Dorotko, Kamilko, Oluniu i Agnieszko ? dziękuję odwiedzinki i miłe słówka Renatko -dziękuję za wizytę i pochwały - ten bluszczyk też bardzo mi się podoba. Jest gęsty więc myślę już o uszczknięciu paru szczepek aby wyhodować nowe roślinki - tak na zapas i na wszelki wypadek Agatko ?będę czekała cierpliwie na kwiatki Twojego kalanchoe
Mój nowy zakup ? BAMBOE (pogonatherum monica) trawa bambusowa i oczywiście nowa doniczka...
Czy ona Wam nie przypomina trochę nocnika ....
Alinko, u mnie doniczki skromniusie...na razie...teraz jestem na etapie zbierania roślinek.Jak nazbieram, to oszczędności na doniczki przeznaczę Bluszczyk świetny.Kocham bluszczyki.
Dostałam sadzoneczkę cisusa, takiego jak Twój.puszcza u mnie młody listek, ale jest taki jasnozielony...one takie są ?
Dorotko, Justynko -a jednak wiedziałam, że to do nocnika podobne... Jak bambusik padnie .... to będę wiedziała dlaczego... chociaż nie zamierzam stawiać go pod łóżkiem... zbyt duża pokusa no i ryzyko Aniu ? doniczki nie są najważniejsze... kwiatek powinien być na pierwszym miejscu a doniczka to tylko dodatek do całości. Ja oprócz doniczek lubie też wazony, więc to już chyba moja słabość a świeże listki Cisusa są faktycznie jasno zielone. Nowe przyrosty Cisusa:
Dziękuję Renatko Trawa bambusowa jest trudna do utrzymania w domu ponieważ wymaga dużej wilgotności powietrza i wilgotnego podłoża.... hmmm... to jakby nie patrzeć nocnikpowinien jej pasować, no nie...? Natalko - dziękuję, że zawitałaś w moje skromne progi Bardzo mi miło z tego powodu Rozglądaj się u mnie do woli i komentuj, komentuj, komentuj. Każde uwagi są na wagę złota Pozdrawiam
Dorotko ? do tej pory byłam znana z kwitnącego grubosza a teraz będę kojarzona z nocnikiem... No ładnie... ale awansowałam wręcz wzniosłam się na wyżyny hi...hi... Pozdrawiam
A tak w ogóle to podjęłam wyzwanie Baśki (Chrabki), której niestety, nie widać ostatnio na Forum
Ponieważ znana jestem z tego, że ukatrupiam wszystkie storczyki w piorunującym tempie, postanowiłam, że spróbuję raz jeszcze.
Czy uda mi się utrzymać przy życiu tego kwiatucha dłużej niż tydzień ? Zobaczymy
Okazja napatoczyła się sama, w markecie gdzie robię codzienne zakupy przeceniono storczyki z 25 zł na 9 zł. Chapnęłam ostatniego Oto on :
Ponieważ nie posiadam wątku ogrodowego pozwolę sobie na pokazanie kilku fotek z mojego wiosennego ogrodu Lilak (inaczej Bez) ma już pąki kwiatowe........................... Drzewko migdałowe tez pokazało już pąki. Zagubiona stokrotka.............................................................. Rojnik Fiolek - samosiejka................................................................Cebulica Przylaszczka z lasu mojego dzieciństwa Magnolia gwiaździsta - pąk przemarznięty i zdrowy Moje dwie jabłonki..................................................................Moje żółte tulipany