Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

A widzisz...Narzekałaś u mnie, że nie masz jeszcze tulipanków. Wystarczył dzień, dwa i już masz ;:oj Ta pogoda czyni cuda. Muszę się pochwalić, że u mnie Fashion też mają pąki. Czy to jednak one to się wkrótce okaże...Śliczne są!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko wspaniale te ciemierniki ;:63
Tulipany wczesne u mnie nie zakwitną chyba się wyrodziły są same liście , za to późniejsze znowu będą pięknie kwitły.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszka, Ty już prosisz o wodę z nieba, a ja długo jeszcze będę się zmagał z jej pozimowym nadmiarem :roll: Ot, jak to różnią się nasze ogrody i ich potrzeby. Padało wczoraj i mam nadzieję, że i do Ciebie dotarło?
Znalazł się 'Picwick' u mnie :tan Ale większość krokusów już poległa po fali upałów.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuniu tulipanki faktycznie mnie zaskoczyły, pojawiły się błyskawicznie, a ja myślałam, ze jeszcze z tydzień przyjdzie mi na nie poczekać :lol: Nie mogę się nimi nacieszyć , dobrze że dziś chłodniej, to może nie przekwitną tak szybko :D
Mam nadzieję, że Twoje to faktycznie będą Fashion, bo są naprawdę śliczne :D

Geniu ciesze się, że podobają Ci się ;:196 Co roku kwitną mi tylko te 3 krzaczki, poza nimi są jeszcze 6 , ale kwiatuszków na nich nie widziałam nigdy.... mam nadzieję, że może wreszcie w przyszłym roku zdecydują się zakwitnąć....
Geniu może botaniczne tulipanki nie kwitnąc wzmocnią się i w przyszłym już pięknie zakwitną....

Jacku faktycznie bardzo różne mamy warunki w naszych ogródkach...... a nawet na niewielkiej odległości......około kilometra od mojego domu przy rzece są zalane znaczne tereny, domki działkowe są prawie pod wodą po same dachy, na Lubelszczyźnie mnóstwo obszarów pod wodą...... a moje miasto na górce , piachy i już zaczyna się bardzo sucho....
Cieszę się, ze znalazł się u Ciebie Pickwick, to śliczny krokus.... :D U mnie też już prawie wszystkie przekwitły...

Jedne kwiatuszki przekwitają, ich miejsce natychmiast zajmują inne :D
Krokusiki kończą swój czas....
Obrazek

Pomalutku kwiatuszkami zaczynają się pokrywać prymulki

Obrazek

Obrazek

Sasanki uwielbiam w każdej fazie..... od cudnych mechatych pączków aż do rozczochranych nasienników :D ...już za chwilę...
Obrazek

Śliczne maleństwo, o które bałam się, ze nie przetrwało zrobiło mi piękną niespodziankę i zakwitło..... Cieszynianka :D
Obrazek

Gęsiówka kaukaska lada chwila pokryje się welonem delikatnych różówiutkich kwiatuszków
Obrazek

Startują szafirki
Obrazek

....i miodunka... zawsze mnie fascynuje te różnorodność kolorów kwiatuszków na tej maleńkiej roślince :D
Obrazek

Przylaszczka w pełni kwitnienia
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga ;:196 pięknie wszystko zakwitło...sasanki mam w takim samym stanie.
Poziom wody rzeczywiście jest wysoki...od kilku dni pompuję wodę z piwnicy, chyba mam źródło za ścianą piwnicy bo po wypompowaniu wody słychać jak woda szumi i napływa od nowa ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu a u mnie robi się tak sucho, że jak nie popada, to dziś podłączam węża :roll:
Współczuję zalewania piwnicy, macie nie lada kłopot.... mam nadzieje, że już niedługo to się uspokoi..... u mnie okolica też zalana.... z wąskiej rzeczki zrobiło się morze :roll: i już podobno pojawiła się bakteria coli w wodzie pitnej i znów całe miasto będzie jechać na wodzie butelkowej :evil:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnes ależ masz kolorowo ;:oj i tulipanki też już kwitną ;:oj sama radość oglądać te maleństwa ;:138
Bałagan przy porządkach to normalna rzecz, za to później będzie ślicznie. Ciesz się że nawet jak marudzi M. to wywiezie te badyle, mój nawet tego nie zrobi, jak nabałaganię to i muszę sobie sama posprzątać. :cry:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie też kwitnąca miodunka i Fashion tylko szkoda ,ze posadziłam je nie w tym miejscu gdzie powinny rosnąć ,czyli w moim ogródku lecz na plantach ,gdzie zrobiłam jesienią rabatki .No cóż jak przekwitną zmienia na pewno miejsce .Też uwielbiam sasanki i mam je w paru miejscach ,ale jeszcze nie w takiej fazie .Leciutkie ochłodzenie u nas i dobrze i trochę pokropiło
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko aż miło popatrzeć na kwitnące kwiatuszki. I u mnie krokusy już po kwitnieniu, szkoda, ze tego roku tak szybko ich piękno minęło.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Już gęsiówka będzie kwitła :shock:
Jak u Ciebie wszystko jest bardziej rozwiniete.
Ty w czasie przerwy w pracach ogrodowych pleciesz, a ja myję okna ;:306
Albo tak jak dzisiaj porządkowałam szafę.
Ale niedługo będę miała więcej wolnego czasu, może i ja coś uwiję? :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko, witam po przerwie ;:196
Pięknie i wiosennie u Ciebie! A jak kolorowo ;:oj Twój ogrod o każdej porze roku tryska kolorami i nastawia optymistycznie do życia ;:215 Cudne prymulki, zawilce i puchate łebki sasanek! Ja też je uwielbiam w każdej fazie ;:131
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, przylaszczka wręcz urzekła mnie ;:167 Cudny kwiatunio ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Miodunka ....nie mam żadnej...muszę to nadrobić :uszy
Aguś piękna wiosna u Ciebie ;:108

Pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko widzę że wiosna u Ciebie ładnie ruszyła u mnie pojawia się powoli a na dodatek dużo tulipanów jak pisała Grażynka u nas w zeszłym roku wymarzło i wygniło a w tym roku te które zostały mają poniszczone liście i sporadycznie kwiat. Może te późniejsze będą ładniejsze.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko tylko jedną odmianę mam taką wcześniutką, pozostałe tulipanki znacznie późniejsze . Już 2 albo nawet i 3 sezony nie dosadzałam żadnych cebulowych poza liliami i tej jesieni będę musiała to nadrobić i będę chciała właśnie posadzić jakieś wczesne :D
Mój eM niestety nie ogrodowy, nad czym boleję, ale na szczęście zawsze mogę na niego liczyć z zebraniem i wywiezieniem bałaganu jaki zrobię :lol:

Jadziu to dobry plan z przeniesieniem kwiatuszków w miejsce, gdzie zawsze możesz je podziwiać..... one napawają optymizmem po długiej szarej zimie ;:196
U mnie wczoraj też było całkiem zimno i pochmurno, a dziś znów jest piękne słońce..... niestety jeszcze zimny wiatr...... dziś planujemy grillowanie 8-) :lol:

Dorotko faktycznie takie nagłe upały szybciutko wykańczają pierwsze kwiatuszki, podejrzewam, że i tulipanki długo nie będą nas cieszyły.... aż szkoda....

Gosiu bardzo namawiam na wicie wianków, to świetna zabawa a i niebanalna ozdoba domku i ogrodu :D
Wiesz..... do mnie wiosna zawsze przychodzi później niż w innych rejonach kraju.... ale jak już przyjdzie, to pędzi jak szalona :lol:

Kasiu witaj, cieszę się, że już jesteś ;:196
W ogródku faktycznie każdego dnia robi się bardziej kolorowo, roślinki przetrzymane w zawieszeniu przez tak długą zimę, teraz rozkwitają na wyścigi :D
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam ;:167

Małgosiu ja też nie mogę się na nią napatrzeć..... w końcu w tym roku pokazała na co ją stać, przez 3-4 lata była taka marniutka pokazywała kilka kwiatuszków i koniec.... a teraz piękny bukiecik :D

Aniu miodunki to takie skromniutkie, niepozorne roślinki, ale dają mnóstwo radości wiosną, kiedy tak mało jeszcze kolorków. Te ich wielokolorowe bukieciki są urocze :D
Ja również bardzo pozdrawiam ;:196

Danusiu
witaj ;:196
Faktycznie z dnia na dzień robi się coraz bardziej kolorowo, jakby wiosna za wszelką cenę chciała nadgonić opóźnienie :D
Bardzo żal tych wszystkich zniszczonych zeszłej zimy roślinek, ja też sporo ich straciłam..... na szczęście tulipanki ładnie przetrwały, ale np krokusy, prymule były zdziesiątkowane..... w tym sezonie będę musiała uzupełnić braki i dosadzić.....
Mam nadzieję, że późniejsze tulipanki ładnie Ci zakwitną....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”