Wiosna w wiejskim ogrodzie
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
U mnie od wczoraj zimno, wietrznie i pochmurno. Wolałabym, żeby drzewa owocowe nie spieszyły się z kwitnieniem, bo ciągle obawiam się ogrodników. Czereśnia regularnie przemarza i rozwija jedynie liście.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Morela u sąsiada już przekwitła, ale ona jest z gatunku tych bardzo wcześnie kwitnących, za to owocuje wspaniale. U mnie kwitnie brzoskwinia, czereśnie i wiśnie, na jabłonie muszę jeszcze jednak poczekać.
Na brzoskwini miałam w zeszłym roku chyba ze trzy owoce, w tym roku zapowiada się więcej, na prawdziwe zbiory chyba jednak poczekam jeszcze kilka lat.
Twoja morela wygląda jednak na dość dorosłą by pięknie zaowocować.
Na brzoskwini miałam w zeszłym roku chyba ze trzy owoce, w tym roku zapowiada się więcej, na prawdziwe zbiory chyba jednak poczekam jeszcze kilka lat.
Twoja morela wygląda jednak na dość dorosłą by pięknie zaowocować.

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marysiu i u Ciebie zrobiło się bardzo kolorowo, jak ja lubię takie widoczki, a jeszcze jak pachnie wokół, to tylko usiąść i rozkoszować się pięknem przyrody. Psi ząb bardzo orginalny, zastanawiałam się nad jego kupnem miałam opakowanie w ręce teraz wiem trzeba będzie kupić.
Czy u Ciebie deszczyk też dziś podlał ogród.
Czy u Ciebie deszczyk też dziś podlał ogród.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakaś wczesna ta morelka
Uwielbiam widoki jak kwitną sady,bajkowo to wyglada

Uwielbiam widoki jak kwitną sady,bajkowo to wyglada

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Psi ząb śliczny ,morelka rewelka ,tulipanki ,hiacynty urokliwe .Wiosna w ogrodzie upragniona pracy w brut ,bo wszystko opóźnione ale cieszymy się wszyscy pięknem ogrodów. 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Pati, Twoja pogoda do mnie też dotarła. Najpierw upał niemożliwy rano, potem deszcz i zimno. W nocy prawdziwe oberwanie chmury i ulewa do rana. Teraz też pada.
Marysiu, dobra, przesyłka po weekendzie pójdzie
Marysiu, dobra, przesyłka po weekendzie pójdzie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat jest deszczyk i ochłodzenie, ale należy się - wzdychałyśmy do odpoczynku wymuszonego, bo żadna sama z własnej woli nie była w stanie nie wyjść do ogrodu
Morelkę wybierałam intensywnie biorąc pod uwagę mój klimacik, a dżemik morelowy jest przepyszny!
Ewa widocznie nie masz zapylacza dla swojej czereśni! Jak kwitnie, a nie ma owoców wcale nie oznacza, że przemarza
Mariolko masz na pewno parę stopni zawsze cieplej niż ja. Mniej sroga zima, wcześniejsza wiosna to i drzewa wcześniej kwitną i owocują. Drzewko u mnie jest piąty rok, rok temu pierwszy raz kwitła i mam nadzieję że w tym roku spróbuję owoców. Posadziłam ją wśród drzew i terenie zacisznym to może będzie jej dobrze
Dorotko i pada jeszcze, niebo zachmurzone całkowicie. Psi zęba chciałam mieć bardzo i polecam bo jest uroczy i kwiatki nie jednodniowe !
Aniu morele kwitną pierwsze więc nie wiem czy bardzo wczesna, bo pąki na czereśni za chwilę zakwitną!
Beatko wiosna spóźniona ale nadgania wszystko, dobrze że się ochłodziło bo chciałabym się nacieszyć tulipanami. Jak jest gorąco to szybko usychają.
Marzenko

Ewa widocznie nie masz zapylacza dla swojej czereśni! Jak kwitnie, a nie ma owoców wcale nie oznacza, że przemarza

Mariolko masz na pewno parę stopni zawsze cieplej niż ja. Mniej sroga zima, wcześniejsza wiosna to i drzewa wcześniej kwitną i owocują. Drzewko u mnie jest piąty rok, rok temu pierwszy raz kwitła i mam nadzieję że w tym roku spróbuję owoców. Posadziłam ją wśród drzew i terenie zacisznym to może będzie jej dobrze

Dorotko i pada jeszcze, niebo zachmurzone całkowicie. Psi zęba chciałam mieć bardzo i polecam bo jest uroczy i kwiatki nie jednodniowe !

Aniu morele kwitną pierwsze więc nie wiem czy bardzo wczesna, bo pąki na czereśni za chwilę zakwitną!
Beatko wiosna spóźniona ale nadgania wszystko, dobrze że się ochłodziło bo chciałabym się nacieszyć tulipanami. Jak jest gorąco to szybko usychają.
Marzenko

-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu cudnie u Ciebie a psi ząb brak mi słów i pomyśleć że i ja go miałam ale nie zakwitł czy coś z nim było nie tak więc odpuściłam temat muszę koniecznie jeszcze raz spróbować , u mnie narcyzki dopiero wychylają nieśmiało kiełki , hiacynty trochę wyżej za to popisały się moje kochane forsycje i dzięki ich kwitnieniu wiem że to na pewno wiosna 

pozdrawiam Ela
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Pięknie kwitnie.
A kwitnace owocowe to już całkiem inna bajka.
U mnie teraz forsycja pięknie kwitnie.
A deszcz padał wczoraj, szkoda tylko, że odrazu zimno się zrobiło.
A kwitnace owocowe to już całkiem inna bajka.

A deszcz padał wczoraj, szkoda tylko, że odrazu zimno się zrobiło.

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
To poszukam na pewno, ważne że kwiaty nie jednodniowe, bo takie krótkie kwitnienie często mi znika, tak miałam w zeszłym roku z kwitami opuncji na skalniaku, nawet nie wiem jaki był w pełnym rozkwicie.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Kwiecień-plecień.Najpierw była zima, potem trochę wiosny, a nawet lato, a teraz zrobiła się jesień.Szkoda tylko, że tego deszczu tak mało.Wczoraj ryłem w ogrodzie, ziemia była sucha, potem spadło trochę deszczu i dalej sucho.
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu piękne zdjęcia. To już obcięliście wszystkie modrzewie? Ta morela co zakwitła to chyba Early Orange, u mnie też kwitnie. Deszczu tyle co kot napłakał, ledwo 2 litry spadło, natomiast bardzo się ochłodziło. Na szczęście na wtorek burze zapowiadają
Jak szczepienia, poprzyjmowało się? Jutro zacznę szczepić bo do tej pory nie miałem czasu ale zrazy są w bardzo dobrym stanie, kosztele to już nawet listki powypuszczały...

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Marysiu jak ty to robisz że wszystko tak pięknie u Ciebie kwitnie?!
Tulipanki masz cudowne!!

Tulipanki masz cudowne!!

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Michale dobrze że się odezwałeś, bo mam problem na podkładkach pokazuję się listeczki i nie wiem czy je obrywać czy zostawić. Na zrazach jeszcze pączki w całości ale niektóre wydają się bardziej nabąbane a może to tylko moja wyobraźnia. Żebyś Ty wiedział, jak ja je chroniłam przed ścinaczami bo jeden modrzew spadł mi na drzewka - chyba nie wyrządził im krzywdy bo zatrzymał się na siatce i wtedy stwierdziłam że skoro przy najmniejszym nie potrafili sobie poradzić, to zabroniłam dalej ścinać. Przy kolejnym drzewie znowu piła im się zepsuła, dlatego dałam ultimatum jeżeli w poniedziałek dalej będzie tak kiepsko to do widzenia
Derenie chyba wszystkie patyczki mają listki
Reniu tulipany były przesadzane na nowe stanowisko to wiadomo mają więcej składników odżywczych
Tak jak Ty stale mówię im, że je kocham
Mam ważną wiadomość dla Marysi Mot. kolkwicja żyje!

Teraz dla MałgoRzatki Rosa Gallica Conditorum

Dąbrówka od Renatki

ino patrzeć, a czereśnia zakwitnie!

Derenie chyba wszystkie patyczki mają listki

Reniu tulipany były przesadzane na nowe stanowisko to wiadomo mają więcej składników odżywczych

Tak jak Ty stale mówię im, że je kocham

Mam ważną wiadomość dla Marysi Mot. kolkwicja żyje!

Teraz dla MałgoRzatki Rosa Gallica Conditorum

Dąbrówka od Renatki

ino patrzeć, a czereśnia zakwitnie!
Marysiu Ty co wsadzisz w ziemię to rośnie.
Masz dar "Dobrej wróżki"
Pięknie i kolorowo u Ciebie