Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

A co Ty myślisz, że my nie wiemy, że nie wszystko jest tak ładnie :wink: Chyba mało kto (oprócz mnie :twisted: ) wkleja nieocenzurowane zdjęcia swoich areałów w pełnej krasie: zauważ, że ciężko jest na forum znaleźć zdjęcie przepełnionego kompostownika, hałdy złomu za domem, czy zarośli z pokrzyw...to oczywiste, że w ogrodzie są rabaty, a czasem nawet całe hektary wstydu, których się nie pokazuje :wink: Ale ważniejsze jest, że oprócz ugoru masz też do pokazania te przepiękne zakątki...a co do pozimowego koszmaru, liście zgarnij za winkiel, a resztę przyroda sama nadrobi/zarośnie :wink:
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Święte słowa, Pat!
Właściciele nie do końca perfekcyjnych ogrodów, łączmy się!
Pokazujmy z dumą ugory, które musimy orać. Polubmy nasze bałagany, ;:226 zakochajmy się w nich!
Nic nas wtedy nie zmoże...
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Może kiedyś pokażę swoje gorsze strony ogrodu, ale najpierw musze mieć choć parę tych lepszych :wink: . U mnie też są zarośla, gdzie nic nie robię, bo nie wyrabiam.
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Cześc, Dziewczyny! :)
:;230 Dobre, dobre!
Pat, piszesz, żeby liście zgarnąć za winkiel... Wiesz, to nie o to chodzi, że ja ich nie mam gdzie zgarnąć, to chodzi o to, że nie ma ich kto zgarnąć ;:306 Problemem jest samo zgarnięcie, bo to niezła harówka na takiej przestrzeni. Jak juz zdołam zgarnąć, to pójdą na kompost, który jest ...za winklem własnie ;:306 No, jeszcze trzeba za ten winkiel dojść, a to jest kawałek... :;230
Cóż, zrobie ile dam radę, innego wyjścia i tak nie ma. Zacznę od wjazdu, to chociaż od frontu bedzie lepiej wyglądało, zachowam minimum pozoru, że ktoś dba o ten ogród ;:306
Bea
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Syringa pisze:Cześc, Dziewczyny! :)
:;230 Dobre, dobre!
Pat, piszesz, żeby liście zgarnąć za winkiel... Wiesz, to nie o to chodzi, że ja ich nie mam gdzie zgarnąć, to chodzi o to, że nie ma ich kto zgarnąć ;:306
No to przesadź tam kępkę pokrzyw lub podgarycznika...za miesiąc będziesz mieć wściekle zielono, żadnych liści nie będzie widać :)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Piekne okolice, ogórd "z mozliwościami", nie mówiąc o samej cud-chałupie ;:138 Świetne miejsce dla siebie znalazłas ;:108
Co do ogromu prac... no wiele Forumek tak ma - nie-do-przerobienia. :evil:
Może czas pomyslec o jakiś praktykach dla uczniów/studentów kierunków agrotechnicznych - naucza sie rozrózniać chwasty od roslinek, pracy użytecznej sie nauczą, a Ty będziesz miała ciut bardziej uporządkowany ogród... :uszy :;230
Zdrówka życzę :)
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Pati ;:138 Ty to zawsze trafisz w sedno. Pokrzywy chyba u siebie wytępiłam, a szkoda bo miałam z nich robić nawóz (gnojówkę) ale pewno odrosna, za to podagrycznika mam full - chętnie się podzielę ;:306
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

PATI....na tym forum to pełnisz rolę uzdrowiciela duchowego ;:108 ;:108 nie jednemu byś depresję pogoniła......ja też bez spojrzenia na Twój watek nie zasypiam :;230
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

survivor26 pisze: Chyba mało kto (oprócz mnie :twisted: ) wkleja nieocenzurowane zdjęcia swoich areałów w pełnej krasie: zauważ, że ciężko jest na forum znaleźć zdjęcie przepełnionego kompostownika, hałdy złomu za domem, czy zarośli z pokrzyw...to oczywiste, że w ogrodzie są rabaty, a czasem nawet całe hektary wstydu, których się nie pokazuje :wink:

Muszę tutaj jednak zauważyć, że dużo łatwiej pokazuje się zaniedbane fragmenty swoich włości w momencie, kiedy te włości zostały zakupione, a bałagan świadczy raczej o jego poprzednim, a nie nowym właścicielu :twisted: W ten sposób bez cenzury można pokazać właściwie wszystko, gdyż jest to sytuacja zastana, a my mamy zamiar odmienić to oblicze ;] W momencie jednak, gdy zaniedbania są głównie naszą zasługą, pokazanie ich całemu światu nie jest już takie proste i jednoznaczne. Pokazujemy dane fragmenty w pewnym celu. Szczęśliwi posiadacze nowo zakupionych domów i ogrodów pokazują 'rabaty wstydu', żeby uświadomić forumowiczom jaką ciężką pracę chcą wykonać, żeby to odmienić. Starzy właściciele pokazaliby dziko zaniedbane fragmenty, może również w tym celu, jednak nie wierzę, że czytelnikom nie nasunęła by się refleksja typu: jak można to było tak zapuścić ;:224
Podsumowując zatem wszystko mona, tylko po co? ;>
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

oj tak Pati ma rację każda z nas ma taki kawałek ogrodu którego nie pokazuje bo jest brzydki i zarośnięty ;:108
regina_janusz
50p
50p
Od: 21 kwie 2011, o 20:34

Post »

Masz racje w każdym ogrodzie jest takie miejsce które ukrywamy i nie pokazujemy, to tak jak i w domu sprzątamy ale zawsze zostanie takie miejsce które powinno być sprzątnięte ale z braku czasu a nieraz i chęci pomijamy lub odkładamy w pamięci na inny dzień. Rośliny na zdjęciach są piękne i to się liczy.Prawie każdy tu na forum pokazuje kwiaty a mało kto zdjęcia całego ogrodu.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witaj :wit cóż mam napisać, jak wszyscy już wszystko napisali :D Będę zaglądać, bo i okolica świetna, dom i ogród z duszą, czyli moje ulubione klimaty. U mnie też trochę dookoła górek, ale Twoje jakieś jakby lepsiejsze :uszy Życzę szybkiego powrotu do zdrowia ;:108
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W swoim ogrodzie lubię i te miejsca, które jeszcze nie są porządne :wink: Choć nie odważyłam się w tym roku zrobić zdjęcia skalniakowi ;:306
Przymrozilo dzisiaj znowu, ale jest słonecznie :D Wyniosę wszystko z domu, żeby się hartowało.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja myślę, że w ogrodzie ma się tak jak w domu: jak ktoś w domu ma delikatnie mówiąc nieład, to i w ogrodzie podobnie...dlatego ja, na przykład, nie mam nadziei na ogród uporządkowany...ale można to zawsze zakamuflować głosząc teorię, że ma się ogród naturalistyczny :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To ja będę miała naturalistyczne zakątki ;:306 Głównie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16