Wiosenny ogródek na dzikiej skarpie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenny ogródek na dzikiej skarpie

Post »

Misiu, siać możesz jak ziemia miękka będzie i większe mrozy w nocy miną. Ja część już wysiałam, ale u nas już zdecydowanie po zimie. Myślę, ze za jakiś tydzień zacznę też powoli rozsady wysadzać, bo się nieziemsko wyciągają, nawet z cynii pnącza wyszły :roll:
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

No i ja się naszukałam lustra Misi co by się przejrzeć i nic :shock: ,Misiu kochana nie siej jeszcze nasionek do gruntu,owszem pisze ,że w marcu ale w tym roku to wszystko o miesiąc si ę spóżniło,poczekaj jeszcze z tydzień,ja dzisiaj po raz pierwszy spałam przy uchylonym oknie,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Misiu u mnie też wychodzą z pod śniegu listki tulipanów ale na głównej grządce z tulipanami jeszcze sporo śniegu, wczoraj zruszyłam trochę łopatą i najbardziej mnie śmieszy to że najpierw ten śnieg zgarniamy a potem rozrzucamy żeby szybciej topniał taka trochę Syzyfowa praca.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
U mnie nic spod śniegu nie wychodzi. Jest go po prostu za dużo. ;:145
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Witam słonecznie urobiona po uszy...ale szczęśliwa..a to nic że okulary sobie zbiłam ,a to nic że miotłę rozklekotałam aż wszystkie jej gałązki są każdy w inną stronę tak walczyłam z całą moją energią żeby wywalić z mojego ogródka zimę...e niestety nie udało się... :)
Heleno a słoneczko było...to może przegoni to białe... :)
Jolu masz rację to syzyfowa praca he, he...
Mirko dostosuję się chyba do Twoich rad i za tydzień posieję...bo nawet nie mogę bo tam gdzie chciałam posiać aksamitki to leży śnieg... ;:131 a lustro to mała tajemnica ;:306
Pati jednak z sianiem muszę poczekać ...dziś takie jeszcze jest błoto i śnieg leży rany a moje pomidorki są wielkie muszę już zabrać się za nie oj zabrać... ;:306
Zosiu roboty dużo ale jak będziecie mieli pięknie..niestety moja elewacja domu też wymaga remontu ale tu trzeba mieć akceptację wszystkich zamieszkujących ale są między nim osoby olewające i nic nie można ruszuć :evil:
Elu ja tylko przyjmuje dobre niespodzianki... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Witam :wit Wiosna Powolutku Nie Śmiało Ale Się Rozkręca Najważniejsze że Śniegu Już Nie Ma Jestem Początkująca Na Forum Ale Trosze Tutaj Poszperałam Parapety Fascynujące ;:138 Zimy To Na Nich Nie Było :;230 Pozdrawiam !!!
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Ty miotłę a ja grackę... koniecznie chciałam lodowisko rozbić pod Rh.
Lodu nie ruszyłam a gracka na złom :)
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj u mnie też śnieg jeszcze leży ale zaczynają się już place gdzie widać glebę ,może jutro pójdę i zajrzę ,bo dzisiaj byłam tylko gościem w domu ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
No tak, północne Mazowsze ma przechlapane. ;:174
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Jak zaświeci słoneczko tak jak u nas dzisiaj,to śnieg nie ma szans nigdzie ;:185 Bezśnieżny ogród to jest widok ;:oj Misiu,niech taka werwa towarzyszy Ci przez cały sezon ;:138
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Misiu, rzuciłaś się widzę na robotę ogrodową jak ja...tylko wióry szły i iskry sypały :D Tylko uważaj, żebyś jak ja się nie zaprawiła...a pomidorki możesz przesadzić do większych doniczek pod same liścienie, to je troszkę spowolni, a jeśli pogoda się utrzyma i już mrozów w nocy nie będzie, to na początku maja do donic (bo w nich będziesz je uprawiać, prawda?) i hartować na ganeczku :wink:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

:wit Misiu, nie szalej tak ostro :D Szkoda najbardziej okularów :( Ja grabki połamałam w marcu, kupiłam sobie nowe, ale takich fajnych już nie dostałam - tamte były "poniemieckie" :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...moje Kofane ;:196 krople deszczu wygoniły mnie z podwórka oj szalalam ja szalałam z miotłą zamiatając to badziewie modrzewiowe...troszkę jedną rabatkę pod oknem oczyściłam...nie można iść na skarpę bo błoto okrutne i ślizganie na tyłku murowane... ;:306
Milenko to już trzecia para okularów które załatwiam w ten sam sposób...nie nawidzę nosić na sznurku...lepiej nie będę mówić jak bo jeszcze ktoś przyjmie tą metodę ...oj ogladałam fajna stronkę
z narzędziami ogrodowymi ...muszę zamówic i już bo i tak mnie nikt nie kupi ...domownicy nie ogrodnicy... :)
Pati a byś wiedziała wyrwałm się jak pies ze smyczy... :) a pomidorki będą w donicach...
Mirko toś ja jestem dwudziestolatka i nic mi nie jest obce... :uszy
Heleno w Twoim wpisie czuję sarkazm..no coś Ty zaraz i do Ciebie dojdzie słoneczko i jak otworzysz swój wąteczek to nam szczęki obadną...ja Ciebie znam... ;:196
Elu wiem że masz kłopoty zdrowotne z rodzinką będzie dobrze i z parę dni też będziesz szalała w ogródku swoim...wiem , wiem wszystko zdrówka Tobie życzę... ;:196
Beatko o co ja dzisiaj naszukałam się gracki a ona jak wół stała cała zimę pod jabłonką nikt jej nie schował zapomniał...a z okien domu nie było widać... ;:131
gosiaczek12a12 witam nowego gościa i zapraszam do odwiedzin...zaraz ;:65 do Ciebie...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu biję się w moje bujne na stare lata ..... nie wiem jak to się stało, że Cię tak zaniedbałam. Wyspa tak mi dostarcza kontaktów, że potem zaniedbuję Wasze wątki. Nie ma usprawiedliwienia jedynie mogę prosić o wybaczenie i przyrzec poprawę. A tu tyle się dzieje wiosna się budzi , kwiatki na parapetach szaleją. A swoją drogą dlaczego przez wszystkie dni nie miałam powiadomień na emaila. To też mnie rozleniwia i wchodzę z automatu. ;:196 ;:196
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Misiu miłej sobotki ,duzo ;:3 i przyjemnej pracy w ogrodzie ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”