Ogród Marty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty

Post »

Gosiu,nie wiem czy trafiłam,że jej nie masz,jeżeli chcesz wiedzieć jak wygląda,to jest w moim ogrodzie na 6 stronie 10 zdjęcie od dołu liście układają się na ziemi w piękną rozetę z rozety wychodzą pędy kwiatostanowe,kwiaty są białe ja bardzo lubię tą wiązówkę bulwkową i tak dołożyłam od siebie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maruś! Piękne przylaszczki! Mam straszna chrapkę na nie! W naszych pokdrakowskich lasach jest ich mnóstwo, choć sa oczywście pod ochrona! Pięknej soboty życzę!
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Josephine,w mojej okolicy nigdy nie widziałam przylaszczek,ale jak masz możliwość to przenieś sobie do ogrodu,przecież tego nie zniszczysz,tylko jeszcze rozmnożysz
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, jeszcze raz dziękuję.
Przy okazji ponownie obejrzałam Twoje zdjęcia. Po prostu bajeczny masz ten ogród. Trochę wzięłam przykłąd z Ciebie i zaczynam przeznaczac więcej miejsca na każdą roślinkę, żeby była bardziej widoczna. Dzisiaj własnie pracowałam nad tym. :D
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marto, u mnie wszystkie sadzonki od Ciebie posadzone. Niestety parzydło musiało iść do dużych donic, bo miejsce w którym ma docelowo rosnąć, będzie trochę zrujnowane przy wymianie dachu (znając naszych fachowców), muszą więc sobie rosnąć w donicach na razie, a żeby im nie było smutno, to mają do towarzystwa donicę z czosnkiem niedźwiedzim, który też ma w tym miejscu rosnąć. Jeszcze raz dziękuję ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,nie wiem czy pisałam,że parzydło woli cień lub półcień czosnek niedźwiedzi posadź głęboko,prawie na sztych łopaty,czosnek,za chwilę zakwitnie ci pięknie w donicy,cieszę się,,że wszystko w porządku,będziemy oglądać zdjęcia :wit
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witaj Martuś :wit Ze mnie rodzina się śmiała, jak przynosiłam kiedyś z lasu czosnek niedźwiedzi do zjedzenia :wink: Blisko mojego poprzedniego miejsca zamieszkania jest cudna dolina z grądem subkontynentalnym, a w nim dosłownie łany czosnku. Unosząca się w powietrzu woń, gdy kwitnie - bezcenna :) A propos znoszenia roślin z lasu do ogrodu, muszę przynieść trochę zawilców gajowych. Pod starymi iglakami u mnie byłoby im chyba dobrze ;:173 Jeszcze fiołki wonne i złoć muszę gdzieś wypatrzeć i sprowadzić :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Milenko,ja też przyniosłam czosnek niedźwiedzi z krzaków przy potoku z pobliskiej miejscowości i zasadziłam go w moim lasku,bo mam taki na mojej działce wąwóz ze starymi drzewami tam jest źródełko więc mokro i czosnek rośnie pięknie,w ogrodzie też mam ale nie wiedziałam i zasadziłam za płytko i jest mniejszy ale do kanapki pod ręką natomiast myślę ,że mój wąwóz będzie za rok ,dwa cały w czosnku,na razie jest trochę w czosnku i cały w zawilcach,i kaczeńcach.Ja z czosnku niedzwiedziego robię pyszne zupy kremowe,dzieci i my bardzo się zajadamy nimi,
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Wiem Marto że parzydło lubi cień, tak samo jak czosnek niedźwiedzi, zanim sadziłam sadzonki to poczytałam o tych roślinach. Mam takie miejsce specjalnie dla nich, powinny się tam dobrze czuć, ale muszą trochę w tych donicach poczekać.
Miłej i słonecznej niedzieli życzę ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,cieszę się,że ogród się podoba,chociaż każdy widzi wszystko inaczej i po swojemu, ale tak ma być, jakieś miejsca zawsze można odpatrzyć coś dołożyć i znowu jest coś nowego,czasem same rośliny rozsieją się i utworzą piękne miejsca,u mnie tak się dzieje a ja im nie przeszkadzam
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Przylaszczka to maleńki kwiatek , to prawdziwa perełka wśród wiosennych roślin .Wystarczy wyjść na świeże powietrze, do lasu lub na łąkę, w celu osobistego doświadczenia wiosennego spektaklu, jaki co rok urządzają nam kwiaty. :tan ;:65
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iwonko,w donicach im nie zaszkodzi a czosnek jest wręcz piękny w donicy gorąco pozdrawiam :wit ;:3 i miłej niedzieli.

-- 21 kwi 2013, o 12:14 --

Cześć Jonatanko, przylaszczki są piękne przez swoją prostotę i kolor chętnie bym dołożyła ich do ogrodu,pozdrawiam ;:180 :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit
Piękna masz wiosenkę :wink: A Wawrzynek wilczełyko,ładnie i wcześnie kwitnie :wink: Nie znam tej roślinki- a raczej krzaczorka : ;:172
I dereń zakwita,chcę własnie go sobie kupić,,,naleweczke znam,,pychota ;:108
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martusiu ja również.Muszę wybrać się do lasu na wycieczkę i wykopać parę ciekawostek.Mam fajne miejsce pod sosenką. ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu,zrobiłam zdjęcie mojej najstarszej dereni jadalnej ona ma 6 lat i rośnie w sadku też bardzo kwitnie nie widziałam jej wcześniej bo rzadko tam chodzę,jak przyjdzie pomoc to zobaczycie,mój m uważa,że najlepsza nalewka jest z dereni chociaż robię różne nawet z berberysu chociaż zbiera się go tragicznie,ale obiecałam zdjęcia ponad 100 letnich dereni,zrobię na koniec sierpnia :wit :heja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”