Kwiecisty ogród Doroty
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiecisty ogród Doroty
Dorotko skrzydlinka naprzeciwlistna ta ślicznotkę widzę pierwszy raz 

- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Renatko to taki niziutenki skalniaczek, zakwita u mnie najszybciej. Pięknie kwitnie rzekomo pachnie, ale ja tego jeszcze nie wiem, aby sprawdzić muszę się chyba położyć na trawniku.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Na leżakowanie troszeczkę za wcześnie
ale sprawdź jaki ma zapach 

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ślicznie kolorowa wiosenka u Ciebie .A ptaszki też widać maja się wiosennie ku sobie.Az miło popatrzeć.
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Na FO dominują krokusy.
Ja rówznież zakupiłem bratki

- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Cześć Dorotko, fajnie, że tak dużo udało Ci się już zrobić w ogódku, nawet giełdę z roślinkami zaliczyłaś. Bratki piękne, jak słoneczka (ja w tym roku zdecydowałam się na jakieś białe miniaturki), ptaszki rewelacyjne, bardzo lubię takie dodatki w ogórdku. Ja dzisiaj też co nieco zrobiłam w ogrodzie, ale nie zawiele bo późno zaczęłam. Ale udało mi się rozsypać nawozy, a to mnie cieszy po południu spadło troszkę deszczu. Na targu oprócz bratków kupiłam też sobie stokrotki i 3 maliny Laszka - zależało mi na takich, które troszkę wcześniej owocują, bo u siebie mam same te późniejsze.
Dorotko, wiem, że masz kilka odmian różnych hortensji bukietowych. Ja w tym roku przerabiam jedną rabatę i potrzebuję tam posadzić kilka sztuk. Może mogłabyś mi doradzić jakąś odmianę, chciałabym taką hortensję, która tworzy zwarte i zgrabne krzaczki. Dodam tylko jeszcze, że rabata ta jest w słoneczku.
Jutro szaleństw ogrodowych ciąg dalszy w związku z czym życzę ci przyjemnej pogody ze słoneczkiem.
Dorotko, wiem, że masz kilka odmian różnych hortensji bukietowych. Ja w tym roku przerabiam jedną rabatę i potrzebuję tam posadzić kilka sztuk. Może mogłabyś mi doradzić jakąś odmianę, chciałabym taką hortensję, która tworzy zwarte i zgrabne krzaczki. Dodam tylko jeszcze, że rabata ta jest w słoneczku.
Jutro szaleństw ogrodowych ciąg dalszy w związku z czym życzę ci przyjemnej pogody ze słoneczkiem.
- korzo_m
Renatko cały czas zapominam koło niej klęknąć, sama jestem ciekawa tego zapachu. Dziś więcej paków na niej zakwitło jest piękna.
Beatko ptaszki to było moje marzenie, tak mnie urzekły u Kasi- Robaczka. Jeszcze upoluję dużego. Dziś piękna słoneczna pogoda, ptaki śpiewają na całego, tylko stać i słuchać.
Krystianie bo teraz czas na krokusy, mnie zachwyca ich gama kolorystyczna. Są piękne, aż miło patrzeć, zaraz p[okaże powtórkę.
Bogulenko z tymi pracami muszę nadgonić na poniedziałek jestem umówiona z panem, który przyjedzie mi zbronować część pod warzywnik. A jak będzie tam pole przygotowane cała praca skupi się na warzywniku.
Ja też chciałam stokrotki, jednak ich cena mnie zaskoczyła, wolałam kupić 2 skrzynki bratków bo taniej. Bardzo podobają mi się bratki o małych kwiatach, może za rok się skuszę zobaczymy.
Pytasz mnie o hortensje wiesz ja nie jestem specjalistką, mnie bardzo podoba się Limelight, Pink Diamond, Vanillie Fraise, Pinky Vinky, Phantom.
Na forum jest wiele wątków poświęconych hortensjom. Miłośniczkami tych krzewów były Tulipanka i Babopielka, poczytaj ich stare wątki tam na pewno znajdziesz informacje i wybierzesz odmianę odpowiednią do swojego ogrodu.
Popatrz też tu, może coś znajdziesz dla siebie
http://hydrangeas.blogspot.com/
http://mojesiedlisko.blog.onet.pl/2010/ ... ja-milosc/
Przyroda po deszczach ruszyła na całego, moje dzisiejsze zdjęcia
krokusy obowiązkowo pokazuję

puszkinia

śnieżnik dopiero wychodzi z ziemi

Beatko ptaszki to było moje marzenie, tak mnie urzekły u Kasi- Robaczka. Jeszcze upoluję dużego. Dziś piękna słoneczna pogoda, ptaki śpiewają na całego, tylko stać i słuchać.
Krystianie bo teraz czas na krokusy, mnie zachwyca ich gama kolorystyczna. Są piękne, aż miło patrzeć, zaraz p[okaże powtórkę.
Bogulenko z tymi pracami muszę nadgonić na poniedziałek jestem umówiona z panem, który przyjedzie mi zbronować część pod warzywnik. A jak będzie tam pole przygotowane cała praca skupi się na warzywniku.
Ja też chciałam stokrotki, jednak ich cena mnie zaskoczyła, wolałam kupić 2 skrzynki bratków bo taniej. Bardzo podobają mi się bratki o małych kwiatach, może za rok się skuszę zobaczymy.
Pytasz mnie o hortensje wiesz ja nie jestem specjalistką, mnie bardzo podoba się Limelight, Pink Diamond, Vanillie Fraise, Pinky Vinky, Phantom.
Na forum jest wiele wątków poświęconych hortensjom. Miłośniczkami tych krzewów były Tulipanka i Babopielka, poczytaj ich stare wątki tam na pewno znajdziesz informacje i wybierzesz odmianę odpowiednią do swojego ogrodu.
Popatrz też tu, może coś znajdziesz dla siebie
http://hydrangeas.blogspot.com/
http://mojesiedlisko.blog.onet.pl/2010/ ... ja-milosc/
Przyroda po deszczach ruszyła na całego, moje dzisiejsze zdjęcia
krokusy obowiązkowo pokazuję
puszkinia
śnieżnik dopiero wychodzi z ziemi
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko aż brak mi słów zachwytu na widok tylu przepięknych kolorowych kwiatów
Masz całą masę krokusików, uwielbiam te maleńkie kwiatuszki. Brateczki kupiłaś prześliczne, cudnie prezentują się w takich dużych jednokolorowych grupach.... ja nigdy nie umiem zdecydować się na jednolite kolory, straszna sroka jestem, wszystko mi się podoba

W ptaszkach się zakochałam, też marzą mi się takie słodziaki, Twoje są wyjątkowe

W ptaszkach się zakochałam, też marzą mi się takie słodziaki, Twoje są wyjątkowe

- korzo_m
Agnieszko krokusów mam wiele, jesienią sadziłam bardzo dużo cebulek, mąż kupił mi mix kolorów w dużych opakowaniach. Zawsze miałam pogrupowane kolorystycznie, a teraz tak jak na zdjęciu, krokusowy mix super wygląda. Jeszcze kupił mi duże opakowania żonkili, jestem ciekawa co zakwitnie, pączki już są, pewno w tym tygodniu się rozwiną.
Ty nawet nie wiesz jak ja długo stałam i wpatrywałam się w bratki nie wiedziałam, które wybrać.
Ptaszki były różne, te które kupiłam jako pierwsze wypatrzyłam.
Ty nawet nie wiesz jak ja długo stałam i wpatrywałam się w bratki nie wiedziałam, które wybrać.
Ptaszki były różne, te które kupiłam jako pierwsze wypatrzyłam.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko,ale masz krokusików,ja mam tylko pojedyncze,bo zarosły już roślinami i wyginęły,jakoś ich nie uzupełniałam,ale wszystko w ogrodzie chce nadrobić,rośliny zaczęły się spieszyć,pięknego słoneczka życzę 

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Krokusy ,to wdzięczny temat do fotografii ,to w końcu realny zwiastun wiosny ,nie może go zabraknąć . 

- korzo_m
Marto zeszłoroczna zima wiele krokusowych cebulek wymroziła, musiałam uzupełnić. Jesienią między hostami wiele posadziłam, to był bardzo mądry pomysł, bo teraz zamiast czekać jak hosty zaczną kiełkować mam kolorowo od krokusów.
Roślinki tak bardzo ciągną w górę, patrzę na cesarskie korony, w piątek ich szukałam, wczoraj pokazały się , a dziś tak wysoko podrosły. Tylko się cieszyć.
Ewo czyż one nie są piękne, zawsze mnie zachwycały swoją wyrazistą skromnością. U mnie pierwszym zwiastunem wiosny były pierwiosnki, nie wiem co się stało ale tego sezonu wypatruję tylko pojedyncze nie kwitnące ich ślady.
Roślinki tak bardzo ciągną w górę, patrzę na cesarskie korony, w piątek ich szukałam, wczoraj pokazały się , a dziś tak wysoko podrosły. Tylko się cieszyć.
Ewo czyż one nie są piękne, zawsze mnie zachwycały swoją wyrazistą skromnością. U mnie pierwszym zwiastunem wiosny były pierwiosnki, nie wiem co się stało ale tego sezonu wypatruję tylko pojedyncze nie kwitnące ich ślady.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Idziesz jak burza Dorotko z tymi porządkami w ogrodzie.
Ja dopiero jestem na początku sprzątania.
Widziałam dzisiaj jak pięknie znowu zakwitnie twoja porzeczka biała.
Jest niesamowita, ma tyle pąków a ja nadal nie mogę się najeść z niej pysznego dżemu.
W środę chyba wybiorę się na targowisko po bratki, bo bez nich wiosna nie miałaby tego uroku.
Ja dopiero jestem na początku sprzątania.
Widziałam dzisiaj jak pięknie znowu zakwitnie twoja porzeczka biała.
Jest niesamowita, ma tyle pąków a ja nadal nie mogę się najeść z niej pysznego dżemu.
W środę chyba wybiorę się na targowisko po bratki, bo bez nich wiosna nie miałaby tego uroku.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dorotko, piękną wiosnę pokazujesz! Aż serce rośnie od takich widoków
Gratuluję pączkujących sadzonek ukorzenianych hortensji! Wyglada na to, ze się przyjęły! Ja wsadzilam patyczki wprost do gruntu, tuż przed atakiem zimy...ciekawe czy coś z nich będzie
Pozdrawiam serdecznie

Gratuluję pączkujących sadzonek ukorzenianych hortensji! Wyglada na to, ze się przyjęły! Ja wsadzilam patyczki wprost do gruntu, tuż przed atakiem zimy...ciekawe czy coś z nich będzie

Pozdrawiam serdecznie

- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Dorotko a nie masz przebiśniegów?korzo_m pisze:U mnie pierwszym zwiastunem wiosny były pierwiosnki, nie wiem co się stało ale tego sezonu wypatruję tylko pojedyncze nie kwitnące ich ślady.
U mnie,to właśnie one są zwiastunem wiosny,potem pierwiosnki [też u mnie w tym roku spóźnione]
i krokusy.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7