Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Dominiko, dzieje się dzieje. To najbardziej intensywny czas dla nas wszystkich.
Czy wybierasz się z nami do Szmita? Rozmawiamy o tym w wątku mazowieckim.

Maju, nie zwróciłam uwagi na strefę :roll:
Zobaczymy. Zatem będe czekała z niepokojem na wszystkie moje zakupowe nowości w przyszłym roku.
Masochistki przez duże m.
Ja już troche poćwiczyłam więc już lepiej.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Gosiu, raczej na pewno nie uda mi się pojechać. Praca i praca, niedziela to mój jedyny wolny dzień, więc nigdzie nie jeżdżę, nawet na wyjazd do ogrodniczego mi szkoda czasu :roll:
Nawet nie wiem, kiedy jedziecie, bo nie jestem na bieżąco. Ale przypuszczam, że w którąś sobotę, no to odpada, bo w soboty pracuję :?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu :wit Witam - współczuję bolącego kręgosłupa ;:196
Ale duże i śliczne zakupy zrobiłaś ;:215 szkoda że blisko mnie nie ma takich sklepów ogrodniczych ;:223 Rododendrony nie chcą ze mną współpracować - kupiłam 6 szt i wszystkie zmarzły ( a tak bardzo mi się podobają ) oby Twój ładnie rósł i kwitł , trzymam kciuki .
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, przykro mi z powodu niedyspozycji..oby szybko minęła ;:168
Zakupy zrobiłąś rewelacyjne! Jejciu, jak mi brakowało tego szaleństwa roślinnego ;:oj
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosiulek, zakupy świetne. ;:138 Tyle pięknych okazów przybędzie do ogródka :tan
Tylko nie przemęczaj się kobieto, przed nami jeszcze dużo prac, więc musisz je trochę dawkować sobie. Inaczej można sobie krzywdę zrobić. ;:168
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry Gosiu ,piekne zakupki zrobiłaś ,czy możesz mi zdradzić gdzie.Ja niewiele się wczoraj udzielałam ,ze względu na chore kolano ,musialam niestety leżeć .Okropnie tego nie lubię ,zwłaszcza że roboty dużo .Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,piekne zakupy poczyniłaś.Czy kiscień zimuje w gruncie w naszym klimacie?Ja mam pierisa 3 lata,słabo mi rośnie i ani razu nie zakwitł,nie wiem czy nie spróbować go gdzieś przesadzić,może ruszy.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ja mam Kiścienia już parę lat,nie jest za cudny ciągle starsze pędy chorują jakieś są dziwne,to je obcinam i znowu ładny i tak w kółko,ale nie przemarznął trzyma się a już sobie obiecałam,że go wyrzucę chyba usłyszał, tylko,że rośnie ciągle od nowa i na jakiś czas jest ładny
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

Witam Gosiaczku :wit Jak tam kręgosłup :?:
Ja już padam,nos mam brudny,ale liczy się efekt końcowy ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny żyję ;:306
Nawet dzisiaj nie było tak źle, bo wczoraj wieczorem poćwiczyłam i rano wstałam bez problemu. A dzisiaj jakoś poszło.
Ale relacja potem, najpierw odpowiem na posty.

Dominiko, Ty się wykończysz z ta pracą. Współczuję, bo człowiek kiedyś musi odpocząć.Fajnie, że mimo nawału pracy zaglądasz do mnie
Wstępny termin to 2 maja. Jakby co to zapraszamy.

Teresko, już po bólu. Jeszcze troche odczuwam, ale z tym można wytrzymać. Niemożliwe, żeby rododendrony przemarzały. U mnie przemarzają azalie japońskie, ale rodki trzymają sie nieźle. Może źle je sadzisz? one muszą być w dodatku często podlewane, bo maja płytki system korzeniowy. Także jak ostatni raz jedziesz jesienią na działeczkę to koniecznie trzeba porządnie podlać. No i nie lubia ostrego słońca. Ja je cieniuję zimą, bo bardziej im szkodzi to słońce niż mróz.

Kasiu, już jest lepiej. Ciekawe jak wrócisz, co Ty bedziesz pisała, bo teraz leniuchujesz, a potem będzie nawał prac. Już nie mogę doczekac się widoku Twoich sasanek. Zaraz, zaraz, Czy Ty przypadkiem już nie wracasz?

Gosiu, piękne, ale i ostatnie na razie. Staram się ćwiczyć wieczorami i to chyba pomaga. Dzisiaj wstałam bez problemu i dalsza praca też nie przyniosła pogorszenia.

Ewo, jeśli chodzi o rosliny to jednoroczne kupiłam w auchanie, a kwasoluby w małym sklepiku w Płocku.
Niedobrze, że masz problem. teraz najwięcej pracy. A bolące kolano dla ogrodnika to koszmar, bo przecież ciągle trzeba przykucać, schylac się.

Małgosiu, kupiłam pierisa ostatni raz. U mnie do tej pory przemarzał. Także ciesz się, że go masz i może faktycznie przesadź, albo on ma za mało jakiś składników. Jakie odżywki mu dajesz? On lubi wszystko co rh, przede wszystkim zakwaszanie gleby.

Martuś, mam jeden kiścien i zachowuje się tak samo jak u Ciebie. Nie wiem co mu jest. Może przemarza? Ostatnio opryskuję go od grzybów. Może pomoże? Kupiłam kolejnego, bo bardzo mi się spodobał. Jka zwykle oczy chciały.

Teresko, kręgosłup w porządku. W miarę. Ja dzisiejszy dzień jakoś potraktowałam na luzie i nawet się nie zmęczyłam.

A teraz podsumowanie dnia. Wykonałam 100% normy :tan
Ogród mam wysprzątany. Poszerzyłam tylną rabatę. Przesadziłam mnóstwo roślin w tym róże. I część z nich już została przycięta. Także teraz zostało mi dokończenie przycinania i porozsadzanie zakupionych roślin. W tym tygodniu mają przyjśc róże od Ewy i trawki z trawki.pl.

W sumie powiększania nie widać , ale poszerzyłam ją o jakieś 70 cm. Pozwoliło to zmieścić 2 nowe róże i trawkę, która dopiero przyjdzie. I jest jescze sporo miejsca na dopychanie. Obrazek

Obrazek

Posadziła nowe roślinki. W głebi posadzony został rododendron, obok rośnie Anabelka, której chyba najbardziej nie mogę się doczekać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu też było perzesadzanie
Obrazek

Tutaj też zmieści się jeszcze jedna różyczka
Obrazek

A tu jeszcze nadejdzie rewolucja, bo to miejsce po sliwie. Panowie muszą się w końcu zdecydować jakie drzewko chcą posadzić. No i muszę stworzyć jakieś piętra.
Obrazek

I na dobranoc. Jak ja bym chciała już tę ścieżkę robić :roll:
Jednak chyba nic z tego nie wyjdzie. Wszystko się inaczej układa
Obrazek

I ostatnie krokusy

Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Gosiu, pisz szybko co to za cudowne ćwiczenia, to ja też sobie chętnie ulżę.
Byłam dzis na łowach :tan i mam berberysa i trawkę, barona :heja :heja i jestem ;:1.Ale to nie wszystko...mam jeszcze kilka drobiazgów i bałagan w głowie totalny ;:219 ;:306
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu ,ale się napracowałaś,będzie co podziwiać ;:138 ;:138 ŚLICZNIE
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, wstawiłas zdjęcia zdobyczy?
Tak to jest jak się ma tyle dobra :D

Jadziu, napracowałam się to fakt, ale jak miło powiedzieć, że to już koniec pewnego etapu. Teraz to juz wszystko powoli.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Gosiu, nawet ich jeszcze nie obfociłam :oops: Nie mogłam dziś.Ale jutro sie postaram.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, jestem pod wrażeniem zakupów i wykonanych prac... narobiłaś się ogromnie, ale proszę, uważaj na kręgosłup.. ja się dzisiaj dobiłam i praktycznie chodzę jak staruszka... mam nadzieję, że noc zregeneruje nasze organizmy.
Trzymaj się i śpij dobrze! ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”