wiem, która najbardziej mi się podoba. Wcześniej miałam także bordową. Ale i tak czułam pierwiosnkowy niedosyt
Geniu! To prumula wanda. Ma zdecydowanie więcej kwiatów niż liści. Mam także inne kolory, ale jak na razie tylko ta tak zaszalała

Pati (survivor26)! Już to kiedyś mówiłam, ale w przyrodzie wszystko do siebie pasuje. U mnie obok rochpdnika okazałego o różowych kwiatach rośnie rudbekia - żółto-brązowa i nie uważam, by się "gryzły". A ze zdjęciami faktycznie tak jest, że może stworzyć pewną iluzję

Danusiu (mm-complex)! Jesteś kochana, że tak mówisz

Iwonko (zielonajagoda)! Mam nadzieję, że ten środek zabezpieczy Okamiego, bo rany po ukąszeniach bardzo go swędzą. Na szczęśćie widzę, że pierwsze miejsce już sie zagoiło i mu nie dokucza. Co kolorów - mam dokładnie takie samo zdanie.
Loki! Oj, musiałam sobie odpocząć, bo praca zawodowa, dom, dziecko i prace związane z układaniem kamiennej ścież,ki, zrywaniem darni i sadzeniem róż zmęczyła mnie potężnie. dziś popadało, więc także luz

Aniu (akl62)! Przesadzasz... Poza tym wyjechałam od Ciebie obładowana jak wielbłąd

Bogusiu (bwoj54)! Cieszę się, że Ci się podoba

Piotrze (misiaczekm)! Forsycja może być jeszcze większa. Ta nalezy do mojego kuzyna, ale u rodziców jest jeszcze z 2 razy większa. Moja osobista ma słownie 3 gałązki

Lucy! Przyznam, że się napracowałam, ale jeszcze nie skończyłam. Fajnie, że już się podoba

Karolino (namezja)! 2 lata - 2 dni - zbaczysz szybko minie. Niektórzy skarżą się, że sasanki atakuje im rdza. Mnie się to nigdy nie zdarzyło. Oby tak dalej...
Miłko (takasobie)! To znaczy, że koniecznie musisz sobie kupić duszka kwiatowego

Małgosiu (Nutka81)! Oj dawno Cię u mnie nie było

Jacku! Aż mnie zawstydziłaś takim komplementem

Stasiu (stasia_ogrod)! Jesienią udało mi się namierzyć prymulki wanda w 4 kolorach i kupiłam

Geniu! To prumula wanda. Ma zdecydowanie więcej kwiatów niż liści. Mam także inne kolory, ale jak na razie tylko ta tak zaszalała

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aniu, zaniedbałam jedynie pisanie w innych watkach, bo odwiedzam regularnie
Od dłuższego czasu staram się ogarnąć bajzel w moim ogrodzie. Trawnik jest w koszmarnym stanie po zimowych buszowaniach kretów i nornic. Rabatki w podobnym stanie były. Ogólnie ... to padałam po każdym wyjściu na ogród
No ale pomału wychodzę na prostą, ręce i kręgosłup trochę mniej bolą i dlatego zaczynam w końcu więcej pisać na forum

Od dłuższego czasu staram się ogarnąć bajzel w moim ogrodzie. Trawnik jest w koszmarnym stanie po zimowych buszowaniach kretów i nornic. Rabatki w podobnym stanie były. Ogólnie ... to padałam po każdym wyjściu na ogród

No ale pomału wychodzę na prostą, ręce i kręgosłup trochę mniej bolą i dlatego zaczynam w końcu więcej pisać na forum

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tak przypuszczałam że to prymulka , ale rzeczywiście trudno zobaczyć liście .
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Małgosiu (Nutka81)! Mam podobnie. Dopiero dziś z uwagi na deszcz i niedzielę mam czas, by spokojnie zajrzeć do ulubionych ogrodów i zostawić jakiś ślad... Ale światełkow tunelu już widzę
Geniu! Ilość kwiatów i mnie zaskoczyła. Żółty (pomarańczowy) też ma wiele pąków. Podobnie ciemnofioletowy. Jestem z nich bardzo zadowolony

Geniu! Ilość kwiatów i mnie zaskoczyła. Żółty (pomarańczowy) też ma wiele pąków. Podobnie ciemnofioletowy. Jestem z nich bardzo zadowolony