Ogród 100 róż

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród 100 róż

Post »

AnaAn. U Ciebie wszystko tak wspaniale rośnie. Proszę zdradź, czym nawozisz swoje roślinki.
Marta
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry!

Gosia, Ty jesteś dzielna z tym pozyskiwaniem trawnika :;230 :;230 . A siewki orlika może wyrywasz jako chwast i nawet nie wiesz, że on Ci się rozsiewa?
Marta, czy ja wiem czy u mnie tak wspaniale rośnie? W każdym razie używam zwykłych nawozów ? tych najtańszych ? azofoska, florowit itd. Kiedyś używałam długo działających, ale stwierdziłam, że mi nie odpowiadają ? zwłaszcza w przypadku trawnika (wciągane przez kosiarkę, trawa niedożywiona) oraz w przypadku iglaków; tu zdarzyło mi się, że iglaki 2 razy w sezonie miały przyrosty. Drugi przyrost nie zdążył zdrewnieć i drzewko nie przetrwało zimy.

Prace w ogrodzie idą w najlepsze. Niektóre z nowo posadzonych róż już zmieniły miejscówkę. Tyle planowania od jesieni ubiegłego roku i nagle zmienia się koncepcja, i znów latam z krzakami po całym ogrodzie. Usunęłam też nadprogramowo jakieś rośliny... A skoro zwolniło się miejsce ? trzeba domówić ? wiadomo co :;230 .
Doliczyłam się 45 nowo zakupionych różyczek. Zauważyłam też, że mój ogród ostro przesuwa się w stronę domu ? na taras i ganek :;230 .
Naliczyłam 20 róż w donicach.
Czekam jeszcze na 2 dostawy różane, choć dawno zarzekałam się, że to już koniec ;:224 .
2 różyczki z wcześniej dostarczonych czekają na swoją kolej do wsadzenia; ukorzeniają się jeszcze w doniczkach.

Dzisiejsze foty:

Miejsce na nową różycę. To będzie druga Harlow Carr, w sąsiedztwie biało-fioletowej rabatki (Novalis, Petticoat, Herkules)
Obrazek

Ten sam fragment ? zdjęcie z września ubiegłego roku (wykopanego iglaka nie widać, więc nie ma czego żałować :;230 )
Obrazek

Lions Rose
Obrazek

Florence Delattre, ostróżki i powojnik (nie ma jeszcze podpory)
Obrazek

runianka japońska
Obrazek

wawrzynek wilczełyko
Obrazek

hortensja anabelle (moja ulubiona)
Obrazek

fragment przebudowywanej rabaty
Obrazek

i na koniec ? rabata z azaliami i magnolią gwiaździstą
Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Obrazek

Ale piękna rabata ;:63 ;:63 ;:63 Moje kolorki :uszy
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Monia :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rabatka super, ja jestem zainteresowana murkiem znajdującym się kilka postów wyżej. Można w całej okazałości?
Marta
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AnaAn pisze: Doliczyłam się 45 nowo zakupionych różyczek. Zauważyłam też, że mój ogród ostro przesuwa się w stronę domu ? na taras i ganek :;230 .
Naliczyłam 20 róż w donicach.
Czekam jeszcze na 2 dostawy różane, choć dawno zarzekałam się, że to już koniec ;:224 .
2 różyczki z wcześniej dostarczonych czekają na swoją kolej do wsadzenia; ukorzeniają się jeszcze w doniczkach.
:wit szalona kobieto,nastepna czesc watku moze nazwiesz "ogrod 200 roz z hakiem" ;:306 .
Te 20 roz w donicach,to sa tylko parkowane,czy tak juz zostana ;:oj :?: .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta, postaram się coś wrzucić po południu :) .
Alexia, jak ja Ciebie lubię ;:168
Powiem Ci coś w sekrecie, że nie doliczyłam się jeszcze 2 gratisków ? także nowych różyczek mam 47 :;230 :;230
A z tą setką to jest tak jak pisałam na początku ? 100 różowych, 100 austinek, 100 rabatówek, 100 doniczkowych...itd, itp :;230 . Wszystko przede mną; sprawa nie jest zamknięta :;230 W tej chwili jest sto parę (130).
Jeśli chodzi o doniczkowe, to są to ich stałe miejsca. Muszę się jeszcze co nieco u Ciebie podszkolić w ich zimowaniu. Mam wrażenie, że trochę mi się udało, bo zima była wyjątkowa.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobiłam parę szybkich zdjęć. Wszystko lada moment będzie kwitło...

tulipany
Obrazek

szafirki
Obrazek

?oczekujące?
Obrazek

Eglantyne donicowa. Z dnia na dzień listki są coraz większe.
Obrazek

magnolia Alexandrina
Obrazek

paprotki i tawułki
Obrazek

fotka dla Marty - murek
Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hej rózana dziewczyno ;:138 setka juz dawno za toba, a jak masz miejsce to cosię bedziesz ograniczac do setki....takie sa slicznoty na swiecie ,ze trudno sobie odmówic....pieknie wiosenka sie panoszy u ciebie...pieknie ;:138
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Dorotka :wit Ograniczenia są (różnej natury)... Czas się wziąć w garść i przynajmniej do jesieni przystopować ;:306
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

AnaAn pisze: Alexia, jak ja Ciebie lubię ;:168
Powiem Ci coś w sekrecie, że nie doliczyłam się jeszcze 2 gratisków ? także nowych różyczek mam 47 :;230 :;230
A z tą setką to jest tak jak pisałam na początku ? 100 różowych, 100 austinek, 100 rabatówek, 100 doniczkowych...itd, itp :;230 . Wszystko przede mną; sprawa nie jest zamknięta :;230 W tej chwili jest sto parę (130).
Jeśli chodzi o doniczkowe, to są to ich stałe miejsca. Muszę się jeszcze co nieco u Ciebie podszkolić w ich zimowaniu. Mam wrażenie, że trochę mi się udało, bo zima była wyjątkowa.
Jak mi milo,ja tez Ciebie lubie ;:108 .będę bacznie obserwowac :!: jak chcesz dojsc do 100 doniczkowych,to proponuje 5-kg.hantle i w wolnych chwilach cwiczyc ;:306.
;:196
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06

Post »

Fiuuuuuu tyle nowych róż ;:63
Pięknie tam u Ciebie. Bardzo podoba mi się połączenie kostki i drewna.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ciekawe jaki kolorek tulipanów zaraz zakwitnie? u mnie coś słabo się mają ;:224
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnaAn pisze:jak chcesz dojsc do 100 doniczkowych,to proponuje 5-kg.hantle i w wolnych chwilach cwiczyc ;:306.
Alexia, dobre, ale niestety prawdziwe. Przy porządkowaniu i przesuwaniu tych donic mało mi kręgosłup nie pękł ;:306
Agnieszka, dzięki. Dechy nie olejowane, ale lubię takie ?stare?. Z mebelkami też się nie cackam :)
Aniu, u mnie dzisiaj już zakwitły inne ? takie jakieś pomarańczowo-żółte? Jutro zrobię fotki. A te ze zdjęcia wyżej będą takie:

Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak fajnie wygląda tyle tulipanów obok siebie.
Szalejesz kobieto.
Ja bardzo dobrze rozumiem zmianę koncepcji. Mam to na co dzień. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”