Ogród Marty
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty
Gosiu,nie wiem czy trafiłam,że jej nie masz,jeżeli chcesz wiedzieć jak wygląda,to jest w moim ogrodzie na 6 stronie 10 zdjęcie od dołu liście układają się na ziemi w piękną rozetę z rozety wychodzą pędy kwiatostanowe,kwiaty są białe ja bardzo lubię tą wiązówkę bulwkową i tak dołożyłam od siebie
- Josephine_83
- 200p
- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maruś! Piękne przylaszczki! Mam straszna chrapkę na nie! W naszych pokdrakowskich lasach jest ich mnóstwo, choć sa oczywście pod ochrona! Pięknej soboty życzę!
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
-
Josephine,w mojej okolicy nigdy nie widziałam przylaszczek,ale jak masz możliwość to przenieś sobie do ogrodu,przecież tego nie zniszczysz,tylko jeszcze rozmnożysz
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś, jeszcze raz dziękuję.
Przy okazji ponownie obejrzałam Twoje zdjęcia. Po prostu bajeczny masz ten ogród. Trochę wzięłam przykłąd z Ciebie i zaczynam przeznaczac więcej miejsca na każdą roślinkę, żeby była bardziej widoczna. Dzisiaj własnie pracowałam nad tym.
Przy okazji ponownie obejrzałam Twoje zdjęcia. Po prostu bajeczny masz ten ogród. Trochę wzięłam przykłąd z Ciebie i zaczynam przeznaczac więcej miejsca na każdą roślinkę, żeby była bardziej widoczna. Dzisiaj własnie pracowałam nad tym.

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marto, u mnie wszystkie sadzonki od Ciebie posadzone. Niestety parzydło musiało iść do dużych donic, bo miejsce w którym ma docelowo rosnąć, będzie trochę zrujnowane przy wymianie dachu (znając naszych fachowców), muszą więc sobie rosnąć w donicach na razie, a żeby im nie było smutno, to mają do towarzystwa donicę z czosnkiem niedźwiedzim, który też ma w tym miejscu rosnąć. Jeszcze raz dziękuję 

-
Iwonko,nie wiem czy pisałam,że parzydło woli cień lub półcień czosnek niedźwiedzi posadź głęboko,prawie na sztych łopaty,czosnek,za chwilę zakwitnie ci pięknie w donicy,cieszę się,,że wszystko w porządku,będziemy oglądać zdjęcia 

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Witaj Martuś
Ze mnie rodzina się śmiała, jak przynosiłam kiedyś z lasu czosnek niedźwiedzi do zjedzenia
Blisko mojego poprzedniego miejsca zamieszkania jest cudna dolina z grądem subkontynentalnym, a w nim dosłownie łany czosnku. Unosząca się w powietrzu woń, gdy kwitnie - bezcenna
A propos znoszenia roślin z lasu do ogrodu, muszę przynieść trochę zawilców gajowych. Pod starymi iglakami u mnie byłoby im chyba dobrze
Jeszcze fiołki wonne i złoć muszę gdzieś wypatrzeć i sprowadzić 

-
Witaj Milenko,ja też przyniosłam czosnek niedźwiedzi z krzaków przy potoku z pobliskiej miejscowości i zasadziłam go w moim lasku,bo mam taki na mojej działce wąwóz ze starymi drzewami tam jest źródełko więc mokro i czosnek rośnie pięknie,w ogrodzie też mam ale nie wiedziałam i zasadziłam za płytko i jest mniejszy ale do kanapki pod ręką natomiast myślę ,że mój wąwóz będzie za rok ,dwa cały w czosnku,na razie jest trochę w czosnku i cały w zawilcach,i kaczeńcach.Ja z czosnku niedzwiedziego robię pyszne zupy kremowe,dzieci i my bardzo się zajadamy nimi,
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Wiem Marto że parzydło lubi cień, tak samo jak czosnek niedźwiedzi, zanim sadziłam sadzonki to poczytałam o tych roślinach. Mam takie miejsce specjalnie dla nich, powinny się tam dobrze czuć, ale muszą trochę w tych donicach poczekać.
Miłej i słonecznej niedzieli życzę
Miłej i słonecznej niedzieli życzę

-
Gosiu,cieszę się,że ogród się podoba,chociaż każdy widzi wszystko inaczej i po swojemu, ale tak ma być, jakieś miejsca zawsze można odpatrzyć coś dołożyć i znowu jest coś nowego,czasem same rośliny rozsieją się i utworzą piękne miejsca,u mnie tak się dzieje a ja im nie przeszkadzam
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Przylaszczka to maleńki kwiatek , to prawdziwa perełka wśród wiosennych roślin .Wystarczy wyjść na świeże powietrze, do lasu lub na łąkę, w celu osobistego doświadczenia wiosennego spektaklu, jaki co rok urządzają nam kwiaty.

-
Witaj Iwonko,w donicach im nie zaszkodzi a czosnek jest wręcz piękny w donicy gorąco pozdrawiam
i miłej niedzieli.
-- 21 kwi 2013, o 12:14 --
Cześć Jonatanko, przylaszczki są piękne przez swoją prostotę i kolor chętnie bym dołożyła ich do ogrodu,pozdrawiam

-- 21 kwi 2013, o 12:14 --
Cześć Jonatanko, przylaszczki są piękne przez swoją prostotę i kolor chętnie bym dołożyła ich do ogrodu,pozdrawiam

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martuś
Piękna masz wiosenkę
A Wawrzynek wilczełyko,ładnie i wcześnie kwitnie
Nie znam tej roślinki- a raczej krzaczorka :
I dereń zakwita,chcę własnie go sobie kupić,,,naleweczke znam,,pychota

Piękna masz wiosenkę

I dereń zakwita,chcę własnie go sobie kupić,,,naleweczke znam,,pychota

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martusiu ja również.Muszę wybrać się do lasu na wycieczkę i wykopać parę ciekawostek.Mam fajne miejsce pod sosenką. 

-
Witaj Aniu,zrobiłam zdjęcie mojej najstarszej dereni jadalnej ona ma 6 lat i rośnie w sadku też bardzo kwitnie nie widziałam jej wcześniej bo rzadko tam chodzę,jak przyjdzie pomoc to zobaczycie,mój m uważa,że najlepsza nalewka jest z dereni chociaż robię różne nawet z berberysu chociaż zbiera się go tragicznie,ale obiecałam zdjęcia ponad 100 letnich dereni,zrobię na koniec sierpnia