Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

Cześć, załapałam się dopiero na 5 stronę i dzięki temu hurtem obejrzałam przepiękne zdjęcia.Łomatko jakie bosssssssskie irysy, a ten murek będzie mi się śnił po nocach. Zdrowiej szybko. :D
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Syringa pisze:Koniecznie musze pokazać, że czasem mam wypielone, czasem...
Nie martw się . Każdy ma wypielone ...czasem :) Bo chwasty są od nas szybsze ... niestety :(
Przy okazji - widzę ,że używasz takiej podkładki pod kolanka jak ja . Dziś byłam kilka godzin w ogrodzie , przycięłam moje tuje -kulki, coś wygrabiłam, coś - tam podsypałam nawozem i wszystko mnie boli , ale humor od razu inny ! ;:333
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

:wit i ja zajrzałam, do Twojego wątku zachęcona reklamom Pati i nie żałuję bardzo mi się u Ciebie podoba piękna i urokliwa okolica.W chorobie tak jest że każda mała rzecz cieszy wiem coś o tym bo sama walczę o pełne wyzdrowienie życzę dużo zdrówka i wytrwałości ;:196
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

:wit
Kiedy tylko zobaczyłam ten mech na łące od razu pomyślałam, że takie to widywałam tylko w górach... i zgadłam :heja

Pozdrów ode mnie cudne góry i szybkiego zdrowienia życzę z tego podstępnego choróbska!! Mojego syna też zaatakowała borelioza, kiedy był nastolatkiem. Na szczęście szybko wykryli, bo miał rumień w widocznym miejscu. Tylko rok był pod ścisłą kontrolą lekarza.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Hmm, zejście ze Stogu Izerskiego- przemierzałam kilka razy-bardzi interesujący jak dla mnie wątek-bo ogród i góry - będę Cię odwiedzać,robisz ładne zdjęcia i pieknie opowiadasz :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bzowa Dziewczyno też z tym tłumem wpadam do Ciebie! Cudowne miejsce, a jeszcze cudowniejsze, bo widziane Twoimi oczami. Pieski urocze ! Życzę, żeby to miejsce stało się miejscem zamieszkania (czy mieszkasz w tym poniemieckim domu?). Tak czy siak szybkiego remontu i dużo zdrowia!
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Ale pięknie u Ciebie Syringo-w ogrodzie ,okolicy,wszędzie.Masz piękne rośliny,nie potrzebujesz rabat pod sznurek ;:63
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dużo optymizmu ;:7
Pozdrawiam-Iwona
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit I ja wpadłam pozwiedzać Twoje piękne włości, Pokazujesz RAJ na ziemi.
Zdrówka dużo życzę ;:196
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

i ja też z tej samej reklamy :D swoją drogą - firmy reklamowe powinny się uczyc od Pat... :wink:

Syringo - tyle już tu napisano o Twoim miejscu na ziemi, że nie wiem, co dodać. Pierwsze moje wrażenie - spokój i harmonia. Pomyslałam, że to jest miejsce, w którym można być szczęśliwym :D
Podziwiam sposób, w jaki piszesz i Twoje zdjęcia.
Co do Twojej choroby - cieszę się, że jest lepiej i chce jeszcze dodać, że czytając Twój opis od razu pomyślałam: "borelioza"...zanim jeszcze doszłam do momentu, w którym padła ta nazwa. Mam dwie koleżanki, które borykały się z diagnozą; jedna krócej, druga dobrych kilka lat...rozpoznania miały ogromny wachlarz, od SM po depresję...Tym bardziej podziwiam Twój hart ducha i...Twój ogród ;:108 według mnie też nie wygląda na taki, w którym przez 10 lat nic nie robiono :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Droga Syringo :wit

Na tym Forum jest wiele ogrodów. Niektóre wyrafinowane, perfekcyjnie zaplanowane, położone w eleganckim otoczeniu. Inne mniej spektakularne, zwykłe kawałki ziemi, zamienione w małe raje lub zielone salony.
Lecz najciekawsi w tych ogrodach są ludzie! To do nich warto zaglądać. Twoje życiowe motto wiele o Tobie mówi i bardzo mi się podoba. ;:108 Tylko tacy ludzie są w stanie zbudować coś trwałego.

Syringo, Twój kawałek ziemi jest po prostu piękny, nie wymaga zmian. Okażesz mu trochę serca, a będzie jak zwierzę przygarnięte ze schroniska: stokrotnie odwdzięczy się za każdą poświęconą mu chwilę. A tereny i domy poniemieckie? No cóż, dla mnie to najciekawsze miejsca w Polsce?

P.S Najbardziej podoba mi się zdjęcie 30-kilogramowego psa pod potężnym świerkiem.

Z życzeniami zdrowia
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Witaj.
Wyobrażam sobie, że masz piękne widoki z okien, bo dom położony urokliwie. Ja też kocham góry , na Dolnym Śląsku bywam u rodziny. zazdroszczę zatem widoków i spacerów. Trzymam kciuki za zdrowie- oby jak najszybciej. A ogród piękny , rośliny widać dobrze się w nim czuja. Będę zaglądać i czytać.
Pozdrawiam serdecznie- Kasia
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

Pięknie jest u Ciebie!!! Te krajobrazy......lasy....Zadroszcze ludziom ,którzy mieszkają blisko lasu.....
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Ło matko!! Ale luda do mnie przybyło! Witam serdecznie wszystkich i kazdego z osobna! Bardzo dziękuje za odwiedziny i słowa wsparcia, bardzo dziękuję, dobrzy ludzie! ;:196 To sporo dla mnie znaczy, że ktoś "jest po mojej stronie". A tu tylu "ktosiów"! :heja
Pat zrobiłaś mi reklamę? Nie wiedziałam. A gdzie i jak? Rozumiem, że muszę na Twoje wątki pójść...

Czuje sie troche winna, bo wygląda na to, że tak naprawdę to pokazałam nieprawdę :lol: Na zdjęciach może wyglądać na to, że cała posesja jest tak bujnie obrośnięta drzewami i krzewami, ale tak nie jest. Tylko część jest jakoś zagospodarowana, spora część jest nadal gołym byłym pastwiskiem. No i , wiadomo, pstrykałam to, co ładnie wyglądało akurat w tym momencie, ale nawet w tym, co wyglada fajnie podczas kwitnienia nie ma spójnej kompozycji. Nie, nie mam ambicji, aby zrobic u mnie rabaty równe i strzyżone żywoploty, chodzi mi o to, że nawet tam, gdzie sporo zrobiłam, nic nie jest jeszcze skończone. Powiecie, że nad ogrodem pracuje sie całe życie... Jasne, ale jednak chciałabym podomykać już rozpoczęte prace, bo teraz to wszystko trwa w zawieszeniu.
Ogród nie wygląda na taki, w którym przez 10 lat nic nie robiono? No właściwie to taki nie jest, przez te 10 lat robiłam, ile byłam w stanie, różnie to bywało, ale uparcie walczyłam z oporem, jaki stawiało moje ciało, o każdy dołek na drzewko, na krzaczek, na bylinę. Wiele tych walk przegrałam, wiele razy zmarnowałam sadzonki albo zaczełam cos i nie byłam w stanie skonczyć, a potem oczywiście tak zarosło, że wszysto musiałam zaczynac od nowa itp.

jeszcze mam pare zdjęc tego, co juz rośnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to akurat jednoroczne, ale bylo i pachnialo, znów posieje w tym roku
Obrazek

-- 14 kwi 2013, o 11:25 --

Obrazek

powojnik juz chyba był wczesniej
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwiaty trzmieliny pospolitej, niestety kiepskie zdjecie
Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Obrazek

Kwitnący szparag, traktuje go jako ozdobe, nie zjadam go, rośnie wśród róż, też kiepskie to zdjęcie niestety, ale troche widać
Obrazek

Obrazek

Skalnica, zdjęcie z paluchem :lol:
Obrazek

Obrazek
Bea
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”