Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Gosiu, uwielbiam te Twoje kamienne schodki ;:170
Jak zbocza obsypią się kwiatami to będzie bajka ;:170
Posadziłaś tam macierzanki?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie mogę się doczekać zdjęć :D
Wczoraj posadziłam kilka przylaszczek, przepieliłam jedna rabatę i przeniosłam powojnik bylinowy, który bezsensownie posadziłam w cieniu ;:223 Chyba ani jednego zdjęcia mu nie zrobiłam, bo zakwitł marnym jednym kwiatkiem na chudym pędziku. Dziwne ;:223 Teraz poszedł między róże, na nową rabatę i mam nadzieję, że będzie sobie lepiej radził. W każdym razie przeżył :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Widzę Gosiu ,że każdy ma coś jeszcze do wsadzenia goni nas ta wiosna,a za chwilkę koszenia :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, posadziłam tam i macierzanki i floksy. Powinno ładnie zarosnąc.
Cały czas myslę o kamiennej ścieżce do tych schodków. Na razie nie mogę znaleźć ziemi na nowy trawnik. A pewnie jak znajdę to będzie to ogromny koszt.

Ewa, Nie możesz doczekac się zdjęć jak murek zarośnie, czy w ogóle?
Ja musze sobie dokupić powojników. Tylko skąd kasy. Jak obliczyłam ile jeszcze mi potrzeba na rosliny to się za głowę słapałam. A pamiętasz jak się martwiłam, że już niewiele mam do kupowania? ;:306

Martuś, ja widzę, że coraz więcej ma do sadzenia, a co dopiero do kupowania. Muszę kupić kilka większych roślin, które nadadzą rabatom wygląd. O koszeniu nawet nie myślę, bo to zajęcie m. ale w tym roku prawie go nie bedzie w domu, więc pewnie spadnie na mnie. Tylko, że ja nie umiem obsługiwac naszej kosiarki. To taki grzmot, Ciężki, nieporęczny i trudno się odpala.

Dzisiaj popracowałam sobie w ogrodzie. ;:138
Posadziłam 3 przysłane przez Ewę różyczki. Poprzesadzałam kilka roślin. Posadziłam część z nowych.

Musze odszczekać to co pisałam o M. Podstolcu. Rośliny wyrosiły cudownie ;:138

A wczoraj kupiłam sobie nareszcie powojnik Arabella.
Obrazek

Będę go chciała dać jako płożaka na rabacie.

Co dziennie przybywa coś innego. Rabaty zaczynają się zapełniać :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu moje roślinki od pana Marka tez rosną w siłę ;:333
Powojnik Arabella jest super :uszy Tulipany lada moment zakwitną,moje też w podobnej fazie ;:108
Ja też mam w planach jeszcze zakup roślin,a najbardziej cieszą mnie teraz powojniki,ładnie budzą się wszystkie do życia,nawet Elf cos tam wypuszcza ;:224
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ja swoją Arabelę posadziłam przy Mary Rose ;:oj .
Dużo roślin już kwitnie, ale na na zdjęciach ogólnych nie są jeszcze dobrze widoczne.
U nas dzisiaj trochę padało wieczorem, ale dzień był wprost upalny,
osłaniałam od słońca róże od Ewy (4), które tyle co posadziłam.
Posadziłam też dwie brzoskwinie i mąż tylko głową kiwał (znajomy przywiózł mi z Lublina),
bo brzoskwinie utrzymują się u nas 5-6 lat i padają - potem tylko problem z karczowaniem,
ale ja ciągle mam nadzieję, że w końcu będę miała dorodne drzewo :wink: .
Dużo masz tych sadzonek, co rośnie w dużej donicy, tak pośrodku?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Małgoś , ale masz liczne sadzonki i zakupy ;:oj Moje roślinki od M. Podstolca, mają się wspaniale ;:108 Wszystkie wzeszły i mam nadzieję, będą pięknie rosnąć ;:173 Piszesz, że nie masz czasu w tygodniu, a z fotek tyle się dzieję ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie juz tez pieknie wiosennie sie robi, drzewa owocowe zaczynaja kwitnac ;:108 Moja wisienka ozdobna tez lada dzien, bo juz kolor widac. Jak tak juz drzewa kwitnal, to jest prawdzila wiosna - chociaz dzisiejsze 11 stopni nie bylo przyjemne.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Małgosiu, wiosna nadrabie zaległóści w szybkim tempie. :heja
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zarośnięty murek to będzie wspaniały widok :D Przyglądam się swoim różom-wszystkie przezimowały i nareszcie będą chyba kwitły jak należy. Mam na myśli głównie Flammentanz, która przez ostatnie kilka lat nie miała szczęścia.
Arabellę też kupiłam w tym roku 8-) Pójdzie między róże :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Gosiu,u mnie też panowie koszą małymi kosiarkami,bo nie mam siły nimi kosić chociaż są z napędem ale mam też ciągnik kosiarkę to ja nią jeżdżę bo do koszenia jest duża powierzchnia ale to jest też czasochłonne chociaż przy tej pracy odpoczywam a wszystkie zakręcone alejki i pozostałe miejsca poza ogrodem koszą panowie,miłej niedzieli życzę ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, u mnie powojniki też wszystkie pięknie startują. Muszę jeszcze kilka dokupić, ale to już chyba nie w tym roku. Za dużo planów. Tulipany już niektóre kwitną. Uwielbiam ten czas.

Elu, u mnie tez co jakiś czas jest karczowanie i to niekoniecznie drzewek owocowych. W zeszłym roku karczowałam ognika. Sama dokonałam tego czynu ;:173 , a w tym roku śliwy. Nawet nie przypuszczałam, że ona ma takie korzenie. Rozłażą sie jak chwast. Teraz panowie zażyczyli sobie gruszkę. Będą ją mieli. Ja nie mam brzoskwini, ale morelkę. Rośnie u mnie już parę lat.
Pytasz o sadzonki, a ja nie wiem dokładnie o które. Te w długiej donicy?
jeśli tak, to rosnie tam obok siebie flok i jeżówka. Dostałam od p. Marka naprawdę dużą sadzonkę. Podzieliłam na 3 częsci. Floks był od koleżanki.

Kasiu, sadzonek mam jeszcze całe mnóstwo do posadzenia.Dzisiaj sobie uświadomiłam, że nie wiem kiedy to wszystko zrobie. Mam czas w tygodniu tylko na jakieś zakupy w markecie i fotki.

Jula, u mnie od wczoraj paskudna pogoda. Nie wyrobiłam planu, bo wczoraj od południa padało do południa dnia dzisiejszego. Moja śliwa wiśnia już nie zakwitnie :(

Iguś, wiosna będzie tak, że ja nie wyrabiam. w poprzednich latach jakoś na spokojnie wszystko można było ogarnąć, a teraz jest jeden wielki szał. Nie zdążę jednego zrobić juz trzeba robić następne.

Ewa, też czekam na to zarośnięcie. Chciałabym, żeby ziemi nie było widać. U mnie nie przezimowały 2. Szekspir i moja nn różowa z przedniej rabaty. To znaczy żyje, ale wygląda strasznie. Mam wrażenie, że co dziennie wygląda gorzej. :(

Martuś, u mnie kosi m. bo coś robić musi :wink:
Ja wykonuję w ogrodzie wszystkie inne prace. Dlatego staram się nie dotykac do kosiarki, chociaż czasem mnie szlag trafia, że trawa wysoka, a tu nie ma komu skosić, bo m. często wyjeżdża. Na razie może tak być, bo i tak trawnik do wymiany. Ale potem pewnie będę musiała pomyśleć o czymś innym, bo szkoda mi bedzie tego trawnika.

Planowałam wykonac tyle prac w ogrodzie, a tu pogoda pokrzyżowała mi plany. Wczoraj miałam czas tylko do 16, a dzisiaj od 16. Ale nareszcie obcięłam już wszystkie róże. I właśnie obcinając je zauwazyłam, że moja ukochana pierwsza różyczka, która zagościła u mnie w ogrodzie chyba jednak nie bedzie już mnie cieszyć.
Zobaczcie same
Obrazek

Obrazek

Chyba ją wysadzę do donicy, a w jej miejsce pójdzie Pashmina. Jak sądzicie?

A wyglądała tak jeszcze 2 lata temu

Obrazek

Obrazek

No,ale dosyć smutków. Dzisiaj sobie uświadomiłam ile ja mam jeszcze pracy. Sadzonek co i rusz mi przybywa. Co posadzę stare przychodzą nowe. A miało już nie być w tym roku żadnego sadzenia ;:306
Jak ja się martwiłam tym. :roll:
A teraz nie wyrabiam. W planach jeszcze oprócz zmian na rabatach, wymiana trawnika i ognisko. M. się zgodził. Mam nadzieję, że Aga da mi zerżnąć z niej pomysł ;:173
Ale to już dalsza perspektywa, bo najpierw chcę wymienić trawnik z boku domu i położyć ścieżkę do kamiennych schodków. Plany psuje brak ziemi. Ale może w końcu się uda?

Trochę wiosny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia sprzed 3 dni. Dzisiaj morelka kwitnie obłędnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Gosiu! Ja nie powinnam zaglądać do innych ogrodów, bo mam potem doła, że u mnie wszystko ,,w lesie". :oops:
Runianka Japońska kwitnie i u mnie i co dziwne pachnie! :wit
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko, ale u mnie to jest jeszcze masę roboty. Nie mogę się wyrobić z niczym. Cały czas niedoczas ;:306
Runianka pachnie? Muszę sprawdzić
kalil
50p
50p
Od: 3 sie 2012, o 13:59

Post »

Gosiu piękna wiosna u Ciebie ;:196
Pozdrawiam Anna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”