Kwiecisty ogród Doroty
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiecisty ogród Doroty
Dorotko śliczna sasanka przystrojona w swoje futerko. Bardzo lubię te kwiatki ale jakoś nie mam do nich szczęścia , kiedyś ją kupiłam ale w drugim roku mi nie wzeszła, w tym roku zamówiłam czerwoną ale jak wsadziłam ją do doniczki to mi zgniła 

- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem tak zarobiona, że forum tylko dziś z doskoku, przed chwilą wróciłam z ogrodu. Cały dzień urządzałam warzywnik, grządeczk, sianie jarzyn, sadzenie cebuli.
Ewo a ja umierałam jak zobaczyłam
Twoje pięknie kwitnące azalie. Sprawdziłam jak wygląda azalia Satomi, nie wiem ale na zdjęciu są zupełnie inne kolorki, zobaczymy jak zakwitnie.
Krystianie dziś jest piękniejsza, wkleję zdjęcia.
Renatko sasanki za dzień tak bardzo urosły, już dwie zakwitły, też mam fioletową.
Marysiu na pewno jest cieplej. Za pochwałę mojego kwiecia dziękuję
staram się, aby rabatki kolorowo zakwitały.
Marzenko miodunka to ta najbardziej pospolita odmiana, mam ją od jednej forumowiczki.
Grażynko ja codziennie podlewam róże nowo posadzone, mam nadzieje że się przyjmą. Sucho jak diabli, do domu po pracy w ogrodzie wracam cała zakurzona. Nie wspomnę o wyglądzie mojego zwierzyńca, który namiętnie przewraca się po ziemi, ja to nazywam tytłaniem
Beatko wiesz ile ja razy zbierałam z sasanek nasionka, wysiewałam ale marne moje zachody, kiełkują po czym zima wszystkie siewki załatwia, jakaś gapa ze mnie w tym temacie
Kiedyś miałam jeszcze białą , ale po jednej z zim znikła.
to teraz prezentacja kwitnących

Ewo a ja umierałam jak zobaczyłam

Krystianie dziś jest piękniejsza, wkleję zdjęcia.
Renatko sasanki za dzień tak bardzo urosły, już dwie zakwitły, też mam fioletową.
Marysiu na pewno jest cieplej. Za pochwałę mojego kwiecia dziękuję

Marzenko miodunka to ta najbardziej pospolita odmiana, mam ją od jednej forumowiczki.
Grażynko ja codziennie podlewam róże nowo posadzone, mam nadzieje że się przyjmą. Sucho jak diabli, do domu po pracy w ogrodzie wracam cała zakurzona. Nie wspomnę o wyglądzie mojego zwierzyńca, który namiętnie przewraca się po ziemi, ja to nazywam tytłaniem

Beatko wiesz ile ja razy zbierałam z sasanek nasionka, wysiewałam ale marne moje zachody, kiełkują po czym zima wszystkie siewki załatwia, jakaś gapa ze mnie w tym temacie

to teraz prezentacja kwitnących
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Dośku najwyraźniej chcesz ,żebym oślepła ze złości że nie mam takich piękności .Ta różowa sasanka jest śliczna ,o reszcie nie wspomnę .Zemszczę się azaliami 

Rabatka żonkilowa bardzo wiosenna, Cudny kolor przylaszczki. Ja mam jasnofioletową.Ja pracuję na działce zwykle do obiadu. Po południu zwykle odpoczywam, no i w domu trzeba coś zrobić.Dorotko zakupy bardzo udane, mam azalie u siebie , ale inne kupowane na rynku i nawet nie znam nazw. 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Och Ty czarodziejko sasankowa
i hiacynty masz ładne moje jakieś takie niewydarzone chociaż świeżo posadzone 

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Dorotko
co tu dużo będę pisać u Ciebie jest pięknie! nic tylko podziwiać...

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ewo nie chcę
ale wzrok takimi kolorkami zawsze można pozytywnie zaostrzyć
Ja czekam z utęsknieniem na Twoje azalie, uwielbiam takie widoki, pięknie kwitnące krzewy to dla mnie rarytas. szkoda, że tak późno odkryłam ich urok, teraz wszystko nadrabiam.
jullianko to sasanka, przylaszczek nie posiadam. Dziś mogę powiedzieć, że na razie jestem odrobiona ogrodowo, teraz czekam tylko na następną partię plewienie, a chwaściory u mnie rosną na potęgę. Jak mam moich panów w domku to muszę sobie bardzo dobrze rozplanować dzień, trzeba wtedy ugotować coś lepszego, wyprać. Jak jestem sama wiele nie potrzebuję.
Marysiu dziś zauważyłam, że mam hiacynty w trzech odcieniach różu, są śliczne, nie mam siły iść zrobić zdjęcia, ale jutro je sfocę.
Chyba mam przesyt prac ogrodowych, teraz słońce mocno świeci, wiatr zaczął wiać, a ja najchętniej bym się walnęła do wyrka i na godzinkę oczka zamknęła
Reniu dziękuję
zapraszam bramka zawsze otwarta.
Dzisiaj praca w ogrodzie szła mi bardzo mozolnie, co pewien czas przysiadałam na ławce, zmęczenie materiału mnie ogarnęło, za bardzo jak dla mnie słońce świeci, do tego wiatr, a ja nie lubię wietrzysk. Zakończyłam prace na rabatkach. Posadziłam mieczyki, bo zobaczyłam już kilka cebulek kiełkujących, posadziłam nowe lilie. A później bawiłam się w fryzjera, wzięłam nożyce do cięcia żywopłotu i poprzycinałam iglaczki.
Mam jeszcze wczorajsze zdjęcia, dzisiejszych nie będzie, jestem już za bardzo zmęczona.

jullianko to sasanka, przylaszczek nie posiadam. Dziś mogę powiedzieć, że na razie jestem odrobiona ogrodowo, teraz czekam tylko na następną partię plewienie, a chwaściory u mnie rosną na potęgę. Jak mam moich panów w domku to muszę sobie bardzo dobrze rozplanować dzień, trzeba wtedy ugotować coś lepszego, wyprać. Jak jestem sama wiele nie potrzebuję.
Marysiu dziś zauważyłam, że mam hiacynty w trzech odcieniach różu, są śliczne, nie mam siły iść zrobić zdjęcia, ale jutro je sfocę.
Chyba mam przesyt prac ogrodowych, teraz słońce mocno świeci, wiatr zaczął wiać, a ja najchętniej bym się walnęła do wyrka i na godzinkę oczka zamknęła

Reniu dziękuję

Dzisiaj praca w ogrodzie szła mi bardzo mozolnie, co pewien czas przysiadałam na ławce, zmęczenie materiału mnie ogarnęło, za bardzo jak dla mnie słońce świeci, do tego wiatr, a ja nie lubię wietrzysk. Zakończyłam prace na rabatkach. Posadziłam mieczyki, bo zobaczyłam już kilka cebulek kiełkujących, posadziłam nowe lilie. A później bawiłam się w fryzjera, wzięłam nożyce do cięcia żywopłotu i poprzycinałam iglaczki.
Mam jeszcze wczorajsze zdjęcia, dzisiejszych nie będzie, jestem już za bardzo zmęczona.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Pięknie .Ja z tą swoją wiosną sto lat za murzynami . 

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Dorotko odpoczynek wskazany ,dozuj sobie pracę nie wszystko naraz szanuj zdrówko .Cesarska korona już niedługo pokaże kwiaty,wielka radość jak tak wszystko budzi się do życia 

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Śliczne hiacynty.
Moje jakieś niedorobione.
A korona jaka duża , u mnie znacznie mniejsza.

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Dorotko śliczności pokazujesz...sasanki i hiacynty cudeńka... 
Na szachownicę w przyszłym roku na pewno się skuszę , jeszcze nie zakwitła a już co zdjęcie to mnie coraz bardziej urzeka
Odpoczywaj , bo zmęczony człowiek nie widzi piękna dookoła

Na szachownicę w przyszłym roku na pewno się skuszę , jeszcze nie zakwitła a już co zdjęcie to mnie coraz bardziej urzeka

Odpoczywaj , bo zmęczony człowiek nie widzi piękna dookoła

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Wysiewałaś już te nasiona??korzo_m pisze:
Jak aj uwielbiam puszkinię libańską!!! Oby więcej zdjęć ;)
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Dorotko odpoczywaj odpoczywaj...
tyle dzisiaj się narobiłaś! . Wiesz nie wiem czy właśnie to ta pogoda to słońce czy Ja jakaś taka po zimie słaba ale chwilami Mnie też to słońce jakoś osłabiało 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja może nie 100 lat, ale też gdzie mi tam do rozpoznania koloru korony cesarskiej?
- alexm
- 100p
- Od: 19 lut 2013, o 13:42
Dorotko u Ciebie wszystko szybko kwitnie.
Przepiękne sasanki...
U mnie dopiero pokazały pączki a korona cesarka nie raczyła pączuszka pokazać
Przepiękne sasanki...
U mnie dopiero pokazały pączki a korona cesarka nie raczyła pączuszka pokazać