Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

Hallo, Keetee, wiem, że wybierasz się "ogródkować".
Zanosi się na przepiękny dzień, choć rano trawniki pokryte były szronem ;:oj.
Poproszę adresik na PW w sprawie bluszczu. I chciałabym zobaczyć te podskoki ;:306.

Owocnego dnia w ogrodzie i ;:196 - Jagoda
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaga gdyby spadła Ci jeszcze jedna gałązka tego cuda to ja chętnie podniosę.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Droga Jagi,

Nie tylko lisice są przebiegłe. Tobie też udała się chytra sztuczka, a nawet dwie :twisted: :twisted:
Przez przypadek (????) udało Ci się pokazać rozpaczliwą wręcz NUDĘ ogrodu pani Porządnickiej, szczególnie widoczną na tle urody i czaru Alicji.
Następnie obrót obiektywu w drugą stronę ? i jesteśmy w zielonych pokojach, jakby w całkiem innym świecie, do którego niemniej urocza od Mamy Tosiunia pasuje jak ulał.
Sprytne, co?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry, Jagi!
Kawa na tarasie z Alicją - przeuroczy obrazek :)

Czytam, że zanosi się piękny, a co za tym idzie, również pracowity dzień...
Ja niestety w fabryce, a w dodatku nieźle zaziębiona po weekendzie w ogrodzie... przydałby się otulający ogon Lisicy na dreszcze.
Miłego!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No tak...to z zaproszeniem do Ciebie mogę się pożegnać...grzecznych gości miałaś, wymagania wyśrubowali, teraz matki wyrodnej z niegrzecznymi bachorkami przez myśl nie przyjdzie Ci zaprosić ;:224 To sobie choć znowu na płocie powiszę...aaaa.. przez moment myślałam, ze Ci ogród okradli z roślin, ale doczytałam, że to nie Twój, Twój jak widzę nadal w formie :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jaga, psa uczę, jak tylko jestem w domu, to biega luzem i niedobre zachowanie koryguję na bieżąco. roBaczki jest taka, ze jak patrzę, to grzeczny aniołek, a ledwo odwrócę głowę to :evil: . Jednak i tak go kochamy, bo to nasz schroniskowiec, jak cała 3-ka ;:167 . Krwi napsują, ale ...
Koty też mamy dwa, co by nie było, że odstajemy od forumowej tendencji...
Nie narobiłam się w weekend, bo deszcz przerywał tyrkę, w sumie nic konkretnego nie udało mi się zrobić, ale choć częśc podwórka wygrabiona. Tą zaminowaną zostawiłam na zaś, liczę na ok. 2 taczki nawozu, chcę pod rośliny wrzucić, ozdobne. Na kompost nie dam, bo ten pod warzywa czasem daję i jakoś tak ... no niesmaczne warzywka by były.
Ogród masz wysprzątany na "6" i nie wiem gdzie Ty jeszcze coś do pracy w nim znajdujesz ;:oj ?
Fajny ten bluszcz wariegata ;:138
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

survivor26 pisze:...grzecznych gości miałaś, wymagania wyśrubowali,
Ło matko to jest o moich, że grzeczne..?????
JagiS pisze:niezwykle sympatyczny młody człowiek
Mój M. prawie się zakrztusił gdy to przeczytał.
Ale wróćmy już do pięknych pokoi Jagi, ba ja już od nadmiaru komplementów :oops:
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

"Pokoje są w ogrodzie, a ogród w domu" cudowne słowa.... ;:oj hurrra, ja tak mam :heja

I jak nie lubić forum, prawda?
Ja dzięki forum też poznałam wspaniałych ludzi ;:173
Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pyszna kawa, w miłym towarzystwie, w słoneczny dzień na tarasie .... macie szczęście :D
Marysiu,...i żadnej pani sznurkiem nie udusili
uprzejmie donoszę..., że nie :shock:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Maska pisze:
Darmokot pisze:Ło matko! Mój Diablik zrobił sobie konto i pisze na FO ;:oj A to dlatego czasem znika mi z pola widzenia ...tylko....jest jeden problem...ja nie mam laptopa ;:oj Gdzieś go ukrył, Diablisko jedno ;:306 Jutro przeprowadzę inspekcję w gospodarstwie :D
Michał na pewno na tym dachu! i on chce żebyś tam wszedł a nie zdejmował go na dół

mam rację Juguś może nasze koty mają drugie życie kto je tam wie :?: Jak my śpimy to one to drugie życie odprawiają, a jak my wstajemy to one idą spać ;:19
Marysiu Żebyś wiedziała, że mają drugie życie, gorzej że mnie czasem w to drugie życie wplątują i muszę w środku nocy coś pozrzucane posprzątać :twisted:
Jagódko Szukałem tego laptopa ale zamiast tego znalazłem kolejne 2 czarne koty, myślałem , że to jakiś oczopląs mnie dopadł, jednak nie! Na podwórku były 4 czarne koty i te nie moje darły się wniebogłosy, tak się darły, że byłem zmuszony pogonić towarzystwo ;:306
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Pani Porządnicka ma w swoim ogrodzie tylko trawnik od płota do płota? Smutne
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Nie śmiem pochwalić bluszczu,bo na odległość czuć...że też bym chciała :oops: Ale on jeszcze nierozrośnięty,poczekam więc ;:224 Też mam balkon,pod którym lepiej pasowałby on,niż te pajęczyny,które lubią się tam gromadzić ;:131
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór :!: Zaniedbałam wątek okrutnie, aż mi wstyd. Ale ten Lisicy błękit tak mnie wciągnął :!:
Odpowiadam zatem nie mieszkając.

Grażynko, oczywiście, że znajdę gałązkę bluszczu dla Ciebie.

Ach, Lisico, jak przyjemnie otrzymywać komplementy za coś, co... samo wyszło ;:224.
Nawiasem mówiąc, w tej chwili mam z trzech stron rozpaczliwie nudne ogrody :cry:.

Agu, Ty nie dość, że w fabryce, to z dreszczami...Przeholowałaś z czymś, nawet chyba wiem z czym. Na tej nowej Twojej rabacie widzą mi się same hortensje z bodziszkami (bez budlei ;:218 ).Zdrowiej i doprowadzaj plany do końca.

Pati, nie bój nic: Sara niegroźna, bo jeździ w karecie, a Flo może robić remanent w zabawkach Rusałek, albo przerabiać koty na tresowane kucyki... ;:224.

Sosenko, jakie psy potrafią być chytre, a jednocześnie rozczulające - wiem dobrze. Ale komfort posiadania ułożonego psa wart jest wszystkiego :!: Psie odchody nie nadają się do niczego, nawet na nawóz ;:185.
Ogród wygląda nieźle, bo posprzątany został solidnie podczas tej długaśnej jesieni, ale jak wiesz, ogrodomaniak zawsze znajdzie sobie robotę, jak kto głupi ;:219. Trawniki, jak u Ciebie, wymagają solidnego wygrabienia, a ja tego nie lubię. Na szczęście sąsiad pożyczył ode mnie walec w zamian za elektryczny aerator, będzie lżej. Grunt, że róże posadzone i opryskane ;:333. Ale czeka jeszcze wielki karton lilii. Sama widzisz, do "6" jeszcze daleko ;:306.

Alicjo, zdążyłam się wypowiedzieć, więc zgadzam się na koniec ;:306.

Prawda, Justi, że nie ma to jak powiedzonka i wyobraźnia dzieci ;:306. A ludzie z forum stanowczo godni poznania ;:215.

Marysiu, jeśli jeszcze krew się nie leje, to znaczy, że sezon działkowy dopiero się rozkręca ;:306.

Michale, nie przygarnąłeś kolejnych czarnuchów :?: Dziwne. Nie w Twoim stylu...
Koty nigdy nie przestaną dostarczać nam mocnych wrażeń, to pewne. Do Kadabry ciągle przyłazi taki cętkowany ocelot i drugi łapciuch, nie dociera do nich, że już nie ma po co ;:306.

Miriam, dobrze mówisz, tak się gadzina przyspawał do muru, że niewiele w tej chwili uda się skubnąć. Ale zapamiętam i dostaniesz ;:108. Pajęczyny Ci wadzą ;:306. Jeszcze trochę powiszą, bo bluszcz niestety rośnie wolno.

EwoM, nie nie, u pani Porządnickiej jest trójkątna rabata (sąsiadka tylko trójkąty poważa ;:306 ), która niedługo będzie wyglądała jak cygańska chusta. Tylko na razie jest smętnie. Sama zobacz, jak będzie!

Obrazek

I tym wściekle kolorowym akcentem życzę dobrej nocy - Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barabello, ucałuj chłopa z dubeltówki, że się o Ibrakadabrę upomniał ;:oj.
Karygodne niedopatrzenie z mojej strony. Już się poprawiam. Specjalnie dla Was:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Od jutra Kadabra regularnie patronować będzie wątkowi.
A szczurki lubię.

;:196 ;:196 ;:196 dla Was obojga - Jagoda
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Jagi,
Już miałam iść spać ;:19 , ale coś mi się przypomniało.
JagiS pisze: PS. Koty wydają się udobruchane, na dowód tarzały się dziś do upadłego w ulubionych bukszpanach Lisicy
Do diabła ;:202 , i jak teraz ten mój dywanik wygląda? Miałam się na nim rozkładać latem...
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”