Ogród działkowy w Maksie II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród działkowy w Maksie II

Post »

Mirabela też sporo masz roślinek.
Też już zaczęłm w tym tygodniu hartowanie.
Ja dzisiaj już część wywiozłam na działkę,
bo w domu to tylko da się slalomem chodzić.
Zaczyna być uciążliwe.
Jeszcze muszę wysadzić sporo cebulek,
aby je podpędzić. :D
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czyli na balkonie oranżeria tylko nie oszklona:). U mnie podobnie. Bałam się bo trochę wiało, ale nikomu nic złego sie nie stało. A tylko na dobre towarzystwu zielonemu to wyjdzie.
Mirabelko chciałabym Ci się jakoś odwdzięczyć za drugą paczuszkę -->pw:)
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak ja się cieszę Dziewczynki :tan Małżonek zrobił mi prezent, naprawdę nic nie chciałam kupować. Staliśmy przy donicach z hortensjami bukietowymi. I sam dojrzał Pink"Anabelle". Kosztowała 50zł. Na miejscu ucałowałam mężusia.

Obrazek Obrazek

Szału u mnie nie ma na działce w wiosenne kwiecie. Dopiero wychodzą i zakwitają.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dzisiaj to tak skromnie się zaangażowałam w prace, coby jutro mieć siły na dalszy ciąg. Żadna róża nie ucierpiała, zero ciemnych końcówek na gałązkach, ziemia odmarznięta-mogę wkopać zakupione roślinki. Jutro dalszy ciąg wycinki zeszłorocznych roślin, grabienie starych liści i muszę je spalić. Nie wiem kiedy będą jagody kamczackie- b.małe listeczki i w dodatku w pąku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witaj Mirko!...oj należał sie buziak męzusiowi. ;:108 Ja czekam na dostawę hortensji ...ciekawa jestem ich wyglądu...obiecywałam sobie ,ze już nic nie kupię przez internet. Pozdrawiam i zyczę milewj końcówki niedzieli....ze sloneczkiem ...u mnie 20C ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ale masz dobrego M :D Dodał jeszcze jedną donicę do dżungli :D W dodatku uwinęłaś się ze sprzątaniem, ogród już ładnie wygląda.
Dostałam od Ciebie sadzonkę pelargonii angielskiej-niestety, nie przeżyła. Coś wyszło, ale to na pewno nie pelargonia :( Swoje rośliny z domu też zaczęłam wynosić na dwór. Dziś tylko tego nie zrobiłam, bo było dość zimno. Strasznie dużo taszczenia tam i z powrotem ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Mirko, faktycznie kochany jest :) Pink Anabelle - nawet nie wiedziałam, że taka jest ;:oj Na razie cieszę się, że będę miała moje pierwsze 3, w tym zwykłą Anabelkę :) Ja dziś szalałam w ogrodzie, dzień zleciał pracowicie, a spektakularnych efektów nie widać :D Grabienie trawnika, nawożenie iglaków, potem podlewanie, zamontowaliśmy też ręczną studnię, którą na zimę zdejmujemy, poprawiliśmy sosenkę (podłożyłam kawałek złożonego worka jutowego, bo nic lepszego nie znalazłam). Trawnika i nawożenia nawet nie skończyłam do końca. Pleców nie czuję :D Ale i tak jestem zadowolona ;:108
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Bogusiu , u mnie słoneczko wyjrzało po 14-tej, jak już zbieraliśmy się do wyjazdu do domu. Ale wcześniejsza pogoda też niczego sobie, ciepło było i bez wietrznie , najważniejsze. Mąż robił opryski krzaczków czarnej porzeczki i pozostałe drzewka owocowe.
Ewo, to faktycznie uciążliwe to wynoszenie i wnoszenie donic.
Milenko, i doskonały pomysł z tym workiem z juty. Jak się rozejrzałam , to były i "Pinki Winki" -68,90zł. Ale ja poczekam na nową dostawę i będą mniejsze doniczki z hortensjami.
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Mirusiu witaj :wit
Piękny zakup Ci mąż sprawił. Ja czekam na swoje hortensje , jutro mają przyjechać.reszcie słonko zawitało i od razu żyć się zachciało?.jak dobrze?i nastrój lepszy i robota jakoś sładniej idzie?Miłego dnia i przyjemnej pracy. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko, miłego dnia życzę, mam nadzieję, że u Ciebie też taka piękna pogoda ;:167 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

I owszem Milenko :D Jutro jadę sprzątać taras i piwnicę.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Ale dzisiejszy dzień był cieplutki. Udało mi się nabyć różyczkę okrywową "Red Fairy". Dwa lata temu zmarzła " The Fairy". Bardzo lubię ten gatunek różyczek. Teraz mam dwa dni wolnego od działki.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Mirabelko nie wiem jak to się stało że przegapiłam taki piękny ogród .Jestem pełna podziwu dla Twojej pracy i efektów jakie dzięki niej osiągnęłaś .Twój wątek jest ciekawy ;:167
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko, w sumie dobrze, że teraz 2 dni odwyku działkowego, zajmiesz się spokojnie domkiem. Powiedz, Twoja różowa Anabellka w jakiej donicy była sprzedana? Mniej więcej średnica (chyba, że wiesz, ile litrowa)? Chcę porównać do mojej. Ja za swoją dałam 43 zł, ale akurat ona była jednym z większych okazów, w 7,5 litrowej doniczce. Dobrej nocy Kochana ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Mirko M. zasłużył na całuska i jakieś pyszne ciacho ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Nie uwierzycie kochane jakie szczęście mnie znowu spotkało. Małżonek pozwolił mi kupić różyczkę Red Faire- okrywową. Miałam dwa lata temu The Faire. Ostatniej zimy wymarzła.
Milenko na rachunku oznaczona jest wielkość donicy jako C 3. Sama sadzonka jest młodziutka . Muszę ją jeszcze trochę przyciąć( już to zrobiłam) , aby w przyszłym sezonie była silniejsza w pędach i tym samym wyższa. Muszę trochę czasu poświęcić na porządki w domu. Muszę przyznać , że jakoś nie narzekam na bóle mięśni, zakwasy. Bardzo dziwne to dla mnie. Może to zasługa dobrego materaca w łózeczku ;:7 .
Moni Już to zrobiłam. Jestem w lekkim szoku, ale miłym . Tyle przyjemności mi zrobił mój małżonek ;:196
Ewo, dziękuję za miłe słowa. Obiecuję, że zajrzę do Ciebie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”