Bardzo rozległy ten teren ale ładny i idealny na spacery .
Jest taki naturalny ale jednocześnie zadbany ,widać rękę ludzką czyniącą porządki.
Bardzo tam musi byc fajnie w lekko pochmurny dzień bo w upał nie jest tam chyba najlepiej spacerować.
Aniu dziękuję i
Krysiu, cały teren Arboretum to ponad 25 ha, a Sivarium to 15 ha
Trzeba poświęcić cały dzień żeby zobaczyć wszystko, a na prawdę jest co oglądać.
Wszystkie rośliny są dokładnie opisane i pokazane.
Żałuję bardzo, że czas mnie gonił ... i deszcz ale na pewno jeszcze tam wrócę i polecam wszystkim te miejsca.
Znowu mam ogromniaste zaległości na Forum i nie bardzo wiem od czego mam zacząć ...
Zacznę więc od końca ...
Oto mój najnowszy zakup na działkę ... kompostownik. Stary już poszedł na emeryturę i trzeba było czymś go zastąpić. Można było zbudować nowy, ale szanowny małżonek czasu na razie nie posiada więc postanowiłam zakupić takie coś ...
Co o nim myślicie? Sprawdzi się?
Czy może ktoś z was ma taki...?
Zakwitł kolejny Klematis ... tym razem "Lech Wałęsa". Ma bardzo duże kwiaty ... i następny w pojemniku, którego nazwy niestety teraz nie pamiętam ... A ten ostatni to "Warszawska Nike" ... kwitnie najpiękniej ze wszystkich
Zakwitła też ostatnia ostróżka ... niebieska
Biała i granatowa już przekwitły, więc już je ścięłam i cierpliwie czekam na ponowne zakwitnięcie
Aniu dzięki za zdjęcia z parku....przepiękne widoczki i ten rozległy teren. Na żywo tam musi być jeszcze ładniej i ten zapach...już sobie wyobrażam. Super spacer na koniec tygodnia.
A w Twoim ogródeczku już ani nie mówię bo bym musiała zacząć wyliczać czego ja nie mam a TY masz.
Pięknie i tak kolorowo, no i te powojniki....
Pozdróweczki ślę.
Ogród masz przepiękny,tyle wspaniałości,jest na czy oko zawiesić,wszystko dopracowane w najdrobniejszym szczególe.Bardzo ładne Clematisy,ja czaję się na posadzenie przy mojej pergoli niedługo powstałej.