Mój kwiecisty zakątek cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek cz.5

Post »

Na WP piszą, że to już koniec wiosny ;:145
Teraz, tylko lato :tan , mrozów możemy się spodziewać dopiero w listopadzie.
Więc roślinki można już odkrywać(jeśli wierzyć meteorologom) ;:88
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tadziu,padam,padam,padam,ale to przyjemne padanie na twarz.
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Tadziu, i u mnie coraz mniej śniegu,topnieje w szybkim tempie.Kwitną przebiśniegi,a śniezyczki z pączkami.

Pozdrawiam Ania
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś , jeszcze tylko pod płotem zostało nieco śniegu , tam były zaspy. Za to teraz błotko panuje. To ,nić , przy takiej pogodzie jutro po południu będzie sucho. ;:333 Już trzy kolory krokusów zakwitły. Jeszcze 3 mają pączki ;:108
Gosia , , no to u mnie wcześniej , może juto zakwitną iryski, mam tylko żółte , Danforda. Dzisiaj 14* było , ciepłota jak ''na wiosnę'' ;:215 ;:306 ;:306
Joluś , odkrywaj wszystko jak najszybciej, Mokro pod okryciem , Robi się gorąco i może wszystko zagniwać. Oczyściłem liliowce ze zgnitych iści , większość wygląda dobrze , ale kilka nieciekawie. Chyba poleję je jakim środkiem na grzyba . Nie patrzyłem jeszcze irysów. One też nie bardzo lubią takiej debry.
Grażka , u mnie pod śniegiem zakwitały, teraz też już kilka mam i sporo pączków. Iryski i hiacynty , jeszcze w tym tygodniu zakwitną na ful. ;:333
Marzenko , tym razem bardziej im wierzę , choć nutka niepewności odzywa się. Już tyle razy ''wykiwali'' nas. ;:oj Roślinki odkryłem , taki upał , już są zbyteczne . Bardzo mokra ziemia i ściółka , bardziej zaszkodzi niż pomoże.
Gosia , ja też padłem . Na razie jeszcze nie od pracy na działce. Miałem fuchę , kilka złociszy wpadło. Jutro za kwiatuchy biorę się. Może o aparacie przypomnę sobie przed wyjściem ;:223 ;:223 ;:223 ;:223
Aniu , przebiśniegi jeszcze pod śniegiem , reszta najwcześniejszych już odkryta. ;:215 Śnieg znika z minuty na minutę. :tan :tan
Pozdrówka ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja mimo, że śniegu nie mam juz prawie wcale pracować w ogródku nie mam kiedy :(
Mam nadzieję, że w weekend pogoda będzie sprzyjająca
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj ja chyba jutro sypnę nawóz i spryskam ogród Topsinem .
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Gosiu , dzisiaj ostro pracowałem, ale deszcz wygonił mnie. Ciepło , 14 * , ale wiatr i deszcz zniechęcił mnie do pracy. Jutro ma padać także . Szkoda , bo mam teraz czas , w przyszłym tygodniu może już do pracy. ;:202
Geniu , jak będzie padać nawozem możesz sypnąć , na opryski pogoda niedobra . ;:185 ;:185 Zaraz zmyje Ci chemię.
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Dzisiaj ostro pracowałem, ale deszcz wygonił mnie. Ciepło , 14 * , ale wiatr i deszcz zniechęcił mnie do pracy
To tak jak u mnie :) Też popracowałam troszkę. Wiało niesamowicie.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Od 8 do 10 było ciepło , słońce i tylko lekki wiaterek . Póżniej zepsuło się. Teraz ciągły niewielki deszczyk . ;:202
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tadziu nawóz sypnęłam , oczywiście deszcz zaczął padać i oprysku nie zrobiłam .
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Tadziu dojeżdżając do domu zobaczyłam deszcz na szybie samochodu a mówiłam Ci ze u nas nie pada ;:131
Pada cały czas ale jest ciepło, może deszcz zmyje ten brud który został po roztopionym śniegu.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Tadziu
Byłeś dziś znów na działeczce i gdzie fotki wiosennych kwiatuchów?!
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Geniu , uwierz mi , że to nie ja tak specjalnie zrobiłem Ci na złość :uszy ;:108 Jasnowidzem także nie jestem , Tak wyszło ;:131
Jolu , , tylko kilka minut póżniej ;:306 ;:306 Niezbyt wielki ten deszczyk. Może coś tam trochę zmył , ale na pewno te resztki rozpuścił co nieco. Roboty nie dokończyłem , zaraz był większy. Jutro następne podejście. ;:215
Iwonko , byłem i fotki mam , ale w aparacie. Na syna kompie gościnnie pracuję i nie ma tutaj programu do mojego aparatu. Jak jutro wgra , to postaram się wstawić. Ja do tych spraw jestem neptyk. :oops: :oops:
Rośliny rosną jak na drożdżach , temperatura wysoka i czują , że to już póżno. Mierzyłem dzisiaj ;:108 , ile urośnie mi korona cesarska , bo zauważyłem , że bardzo szybko rosną. Od 8 rano do 13 aż 3 cm. urosła ;:oj ;:oj ;:108 Dla niej taka temperatura to upał ;:333 Orliki , ostróżki , ba nawet jeżówki i inne letnie byli także ruszyły. Żurawki to chyba pod śniegiem rosły :shock: :shock: Jeszcze w tak dobrym stanie nie przezimowały ;:185 Obciąłem tylko najstarsze liście i są jak nowe. Nie widać na nich śladu zimy. ;:215 Iglaki trochę zdewastowane , ''Siadający'' śnieg przygiął gałęzie do dołu . Większe szmaragdy nie ucierpiały , małe w gorszym stanie. ;:131
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29

Post »

No widzisz Tadziu, chwaliłam się u Sylwii Promyczka,
że powychodziły mi wszystkie cebulowe,
a gdzie korona cesarska ;:oj ,chyba nie ma :cry:
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Tadziu mi została tylko jedna korona - czerwona, w ubiegłym roku podzieliła się i nie kwitła, w tym roku też się podzieliła ale pędy są grube i liczę na kwiaty, masz rację szybko rosną. Z Twojego raportu wynika że strat u Ciebie brak, u mnie zniszczony śniegiem rododendroni sosna wejmutka, uszkodzony klon palmowy i wiąz holenderski, teraz czekam czy wyjdą wszystkie lilie co sadziłam jesienią bo strasznie tam ryły krety(mam nadzieję że nie były to nornice) ale za to ładnie przezimowały obrazki włoskie i cyklamen
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”