Ogródek AGNESS
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
A widzisz...Narzekałaś u mnie, że nie masz jeszcze tulipanków. Wystarczył dzień, dwa i już masz
Ta pogoda czyni cuda. Muszę się pochwalić, że u mnie Fashion też mają pąki. Czy to jednak one to się wkrótce okaże...Śliczne są!

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko wspaniale te ciemierniki
Tulipany wczesne u mnie nie zakwitną chyba się wyrodziły są same liście , za to późniejsze znowu będą pięknie kwitły.

Tulipany wczesne u mnie nie zakwitną chyba się wyrodziły są same liście , za to późniejsze znowu będą pięknie kwitły.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszka, Ty już prosisz o wodę z nieba, a ja długo jeszcze będę się zmagał z jej pozimowym nadmiarem
Ot, jak to różnią się nasze ogrody i ich potrzeby. Padało wczoraj i mam nadzieję, że i do Ciebie dotarło?
Znalazł się 'Picwick' u mnie
Ale większość krokusów już poległa po fali upałów.

Znalazł się 'Picwick' u mnie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuniu tulipanki faktycznie mnie zaskoczyły, pojawiły się błyskawicznie, a ja myślałam, ze jeszcze z tydzień przyjdzie mi na nie poczekać
Nie mogę się nimi nacieszyć , dobrze że dziś chłodniej, to może nie przekwitną tak szybko
Mam nadzieję, że Twoje to faktycznie będą Fashion, bo są naprawdę śliczne
Geniu ciesze się, że podobają Ci się
Co roku kwitną mi tylko te 3 krzaczki, poza nimi są jeszcze 6 , ale kwiatuszków na nich nie widziałam nigdy.... mam nadzieję, że może wreszcie w przyszłym roku zdecydują się zakwitnąć....
Geniu może botaniczne tulipanki nie kwitnąc wzmocnią się i w przyszłym już pięknie zakwitną....
Jacku faktycznie bardzo różne mamy warunki w naszych ogródkach...... a nawet na niewielkiej odległości......około kilometra od mojego domu przy rzece są zalane znaczne tereny, domki działkowe są prawie pod wodą po same dachy, na Lubelszczyźnie mnóstwo obszarów pod wodą...... a moje miasto na górce , piachy i już zaczyna się bardzo sucho....
Cieszę się, ze znalazł się u Ciebie Pickwick, to śliczny krokus....
U mnie też już prawie wszystkie przekwitły...
Jedne kwiatuszki przekwitają, ich miejsce natychmiast zajmują inne
Krokusiki kończą swój czas....

Pomalutku kwiatuszkami zaczynają się pokrywać prymulki

Sasanki uwielbiam w każdej fazie..... od cudnych mechatych pączków aż do rozczochranych nasienników
...już za chwilę...

Śliczne maleństwo, o które bałam się, ze nie przetrwało zrobiło mi piękną niespodziankę i zakwitło..... Cieszynianka

Gęsiówka kaukaska lada chwila pokryje się welonem delikatnych różówiutkich kwiatuszków

Startują szafirki

....i miodunka... zawsze mnie fascynuje te różnorodność kolorów kwiatuszków na tej maleńkiej roślince

Przylaszczka w pełni kwitnienia

Mam nadzieję, że Twoje to faktycznie będą Fashion, bo są naprawdę śliczne

Geniu ciesze się, że podobają Ci się

Geniu może botaniczne tulipanki nie kwitnąc wzmocnią się i w przyszłym już pięknie zakwitną....
Jacku faktycznie bardzo różne mamy warunki w naszych ogródkach...... a nawet na niewielkiej odległości......około kilometra od mojego domu przy rzece są zalane znaczne tereny, domki działkowe są prawie pod wodą po same dachy, na Lubelszczyźnie mnóstwo obszarów pod wodą...... a moje miasto na górce , piachy i już zaczyna się bardzo sucho....
Cieszę się, ze znalazł się u Ciebie Pickwick, to śliczny krokus....

Jedne kwiatuszki przekwitają, ich miejsce natychmiast zajmują inne

Krokusiki kończą swój czas....

Pomalutku kwiatuszkami zaczynają się pokrywać prymulki

Sasanki uwielbiam w każdej fazie..... od cudnych mechatych pączków aż do rozczochranych nasienników

Śliczne maleństwo, o które bałam się, ze nie przetrwało zrobiło mi piękną niespodziankę i zakwitło..... Cieszynianka

Gęsiówka kaukaska lada chwila pokryje się welonem delikatnych różówiutkich kwiatuszków

Startują szafirki

....i miodunka... zawsze mnie fascynuje te różnorodność kolorów kwiatuszków na tej maleńkiej roślince

Przylaszczka w pełni kwitnienia

Aga
pięknie wszystko zakwitło...sasanki mam w takim samym stanie.
Poziom wody rzeczywiście jest wysoki...od kilku dni pompuję wodę z piwnicy, chyba mam źródło za ścianą piwnicy bo po wypompowaniu wody słychać jak woda szumi i napływa od nowa

Poziom wody rzeczywiście jest wysoki...od kilku dni pompuję wodę z piwnicy, chyba mam źródło za ścianą piwnicy bo po wypompowaniu wody słychać jak woda szumi i napływa od nowa

- AGNESS
Aniu a u mnie robi się tak sucho, że jak nie popada, to dziś podłączam węża
Współczuję zalewania piwnicy, macie nie lada kłopot.... mam nadzieje, że już niedługo to się uspokoi..... u mnie okolica też zalana.... z wąskiej rzeczki zrobiło się morze
i już podobno pojawiła się bakteria coli w wodzie pitnej i znów całe miasto będzie jechać na wodzie butelkowej 

Współczuję zalewania piwnicy, macie nie lada kłopot.... mam nadzieje, że już niedługo to się uspokoi..... u mnie okolica też zalana.... z wąskiej rzeczki zrobiło się morze

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Agnes ależ masz kolorowo
i tulipanki też już kwitną
sama radość oglądać te maleństwa
Bałagan przy porządkach to normalna rzecz, za to później będzie ślicznie. Ciesz się że nawet jak marudzi M. to wywiezie te badyle, mój nawet tego nie zrobi, jak nabałaganię to i muszę sobie sama posprzątać.

Bałagan przy porządkach to normalna rzecz, za to później będzie ślicznie. Ciesz się że nawet jak marudzi M. to wywiezie te badyle, mój nawet tego nie zrobi, jak nabałaganię to i muszę sobie sama posprzątać.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U mnie też kwitnąca miodunka i Fashion tylko szkoda ,ze posadziłam je nie w tym miejscu gdzie powinny rosnąć ,czyli w moim ogródku lecz na plantach ,gdzie zrobiłam jesienią rabatki .No cóż jak przekwitną zmienia na pewno miejsce .Też uwielbiam sasanki i mam je w paru miejscach ,ale jeszcze nie w takiej fazie .Leciutkie ochłodzenie u nas i dobrze i trochę pokropiło
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko aż miło popatrzeć na kwitnące kwiatuszki. I u mnie krokusy już po kwitnieniu, szkoda, ze tego roku tak szybko ich piękno minęło.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Już gęsiówka będzie kwitła
Jak u Ciebie wszystko jest bardziej rozwiniete.
Ty w czasie przerwy w pracach ogrodowych pleciesz, a ja myję okna
Albo tak jak dzisiaj porządkowałam szafę.
Ale niedługo będę miała więcej wolnego czasu, może i ja coś uwiję?

Jak u Ciebie wszystko jest bardziej rozwiniete.
Ty w czasie przerwy w pracach ogrodowych pleciesz, a ja myję okna

Albo tak jak dzisiaj porządkowałam szafę.
Ale niedługo będę miała więcej wolnego czasu, może i ja coś uwiję?

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agnieszko, witam po przerwie
Pięknie i wiosennie u Ciebie! A jak kolorowo
Twój ogrod o każdej porze roku tryska kolorami i nastawia optymistycznie do życia
Cudne prymulki, zawilce i puchate łebki sasanek! Ja też je uwielbiam w każdej fazie
Pozdrowionka

Pięknie i wiosennie u Ciebie! A jak kolorowo

Pozdrowionka

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aguś, przylaszczka wręcz urzekła mnie
Cudny kwiatunio 

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Miodunka ....nie mam żadnej...muszę to nadrobić
Aguś piękna wiosna u Ciebie
Pozdrowionka

Aguś piękna wiosna u Ciebie

Pozdrowionka

Agnieszko widzę że wiosna u Ciebie ładnie ruszyła u mnie pojawia się powoli a na dodatek dużo tulipanów jak pisała Grażynka u nas w zeszłym roku wymarzło i wygniło a w tym roku te które zostały mają poniszczone liście i sporadycznie kwiat. Może te późniejsze będą ładniejsze.
- AGNESS
Majeczko tylko jedną odmianę mam taką wcześniutką, pozostałe tulipanki znacznie późniejsze . Już 2 albo nawet i 3 sezony nie dosadzałam żadnych cebulowych poza liliami i tej jesieni będę musiała to nadrobić i będę chciała właśnie posadzić jakieś wczesne
Mój eM niestety nie ogrodowy, nad czym boleję, ale na szczęście zawsze mogę na niego liczyć z zebraniem i wywiezieniem bałaganu jaki zrobię
Jadziu to dobry plan z przeniesieniem kwiatuszków w miejsce, gdzie zawsze możesz je podziwiać..... one napawają optymizmem po długiej szarej zimie
U mnie wczoraj też było całkiem zimno i pochmurno, a dziś znów jest piękne słońce..... niestety jeszcze zimny wiatr...... dziś planujemy grillowanie
Dorotko faktycznie takie nagłe upały szybciutko wykańczają pierwsze kwiatuszki, podejrzewam, że i tulipanki długo nie będą nas cieszyły.... aż szkoda....
Gosiu bardzo namawiam na wicie wianków, to świetna zabawa a i niebanalna ozdoba domku i ogrodu
Wiesz..... do mnie wiosna zawsze przychodzi później niż w innych rejonach kraju.... ale jak już przyjdzie, to pędzi jak szalona
Kasiu witaj, cieszę się, że już jesteś
W ogródku faktycznie każdego dnia robi się bardziej kolorowo, roślinki przetrzymane w zawieszeniu przez tak długą zimę, teraz rozkwitają na wyścigi
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
Małgosiu ja też nie mogę się na nią napatrzeć..... w końcu w tym roku pokazała na co ją stać, przez 3-4 lata była taka marniutka pokazywała kilka kwiatuszków i koniec.... a teraz piękny bukiecik
Aniu miodunki to takie skromniutkie, niepozorne roślinki, ale dają mnóstwo radości wiosną, kiedy tak mało jeszcze kolorków. Te ich wielokolorowe bukieciki są urocze
Ja również bardzo pozdrawiam
Danusiu witaj
Faktycznie z dnia na dzień robi się coraz bardziej kolorowo, jakby wiosna za wszelką cenę chciała nadgonić opóźnienie
Bardzo żal tych wszystkich zniszczonych zeszłej zimy roślinek, ja też sporo ich straciłam..... na szczęście tulipanki ładnie przetrwały, ale np krokusy, prymule były zdziesiątkowane..... w tym sezonie będę musiała uzupełnić braki i dosadzić.....
Mam nadzieję, że późniejsze tulipanki ładnie Ci zakwitną....

Mój eM niestety nie ogrodowy, nad czym boleję, ale na szczęście zawsze mogę na niego liczyć z zebraniem i wywiezieniem bałaganu jaki zrobię

Jadziu to dobry plan z przeniesieniem kwiatuszków w miejsce, gdzie zawsze możesz je podziwiać..... one napawają optymizmem po długiej szarej zimie

U mnie wczoraj też było całkiem zimno i pochmurno, a dziś znów jest piękne słońce..... niestety jeszcze zimny wiatr...... dziś planujemy grillowanie

Dorotko faktycznie takie nagłe upały szybciutko wykańczają pierwsze kwiatuszki, podejrzewam, że i tulipanki długo nie będą nas cieszyły.... aż szkoda....
Gosiu bardzo namawiam na wicie wianków, to świetna zabawa a i niebanalna ozdoba domku i ogrodu

Wiesz..... do mnie wiosna zawsze przychodzi później niż w innych rejonach kraju.... ale jak już przyjdzie, to pędzi jak szalona

Kasiu witaj, cieszę się, że już jesteś

W ogródku faktycznie każdego dnia robi się bardziej kolorowo, roślinki przetrzymane w zawieszeniu przez tak długą zimę, teraz rozkwitają na wyścigi

Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam

Małgosiu ja też nie mogę się na nią napatrzeć..... w końcu w tym roku pokazała na co ją stać, przez 3-4 lata była taka marniutka pokazywała kilka kwiatuszków i koniec.... a teraz piękny bukiecik

Aniu miodunki to takie skromniutkie, niepozorne roślinki, ale dają mnóstwo radości wiosną, kiedy tak mało jeszcze kolorków. Te ich wielokolorowe bukieciki są urocze

Ja również bardzo pozdrawiam

Danusiu witaj

Faktycznie z dnia na dzień robi się coraz bardziej kolorowo, jakby wiosna za wszelką cenę chciała nadgonić opóźnienie

Bardzo żal tych wszystkich zniszczonych zeszłej zimy roślinek, ja też sporo ich straciłam..... na szczęście tulipanki ładnie przetrwały, ale np krokusy, prymule były zdziesiątkowane..... w tym sezonie będę musiała uzupełnić braki i dosadzić.....
Mam nadzieję, że późniejsze tulipanki ładnie Ci zakwitną....