Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

U mnie od wczoraj zimno, wietrznie i pochmurno. Wolałabym, żeby drzewa owocowe nie spieszyły się z kwitnieniem, bo ciągle obawiam się ogrodników. Czereśnia regularnie przemarza i rozwija jedynie liście.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Morela u sąsiada już przekwitła, ale ona jest z gatunku tych bardzo wcześnie kwitnących, za to owocuje wspaniale. U mnie kwitnie brzoskwinia, czereśnie i wiśnie, na jabłonie muszę jeszcze jednak poczekać.
Na brzoskwini miałam w zeszłym roku chyba ze trzy owoce, w tym roku zapowiada się więcej, na prawdziwe zbiory chyba jednak poczekam jeszcze kilka lat.
Twoja morela wygląda jednak na dość dorosłą by pięknie zaowocować. :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu i u Ciebie zrobiło się bardzo kolorowo, jak ja lubię takie widoczki, a jeszcze jak pachnie wokół, to tylko usiąść i rozkoszować się pięknem przyrody. Psi ząb bardzo orginalny, zastanawiałam się nad jego kupnem miałam opakowanie w ręce teraz wiem trzeba będzie kupić.
Czy u Ciebie deszczyk też dziś podlał ogród.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakaś wczesna ta morelka :wink:
Uwielbiam widoki jak kwitną sady,bajkowo to wyglada :D
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Psi ząb śliczny ,morelka rewelka ,tulipanki ,hiacynty urokliwe .Wiosna w ogrodzie upragniona pracy w brut ,bo wszystko opóźnione ale cieszymy się wszyscy pięknem ogrodów. :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pati, Twoja pogoda do mnie też dotarła. Najpierw upał niemożliwy rano, potem deszcz i zimno. W nocy prawdziwe oberwanie chmury i ulewa do rana. Teraz też pada.
Marysiu, dobra, przesyłka po weekendzie pójdzie :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pat jest deszczyk i ochłodzenie, ale należy się - wzdychałyśmy do odpoczynku wymuszonego, bo żadna sama z własnej woli nie była w stanie nie wyjść do ogrodu :lol: Morelkę wybierałam intensywnie biorąc pod uwagę mój klimacik, a dżemik morelowy jest przepyszny!
Ewa widocznie nie masz zapylacza dla swojej czereśni! Jak kwitnie, a nie ma owoców wcale nie oznacza, że przemarza ;:185
Mariolko masz na pewno parę stopni zawsze cieplej niż ja. Mniej sroga zima, wcześniejsza wiosna to i drzewa wcześniej kwitną i owocują. Drzewko u mnie jest piąty rok, rok temu pierwszy raz kwitła i mam nadzieję że w tym roku spróbuję owoców. Posadziłam ją wśród drzew i terenie zacisznym to może będzie jej dobrze :lol:
Dorotko i pada jeszcze, niebo zachmurzone całkowicie. Psi zęba chciałam mieć bardzo i polecam bo jest uroczy i kwiatki nie jednodniowe ! :uszy
Aniu morele kwitną pierwsze więc nie wiem czy bardzo wczesna, bo pąki na czereśni za chwilę zakwitną!
Beatko wiosna spóźniona ale nadgania wszystko, dobrze że się ochłodziło bo chciałabym się nacieszyć tulipanami. Jak jest gorąco to szybko usychają.
Marzenko ;:180 :wit
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marysiu cudnie u Ciebie a psi ząb brak mi słów i pomyśleć że i ja go miałam ale nie zakwitł czy coś z nim było nie tak więc odpuściłam temat muszę koniecznie jeszcze raz spróbować , u mnie narcyzki dopiero wychylają nieśmiało kiełki , hiacynty trochę wyżej za to popisały się moje kochane forsycje i dzięki ich kwitnieniu wiem że to na pewno wiosna ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Pięknie kwitnie.
A kwitnace owocowe to już całkiem inna bajka. ;:oj U mnie teraz forsycja pięknie kwitnie.

A deszcz padał wczoraj, szkoda tylko, że odrazu zimno się zrobiło. ;:185
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

To poszukam na pewno, ważne że kwiaty nie jednodniowe, bo takie krótkie kwitnienie często mi znika, tak miałam w zeszłym roku z kwitami opuncji na skalniaku, nawet nie wiem jaki był w pełnym rozkwicie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Kwiecień-plecień.Najpierw była zima, potem trochę wiosny, a nawet lato, a teraz zrobiła się jesień.Szkoda tylko, że tego deszczu tak mało.Wczoraj ryłem w ogrodzie, ziemia była sucha, potem spadło trochę deszczu i dalej sucho.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu piękne zdjęcia. To już obcięliście wszystkie modrzewie? Ta morela co zakwitła to chyba Early Orange, u mnie też kwitnie. Deszczu tyle co kot napłakał, ledwo 2 litry spadło, natomiast bardzo się ochłodziło. Na szczęście na wtorek burze zapowiadają ;:138 Jak szczepienia, poprzyjmowało się? Jutro zacznę szczepić bo do tej pory nie miałem czasu ale zrazy są w bardzo dobrym stanie, kosztele to już nawet listki powypuszczały...
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Marysiu jak ty to robisz że wszystko tak pięknie u Ciebie kwitnie?! :D
Tulipanki masz cudowne!! ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale dobrze że się odezwałeś, bo mam problem na podkładkach pokazuję się listeczki i nie wiem czy je obrywać czy zostawić. Na zrazach jeszcze pączki w całości ale niektóre wydają się bardziej nabąbane a może to tylko moja wyobraźnia. Żebyś Ty wiedział, jak ja je chroniłam przed ścinaczami bo jeden modrzew spadł mi na drzewka - chyba nie wyrządził im krzywdy bo zatrzymał się na siatce i wtedy stwierdziłam że skoro przy najmniejszym nie potrafili sobie poradzić, to zabroniłam dalej ścinać. Przy kolejnym drzewie znowu piła im się zepsuła, dlatego dałam ultimatum jeżeli w poniedziałek dalej będzie tak kiepsko to do widzenia :wit
Derenie chyba wszystkie patyczki mają listki ;:215
Reniu tulipany były przesadzane na nowe stanowisko to wiadomo mają więcej składników odżywczych ;:215
Tak jak Ty stale mówię im, że je kocham ;:304

Mam ważną wiadomość dla Marysi Mot. kolkwicja żyje! ;:303
Obrazek

Teraz dla MałgoRzatki Rosa Gallica Conditorum
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dąbrówka od Renatki
Obrazek
ino patrzeć, a czereśnia zakwitnie!
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Marysiu Ty co wsadzisz w ziemię to rośnie. ;:138 Masz dar "Dobrej wróżki" :D Pięknie i kolorowo u Ciebie ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”