Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Ewo na moich rabatkach zacznie przekwitać, a za to u Ciebie rozkwitać i będzie co podziwiać.

Renatko dzisiaj tak spokojnie. Z rana wyszłam do ogrodu posadziłam wszystkie dalie i teraz mogę odpocząć. W końcu skonczę czytać ciekawą książkę. Wiem że korona zacznie pękać pod koniec tego tygodnia pąki ma takie nabrzmiałe.

Krystianie moje hiacynty takie niedorobione na szczęście zniknęły, miałam je pozyskane z doniczek, żal było wyrzucać, co roku gorzej kwitły. Te są sadzone w zeszłym roku, kupowałam duże cebulki.

Beatko jak chcesz korony mieć w przyszłym roku, to musisz cebulki posadzić w wrześniu. Dziś już tylko odpoczynek ;:108

Priam jeszcze ich nie wysiewałam, na opakowaniu pisze czerwiec, ale ja zrobię to w maju.

Renato mnie taka słoneczna pogoda bardzo męczy, do tego jak jest wiatr to dla mnie masakra. Jeszcze kilka lat temu słońce mi nie przeszkadzało, mogłam leżeć plackiem na plaży, a dziś nie dałabym rady.

Marysiu moja będzie miała coś z ceglastego lub ciemnej czerwieni, tak się pąki zapowiadają.

Alu długo roślinki się nam zbierają po zimie, teraz potrzebny tylko deszczyk i mamy na rabatkach kolorowo.

moje hiacynty w trzech odcieniach różu
Obrazek

Obrazek

Obrazek
tulipanki
Obrazek
forsycja i wilczomlecz
Obrazek Obrazek
szafirki
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko no i co mam powiedzieć ;:oj przepiękne kolorowe kwiaciorki..... hiacynty marzenie, żałuję, że mam ich tak mało, jesienią muszę nad tym popracować 8-) :lol:
Tulipanki prześliczne.... uwielbiam wszelkie odmiany botanicznych i też muszę dosadzić, bo mam niewiele....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Już posadziłaś dalie?
Ja zamierzałam w przyszłym tygodniu,ale też mnie kusi,mam wszystkie powyciągane,zawalają miejsce w piwnicy.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne różowości ale ciepło u Ciebie! już to tyle razy mówiłam, że aż nudno ;:131
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Dorotko niesamowity widok Twoje cudowne hiacynty ;:180
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Zrobiło się wręcz majowo!
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Tulipany ;:138 ;:138 ;:138
Ja też wczoraj już posadziłam dalie,może przymrozek nic im nie zrobi.Ale za nim się obudzą to na pewno będzie po 15 maja ;)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ja swoje dalie też już wsadziłam .Zostało tylko5 w doniczkach ,które zostawiłam ,bo mają liście .Rosną jak głupie .Przydałby się deszcz ,bo okropnie jest sucho .Jak tak dalej pójdzie ,to trzeba będzie podlewać.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Dorotko,czy dostałaś paczkę,nic nie mówisz wiosna u ciebie szybsza niż u mnie,jest pięknie
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem tak zarobiona, że czasu na forum brak. A tu tylu miłych gości, obiecuję jutro nadrobię wszystkie zaległości, odwiedzę Wasze wątki.
Dziś szybciutko wkleję kilka zdjęć.

Agnieszko dziękuję bardzo ;:180 sadź jesienią cebulowe nie będziesz żałowała.

Aniu moje właśnie zajmowały za dużo miejsca w piwnicy, więc je posadziłam. Jakiś oznak chęci do życia jeszcze nie wykazały, więc zanim zaczną kiełkować nic im się nie stanie w ziemi.

Marysiu u mnie powiedziałabym ostatnio jest za ciepło, czekam z utęsknieniem na deszcz. Już mam dość noszenia wody w konewkach.

Renatko szkoda że nie można przesłać zapachu, tak pięknie wokół rabatki on się unosi.

Priam majowo będzie jak zakwitną bzy.

Reniu ja właśnie sadząc dalie tak myślałam, jak zaczną kiełkować to chyba będzie po połowie maja. W poprzednich latach sadziłam dalie dużo wcześniej.

Ewo ja też mam dalie karłowe w doniczkach, dwie to będą giganty, a kupowałam jako karłowe. Ja już podlewam co mogę, momentami jest mi za ciężko od noszenia konewek.

Marto dzisiaj dopiero odebrałam pw, odpisałam Ci także proszę odbierz wiadomość. Paczka jeszcze nie doszła, w poniedziałek wypatruję listonosza.

No to teraz festiwal tulipanów
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Dorotko śliczne tulipanki ,cieszą oczy swoimi kolorami. Moje dalie wszystkie rosną w doniczkach i tworzą już gęste kępy (uprawiam miniaturki) , w maju jak je wsadzam do ziemi zaczynają już zazwyczaj kwitnąć.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko masz prześliczne tulipanki, te z różem jak cukiereczki, u mnie dopiero pierwsze się otwierają!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Piękne masz te tulipany,ile czasu są u ciebie,czy są sadzone w jesieni,czy są w gruncie cały czas? ;:138
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko ja nie mam zbyt dużego doświadczenia w uprawie karłowych dalii, kilkakrotnie kupowałam karpy ale okazywało się , że nie sa karłowe. Teraz też mam dwie pomylone. Rankiem jak wynosiłam donice z daliami z foliaka na jednej zobaczyłam małego pąka, już jestem ciekawa jej wyglądu.

Marysiu różowe tulipanki to jesienny zakup, nie mają dużych kwiatów, ale ich kolor kształt przyciąga wzrok.

Marto moje tulipany są sadzone różnie, część kupowałam jesienią, a większość cebulek jest już u mnie kila lat. Miałam piękne holenderskie odmiany, ale te szybko wyginęły, albo zapyliły się i są o innych kolorkach. Co dwa lata staram się tulipany wykopywać suszyć i dzielić cebulki.

Dziś dzień odpoczynku. deszczyk delikatnie podlał działeczkę, teraz mżawka kapie z nieba, może tak być cały dzień. Przynajmniej nie będzie się kurzyło przy pracach ogrodowych.
Wczoraj zrobiłam dużo zdjęć, więc dziś ich mała prezentacja, na początek korony

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
anabuko1