Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Dorotko śliczna sasanka przystrojona w swoje futerko. Bardzo lubię te kwiatki ale jakoś nie mam do nich szczęścia , kiedyś ją kupiłam ale w drugim roku mi nie wzeszła, w tym roku zamówiłam czerwoną ale jak wsadziłam ją do doniczki to mi zgniła ;:202
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem tak zarobiona, że forum tylko dziś z doskoku, przed chwilą wróciłam z ogrodu. Cały dzień urządzałam warzywnik, grządeczk, sianie jarzyn, sadzenie cebuli.

Ewo a ja umierałam jak zobaczyłam :shock: Twoje pięknie kwitnące azalie. Sprawdziłam jak wygląda azalia Satomi, nie wiem ale na zdjęciu są zupełnie inne kolorki, zobaczymy jak zakwitnie.

Krystianie dziś jest piękniejsza, wkleję zdjęcia.

Renatko sasanki za dzień tak bardzo urosły, już dwie zakwitły, też mam fioletową.

Marysiu na pewno jest cieplej. Za pochwałę mojego kwiecia dziękuję ;:180 staram się, aby rabatki kolorowo zakwitały.

Marzenko miodunka to ta najbardziej pospolita odmiana, mam ją od jednej forumowiczki.

Grażynko ja codziennie podlewam róże nowo posadzone, mam nadzieje że się przyjmą. Sucho jak diabli, do domu po pracy w ogrodzie wracam cała zakurzona. Nie wspomnę o wyglądzie mojego zwierzyńca, który namiętnie przewraca się po ziemi, ja to nazywam tytłaniem ;:306

Beatko wiesz ile ja razy zbierałam z sasanek nasionka, wysiewałam ale marne moje zachody, kiełkują po czym zima wszystkie siewki załatwia, jakaś gapa ze mnie w tym temacie ;:223 Kiedyś miałam jeszcze białą , ale po jednej z zim znikła.

to teraz prezentacja kwitnących
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dośku najwyraźniej chcesz ,żebym oślepła ze złości że nie mam takich piękności .Ta różowa sasanka jest śliczna ,o reszcie nie wspomnę .Zemszczę się azaliami ;:306
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Rabatka żonkilowa bardzo wiosenna, Cudny kolor przylaszczki. Ja mam jasnofioletową.Ja pracuję na działce zwykle do obiadu. Po południu zwykle odpoczywam, no i w domu trzeba coś zrobić.Dorotko zakupy bardzo udane, mam azalie u siebie , ale inne kupowane na rynku i nawet nie znam nazw. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Och Ty czarodziejko sasankowa ;:306 i hiacynty masz ładne moje jakieś takie niewydarzone chociaż świeżo posadzone ;:224
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Dorotko ;:196 co tu dużo będę pisać u Ciebie jest pięknie! nic tylko podziwiać...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ewo nie chcę :;230 ale wzrok takimi kolorkami zawsze można pozytywnie zaostrzyć ;:306 Ja czekam z utęsknieniem na Twoje azalie, uwielbiam takie widoki, pięknie kwitnące krzewy to dla mnie rarytas. szkoda, że tak późno odkryłam ich urok, teraz wszystko nadrabiam.

jullianko to sasanka, przylaszczek nie posiadam. Dziś mogę powiedzieć, że na razie jestem odrobiona ogrodowo, teraz czekam tylko na następną partię plewienie, a chwaściory u mnie rosną na potęgę. Jak mam moich panów w domku to muszę sobie bardzo dobrze rozplanować dzień, trzeba wtedy ugotować coś lepszego, wyprać. Jak jestem sama wiele nie potrzebuję.

Marysiu dziś zauważyłam, że mam hiacynty w trzech odcieniach różu, są śliczne, nie mam siły iść zrobić zdjęcia, ale jutro je sfocę.
Chyba mam przesyt prac ogrodowych, teraz słońce mocno świeci, wiatr zaczął wiać, a ja najchętniej bym się walnęła do wyrka i na godzinkę oczka zamknęła ;:19

Reniu dziękuję ;:180 zapraszam bramka zawsze otwarta.

Dzisiaj praca w ogrodzie szła mi bardzo mozolnie, co pewien czas przysiadałam na ławce, zmęczenie materiału mnie ogarnęło, za bardzo jak dla mnie słońce świeci, do tego wiatr, a ja nie lubię wietrzysk. Zakończyłam prace na rabatkach. Posadziłam mieczyki, bo zobaczyłam już kilka cebulek kiełkujących, posadziłam nowe lilie. A później bawiłam się w fryzjera, wzięłam nożyce do cięcia żywopłotu i poprzycinałam iglaczki.

Mam jeszcze wczorajsze zdjęcia, dzisiejszych nie będzie, jestem już za bardzo zmęczona.
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Pięknie .Ja z tą swoją wiosną sto lat za murzynami . ;:306
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Dorotko odpoczynek wskazany ,dozuj sobie pracę nie wszystko naraz szanuj zdrówko .Cesarska korona już niedługo pokaże kwiaty,wielka radość jak tak wszystko budzi się do życia :D
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Śliczne hiacynty. ;:oj Moje jakieś niedorobione. ;:306 A korona jaka duża , u mnie znacznie mniejsza.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Dorotko śliczności pokazujesz...sasanki i hiacynty cudeńka... ;:108
Na szachownicę w przyszłym roku na pewno się skuszę , jeszcze nie zakwitła a już co zdjęcie to mnie coraz bardziej urzeka ;:333
Odpoczywaj , bo zmęczony człowiek nie widzi piękna dookoła ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

korzo_m pisze:Obrazek
Wysiewałaś już te nasiona??

Jak aj uwielbiam puszkinię libańską!!! Oby więcej zdjęć ;)
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Dorotko odpoczywaj odpoczywaj...:) tyle dzisiaj się narobiłaś! . Wiesz nie wiem czy właśnie to ta pogoda to słońce czy Ja jakaś taka po zimie słaba ale chwilami Mnie też to słońce jakoś osłabiało ;:219
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja może nie 100 lat, ale też gdzie mi tam do rozpoznania koloru korony cesarskiej?
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p
Od: 19 lut 2013, o 13:42

Post »

Dorotko u Ciebie wszystko szybko kwitnie.
Przepiękne sasanki...
U mnie dopiero pokazały pączki a korona cesarka nie raczyła pączuszka pokazać :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”