Zielone zakątki w moim domu - Ewelina
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie chyba nie mają za wiele. M. mi kupił w zasuszonym na wiór torfie. I wlewam im na spodeczek odrobinkę wody, ale po troszku codziennie, żeby się trochę nasączyły, a potem przesadzę. Choć troszkę, się boję, bo fiołeczki nie lubią (takie mam doświadczenia) przesadzania. Dzięki za cierpliwość i poradę 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Wszystko z nim w porządku po prostu dałaś na początek za dużą doniczkę i sadzonka się ukorzenia a druga sprawa to, to że nie ma stożka wzrostu, widać jest wyłamany dlatego roślina poszła najpierw bardzo silnie w korzenie i dopóki się dobrze nie pozaplatają w ziemi nie zacznie wegetacji, nowy stożek wzrostu wybije obok tego wyłamanego ale to potrwa, przy ukorzenianiu się sadzonki bez stożka wzrostu możesz spokojnie poczekać nawet do września nic nie kombinując, sadzonki mające stożki wzrostu zakorzeniają się teoretycznie tak samo długo ale szybciej zaczynają wegetację. Możesz delikatnie zacząć ją zasilać ale biohumusem - nawozem organicznym żadnego azotowego nie lej w tym roku dopiero od przyszłej wiosny. 

- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko też wydaje mi się ,że tetrastigma wygląda całkiem dobrze tylko ona czasami tak ma ,że stoi bardzo długo, aż zdecydje się rosnąć ,ale za to póżniej nadrobi
Przemo ma rację ,że ona rośnie w korzenie najpierw ,ale jak już się dobrze ukorzeni to Cię jeszcze zaskoczy swoim wzrostem
Pokazałam swoją u siebie -możesz zobaczyć

Przemo ma rację ,że ona rośnie w korzenie najpierw ,ale jak już się dobrze ukorzeni to Cię jeszcze zaskoczy swoim wzrostem

Pokazałam swoją u siebie -możesz zobaczyć

- DAHIRA
- 50p
- Od: 19 kwie 2008, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ewelino,
gratuluje cudownych roslin, masz bardzo dobry gust, rosliny dorodne i zadbane, wszystko perfekcyjnie zaprezentowane. Napatrzec sie nie moge! I az zazdroszcze przestrzeni, ja mam zaledwie kilka(nascie) roslinek i miejsca juz brak
Pozdrawiam,
dahira
Nie mam polskich liter na tym komputerze, przepraszam za pisownie!
gratuluje cudownych roslin, masz bardzo dobry gust, rosliny dorodne i zadbane, wszystko perfekcyjnie zaprezentowane. Napatrzec sie nie moge! I az zazdroszcze przestrzeni, ja mam zaledwie kilka(nascie) roslinek i miejsca juz brak

Pozdrawiam,
dahira
Nie mam polskich liter na tym komputerze, przepraszam za pisownie!
moje roslinki do wgladu TUTAJ
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean