Mój skromny ogrodzik cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój skromny ogrodzik cz.2

Post »

Zaznaczam swą obecność :wink: ale idę, bo muszę :wink:
Bea
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz wiele ciekawych roślin i cały jesteś bardzo zaangażowany w ogrodnictwo bo chyba to jest przyszłość dla młodych ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie przejmuj się chwastami każdy je ma,tylko u niektórych nie widać bo mają więcej czasu ;:224
podobno borówka łatwo się ukorzenia :roll:
:wit
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

mmm rabarbaru zazdroszczę to też smak mojego dzieciństwa :) :D
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemku,ale ty jesteś pracowity ;:138 ;:138 ,pieknie wszystko odwdzięcza czy sie ;:196 ;:196
Mój rabarbarek też wystawia listeczka,ale nie tak jak uCiebie :uszy :uszy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiosna już wszędzie piękna wiosna, tylko znowu susza się u nas zaczyna ;:108
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Przepraszam, ze was zaniedbuję, ale właśnie zaczął się również sezon rolniczy, wiec muszę po szkole tyrać do wieczora siejąc, a wieczorem jestem tak zmęczony, że od razy idę spać. Dzisiaj mam chwile spokoju, więc zaglądam tutaj odpisać i lecę dalej jechać w pole :wit
Kasiu u mnie to naprawdę szybko niektóre rośliny wyrosły ;:108 , a niektóre w ogóle :( nawet hiacynty mi już kwitną, ale ten czerwony, to okazał się bardziej różowy i tu się zawiodłem :evil:
Witaj Syringa;:108 widzę, ze też masz dużo pracy. Ja muszę jeszcze tyle hektarów kukurydzy posiać ;:202 no to zaraz lecę
Elu o wszystkich roślinach, które mam dopiero od roku dowiedziałem się z forum. Też myślę, że ogrodnictwo jest przyszłością dal nas młodego pokolenia ;:108
Ewo ale to trochę wstyd mieć tak zachwaszczony ogród i robić jego zdjęcia :oops: jutro będę miał dużo czasu, więc posieję, to co mam posiać i posadzę to co się da ;:108 dzisiaj chyba nie dam rady :( borówka bardzo dobrze się ukorzenia, ale wolno rośnie ;:108
Leokadio ja też go jadłem od dzieciństwa. Nieraz jak przechodziłem przez ogród jak byłem młodszy, to zrywałem sobie jedną gałązkę myłem i jadłem. Może i było to kwaśne, ale z cukrem to było smaczne ;:108 a placek z rabarbarem na kruchym cieście z kruszonką posypane cukrem pudrem mniam. wyśmienite :D
Jadziu Może i pracowity, jednak nieraz nawet czasu nie mam na naukę. Teraz czekają mnie wysiewy na 30 Ha ;:202 Dopiero jutro będę miał trochę czasu ;:108
Ten mój rabarbar to chyba jest wcześniejszy. Niby od sąsiadki, ale u mniej ledwo się pokazuje, a ja jeszcze miesiąc-dwa i można by było w końcu zrobić placek :tan
Iwonko wiosna to bardzo piękna pora roku. Dzisiaj greje bardzo mocno, więc roślinki przehartowane do domu nie wracają, tylko do szklarni na noc, a w dzień na dworze ;:108 suszy to ja się nie boję. u mnie jest gleba gliniasta i podmokła, więc musiała by być długa susza, aby mi jakieś poważne szkody wyrządziła ;:108
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Dziękuję wam za bardzo miłe rozmowy i zapraszam do części 3
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9#p3851259
Zablokowany