Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

Ciekawe, bo forsycja jest w zasadzie bezproblemowa, moja to niby jakaś miniaturka, ale czas pokaże, chociaż mogę sądzić, że może się zgadzać, bo jakoś specjalnie się nie rozrasta, fajnie by było gdyby taka została.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Ilonka ,ale u Ciebie tych roślinek bylinowych ;:oj ,ale pierwiosnek przecudny ;:167
No i Twoje psiutki cudaśne ;:196
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ilonko! Pracowita kobitka z Ciebie :shock: Początek sezonu pełną parą! Ale Ty masz porządeczek wszędzie :shock:
Dużo masz wiosny w ogrodzie. Jaka to magnolia? Moja M. stellata dzisiaj właśnie rozwinęła kwiaty, ale ona jest z tych najwcześniejszych :wink:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A ten podgarycznik z białą obwódka, to odmiana ozdobna. Tzn miała być ozdobna, ale jest tak samo ekspansywna, jak zielony.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleńko , dzięki ;:196, fakt tych bylinowych troszkę jest, ale większość to jeszcze maleństwa, dopiero jak się rozrosną, to się okaże, gdzie co przesadzić albo dosadzić ;:306

Bożenko ;:196 niby tak, ale ja widzę wciąż sporo do zrobienia jaka to magnolia, to teraz Ci nie powiem, bo zapomniałam, ale jak mi się przypomni, to napiszę ;:108

Miłka bardzo Ci dziękuję, bo ja pewnie dalej bym się cieszyła, że ta roślinka tak ładnie mi rośnie ;:306 jakby nie było listki ma śliczne, nawet żal mi było ją wyrywać łudząc się, że może to nie on, ale wyrwałam wszystko, co się dało i codziennie zaglądam czy aby jakiś nowy listek się nie pokazał, póki co cisza, oby tak dalej.

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ilonko, magnolia lada dzień otworzy kwiaty, będzie cudny pokaz! Moja już zaczęła :tan
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ilonko, walka z podagrycznikiem i mnie czeka, masakra jakaś, mam go na całej działce i to w ogromnych ilościach ;:223
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

ojejku :( wychodzi na to że i mnie ktoś niechcący obdarował tym podgarycznikiem... też nie ruszałam bo nie wiedziałam co to... szczęście że rośnie toto w takim miejscu gdzie spokojnie mogę zlać powierzchnię rundapem.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, przeczytałam u Małgosi że zostałaś obdarowana koszyczkiem i gliniaczkiem, a gdzie zdjęcia?
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Ilonko ogród masz po prostu bajeczny, widać ile wsadziłaś w niego pracy i ;:167 Pięknie jest!
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Witaj Ilonko
Elegancko wygląda to odcięcie nożem, rabaty od trawnika, ale nie wiem czy zda egzamin w mojej glinie?
Gdzie dostałaś Polarnego Misia? Bo we Florini będzie dostępny - czerwiec, lipiec
A jeszcze spodobała mi się zenobia, ale wycofali z oferty i nie wiem gdzie jej szukać.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, tak magnolia za chwileczkę może już jutro albo pojutrze, oglądałam dziś swoją glicynię po obejrzeniu zdjęcia, które pokazałaś u siebie ;:63 , no i niestety pąków kwiatowych nie ma, ale w tym roku przynajmniej nie wymarzła, jak ja kupiłam, to było maleństwo i do tego kilka razy przesadzana, więc muszę chyba jeszcze kilka lat poczekać.

Iwonko, to Ci na prawdę nie zazdroszczę, bo to diabelstwo potrafi zadusić inne rośliny, ja już chyba wiem od kogo go dostałam w zeszłym roku, bo dzisiaj znalazłam w innym miejscu dosłownie sztuk jeden i tu i tam dosadzałam roślinki od tej samej osoby, tam gdzie znalazłam dzisiaj dosadziłam tylko jedną roślinę, więc nie ma innej możliwości.

Agusia to dobrze, że możesz użyć rundapu, ja póki co spróbuję mechanicznie, czyli moimi rękoma z takim specjalnym narzędziem do wyciągania mlecza w całości jak nie poskutkuje to pędzelkiem dam mu rundapu na głowę, mam nadzieję, że nie zaszkodzę innym.

Kasiu, dziękuję za odwiedziny, już pokazuję i to nie tylko dzbanuszek i koszyczek ;:108

Pola czy tak masz na imię? Dziękuję serdecznie, cieszę się, że Ci się podoba, fakt pracy było nie mało, ale teraz za to jak cieszy, a i tak jeszcze wciąż coś poprawiam, ale to już taka przyjemna "kosmetyka"

Ewuniu ja też mam w zasadzie glinę i zdaje egzamin, troszkę zabawy jest, ale robię, to wówczas jak nic innego mi się już nie chce ;:306, Polarnego Misia mam od miododajne z allegro, mam nadzieję, że moja odpowiedź nie zostanie potraktowana jako reklama, sprawdzałam jeszcze ja ma.

i troszkę zdjęć, a potem lecę do Was

magnolia za momencik
Obrazek

obiecany koszyczek (ten z rączką) i dzbanuszek, do którego wsadziłam dzisiaj lobelię, chciałam tę małą pelargonię, ale ma za małe wejście, w koszyczkach dzisiejsze zakupy dwie kocanki, bluszczyk kupidynek, miniaturowa angielska pelargonia i surfinia, one są przeznaczone, gdzie indziej, ale póki co się hartują
Obrazek

tak było jeszcze wczoraj
Obrazek

a dzisiaj jak przyjechałam z pracy, po prostu szok
Obrazek

są piękne, ale zgodność odmianowa ma dużo do życzenia

te miały być pomarańczowe
Obrazek

te ciemno fioletowe
Obrazek

a te jako jedyne się zgadzają to Jan Bos
Obrazek

narcyz Winston Churchill
Obrazek

pierwsza w moim życiu korona cesarska, ależ się cieszę, zawsze były tylko liście, teraz kwiaty ma jedna z kilkunastu, ale łudzę się, że za rok będzie ich więcej
Obrazek

cieszynianka przezimowała
Obrazek

wciąż kwitnąca forsycja miniaturowa
Obrazek

migdałowiec już prawie
Obrazek

tulipanki botaniczne, jutro dopiszę nazwę, bo zapomniałam ;:223
Obrazek

i te już już, ale nazwy chyba nie znajdę, bo wówczas jeszcze nie zwracałam, aż tak bardzo na to uwagi
Obrazek

a te najbardziej uwielbiam w tej fazie, są bombowe
Obrazek
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Piękna wiosna u Ciebie:) widzę ze nie tylko u mnie się hiacynty nie zgadzają:) czekam z niecierpliwością na odmianę "Woodstock", jeszcze nie rozkwitły. Zima trwała długo ale wiosna szybko nadrabia zaległości i tyle kolorów już w naszych ogrodach jest i codziennie coś nowego:)
Pochwal się jak korona Ci zakwitnie:)
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Wiosna faktycznie nadrabia zaległości - u Ciebie Ilonko szczególnie to widać.
Szkoda,że odmiany nie zgadzają się ... szperamy w sieci, dopasowujemy kolorystycznie do aranżacji a potem ... kwitną pięknie i owszem ale czuję,że do pełni szczęścia daleko u Ciebie.
Co Wy tak tępicie ten biedny podagrycznik - wojnę ogłosiłyście czy co ???
Ja u siebie uprawiam go i bardzo mi sie podoba ale mam odmianę 'Variegata' i rośnie tylko w doniczkach. Wybijające pędy kwiatowe ucinam.
Dla mnie to piękne plamy kolorystyczne rozświetlające rabaty przez cały sezon.
Cieszę się,że roślinki ode mnie ładnie przezimowały. Brunerki niedługo obsypią się lazurowym kwieciem , warto przy nich posadzić ze 2 kępki niezapominajek wtedy tego błękitu na ziemi jest więcej.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Ja chociaż w realu pierwszy raz zobaczę Koronę Cesarską ;:233 bo na zdjęciach tak i owszem ale w realu jeszcze nigdy ;:145
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”