Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)

Post »

Kocimiętka posadzona. Fiołki znalazły swoje miejsce obok skrętnika. Chyba będzie im tam dobrze. Świnka jestem, że Ci nie zaproponowałam listka ze skrętnika.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu!...witam serdecznie!
Śliczna wiosna u Ciebie...jest na czym "zawiesić" oko. Pozdrawiam cieplutko! ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

WoW!!! Forsycja może być tak duża?!
Ślicznotka!!!

Rabatka kuchenna... mniam, mniam!!

Bardzo podoba mi się Twoja metaloplastyka!!
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anka rabatki superowe,roślinki cudne,a Okuś słodki ;:196 Brawo za twoją ciężką pracę ,odwaliłaś kawał dobrej roboty ;:333
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Klika razy mi się zdarzyło, że kupiłam pierwiosnki o ciekawych kolorach, a już nastęonej wiosny blakły. A widzę, że Twoje trzymają formę.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

[quote="sweety"]Karolino (namezja)! Prymulki kupiłam jesienią. Mam jeszcze ciemnofioletową - niemal granatową. O epimedium podyskutujemy, kiedy już będę wiedziała, jak je podzielić :D Sasanki sadziłam 2 lata temu i były to pojedyńcze kwiatki. Zatem szybko rosną...

Obrazek

Dobrze to słyszeć, bo moja sasanka wsadzona 2 dni temu:).
A zdjęcie powyżej - brak słów:)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Tak! To zdjęcie jest zjawskowe! Nad moimi rozchodnikami nikt tak się nie zadumał ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aniu, przepiękna wiosna w Twoim ogrodzie ;:173
Zdjęcie białej sasanki jest cudne. ;:167 Niezwykle urocze kwiatuszki :)
No i to zdjęcie rozchodników... ;:215 Niesamowity widok :)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Niezwykły zmysł artystyczny do robienia zdjęć :!: Ale to już wiesz, bo słyszysz to wiele razy 8-)
Pierwiosnki pięknie pokazane!
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ja też z przyjemnością pochwalę sasankę i tą prymulkę z obręczą płomieni w środku ;:215 jeszcze takiej nie spotkałam.
Duszek już roztoczył opiekę na całością i dobrze wie, kto to wszystko obrobi. ;:15
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek
Aniu co to za piękna roślinka ?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Morango! Sasanki wręcz uwielbiam, bo przez cały sezon są ładne. Potem kwiaty co prawda przekwitają, ale te "puszki" także mi się podobają :D
Pati (survivor26)! Już to kiedyś mówiłam, ale w przyrodzie wszystko do siebie pasuje. U mnie obok rochpdnika okazałego o różowych kwiatach rośnie rudbekia - żółto-brązowa i nie uważam, by się "gryzły". A ze zdjęciami faktycznie tak jest, że może stworzyć pewną iluzję :wink: To niezła zabawa.
Danusiu (mm-complex)! Jesteś kochana, że tak mówisz ;:196 Sasanek i ja w tym roku dokupiłam, bo miałam tylko dwie. Ale za to przez 2 lata wyrosły z nich bardzo ładne kępy :D Okamuś wymiziany. Biedaczek jest strasznie pokąsany przez kleszcze :evil:
Iwonko (zielonajagoda)! Mam nadzieję, że ten środek zabezpieczy Okamiego, bo rany po ukąszeniach bardzo go swędzą. Na szczęśćie widzę, że pierwsze miejsce już sie zagoiło i mu nie dokucza. Co kolorów - mam dokładnie takie samo zdanie.
Loki! Oj, musiałam sobie odpocząć, bo praca zawodowa, dom, dziecko i prace związane z układaniem kamiennej ścież,ki, zrywaniem darni i sadzeniem róż zmęczyła mnie potężnie. dziś popadało, więc także luz :heja Dziękuję ;:196
Aniu (akl62)! Przesadzasz... Poza tym wyjechałam od Ciebie obładowana jak wielbłąd ;:oj Nie zdarzyło mi się, by prymulki blakły, a najstarsze mają przeszło 2 lata. Raz w roku dostają jak inne rośliny granulowanego obornika i tyle. Nie wiem, co może byc powodem, że tak się dzieje.
Bogusiu (bwoj54)! Cieszę się, że Ci się podoba ;:196
Piotrze (misiaczekm)! Forsycja może być jeszcze większa. Ta nalezy do mojego kuzyna, ale u rodziców jest jeszcze z 2 razy większa. Moja osobista ma słownie 3 gałązki :;230 Fajnie, że Ci się podobają moje ozdoby! I rabata :D Latem rosną na niej różne odmiany jeżówek.
Lucy! Przyznam, że się napracowałam, ale jeszcze nie skończyłam. Fajnie, że już się podoba ;:196
Karolino (namezja)! 2 lata - 2 dni - zbaczysz szybko minie. Niektórzy skarżą się, że sasanki atakuje im rdza. Mnie się to nigdy nie zdarzyło. Oby tak dalej...
Miłko (takasobie)! To znaczy, że koniecznie musisz sobie kupić duszka kwiatowego ;:306
Małgosiu (Nutka81)! Oj dawno Cię u mnie nie było ;:173 Białę sasanki wygladają trochę jak kurczaki ;:224 Mnie także się podobają. Ale w innych kolorach też lubię. Rozchodniki w każdej formie rozwoju mi się podobają. Dokupiłam w zeszłym roku parę i czekam, jak się będą rozrastać. Fajnie, że Ci się u mnie podoba ;:168
Jacku! Aż mnie zawstydziłaś takim komplementem :oops:
Stasiu (stasia_ogrod)! Jesienią udało mi się namierzyć prymulki wanda w 4 kolorach i kupiłam :heja I sama nie wiem, która najbardziej mi się podoba. Wcześniej miałam także bordową. Ale i tak czułam pierwiosnkowy niedosyt ;:306
Geniu! To prumula wanda. Ma zdecydowanie więcej kwiatów niż liści. Mam także inne kolory, ale jak na razie tylko ta tak zaszalała ;:oj
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aniu, zaniedbałam jedynie pisanie w innych watkach, bo odwiedzam regularnie ;:168 :)
Od dłuższego czasu staram się ogarnąć bajzel w moim ogrodzie. Trawnik jest w koszmarnym stanie po zimowych buszowaniach kretów i nornic. Rabatki w podobnym stanie były. Ogólnie ... to padałam po każdym wyjściu na ogród :wink:
No ale pomału wychodzę na prostą, ręce i kręgosłup trochę mniej bolą i dlatego zaczynam w końcu więcej pisać na forum ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tak przypuszczałam że to prymulka , ale rzeczywiście trudno zobaczyć liście .
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Małgosiu (Nutka81)! Mam podobnie. Dopiero dziś z uwagi na deszcz i niedzielę mam czas, by spokojnie zajrzeć do ulubionych ogrodów i zostawić jakiś ślad... Ale światełkow tunelu już widzę :tan
Geniu! Ilość kwiatów i mnie zaskoczyła. Żółty (pomarańczowy) też ma wiele pąków. Podobnie ciemnofioletowy. Jestem z nich bardzo zadowolony :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”