Ogrodowe zacisze Mandragory

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory

Post »

Cześć widzę ,że u Ciebie dywan się rozpuścił .U mnie połowa ogrodu jest pod śniegiem ,ale na tej drugiej ,to sobie dziś popracowałam ,aż mnie plecy bolą .Wsadziłam wszystkie lilie ,które mi zalegały ,odkopcowałam 10 róż ,jeszcze mi zostało 140 ;:306 .Codziennie po trochu jakoś się zrobi ,oczywiście kawka zaliczona w ogrodzie ,żyć nie umierać .Korci mnie żeby wsadzić dalie ,ale nie wiem co w pogodzie.Ziemia nie jest zamarznięta ,co mnie bardzo zdziwiło ,można sadzić róże . :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś :wit a frezje mogłabym już wsadzić? Jak to z nimi jest?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Milenko frezje tak jak dalie ,trzeba się upewnić co do pogody ,a ta nasza pogoda ,to w tym roku straszna figlara .Szkoda żeby zmarzły .Trzeba czekać . ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Milenko z tym śniegiem u Ciebie nie jest tak źle...do weekednu po nim będzie tylko wspomienie.
Zwiastuny wiosny już masz a więc nic tylko się cieszyć ;:138
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Milenko musisz radykalnie zmniejszyć ilość bluszczu na różaneczniku ,bo Ci go zmarnuje .Wiem coś o tm ,a najlepiej to go zabierz . ;:108
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Śniegu to u Ciebie jest niewiele. Ale i u nas dzisiejsze 14 stopni zrobiło swoje ;:138 Urwałam się nieco wcześniej z pracy i w słonku rozgarnęłam troche śniegu i zaczęłam porządki :uszy
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Milenko
Nie jest tak źle u Ciebie ze śniegiem. Jest go coraz mniej.
A tak wracając do poprzedniego to słyszałam zę kąpiele błotne są zdrowe dla skóry, więc może warto zaryzykować i sprawić sobie taka kąpiel na działeczce czy ogordzie.
;:306
Śliczne kroskusiki:) nie mam, miałam ale nie chciały mi kwitnac a później coś je zjadło ;:oj
Pozdrawiam cieplutko :)
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś - dziękuję, więc będę jeszcze czekać z frezjami ;:108 Bluszcz rośnie obok, nie pnie się po rododendronie. Czy w takim razie powinnam przesadzić rododendrona w inne miejsce (bluszcz zostanie, jest za bardzo rozrośnięty)?

Aguś - tak jest, chyba już pora zamawiać klematisy i hortensje :lol:

Aniu - ginie po prostu w oczach ;:333 Na wieczornym spacerze z trwogą oglądałam strumyk kawałek dalej, gdzie jest szerszy i przechodzi pod drogą - przestaje się mieścić, za chwilę pójdzie górą. A jak zacznie topić się w górach, dopiero będzie jazda...

Sylwuś - przez chwilę dziś się wahałam ;:306 ale jednak sobie odpuściłam, za to psica była w siódmym niebie, ja już trochę mniej po jego harcach w błotku :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wieczorem wzięliśmy się za ustawienie sosny do pionu. Zastanawiam się, czy nie za wysoko daliśmy jej sznurek? Ktoś doradzi? ;:180 Sznurek niestety jest w kolorze niebieskim, a ponad metrowa śruba rzymska zielona - nie śmiałam jednak narzekać i krytykować M., bo i tak się postarał :wink:

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Psica cudna...wygłaskać proszę ;:oj
Co do sosny wydaje mi się że jest ok ;:333
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Ale się u Ciebie dużo dzieje kochana. Coś Ty , nie byliśmy jeszcze na działce , drugi dzień pada deszcz. Na pewno śnieg już nie leży. Po tym deszczu i tak musi teraz obeschnąć , aby resztki liści wygrabić. Dziękuję za przesyłkę ; Oj! dużo pracy mnie czeka . Muszę zrobić dużo miejsca na nowe nasadzenia i siewy. Dobrze, że mam jeszcze jakieś luki , aby to uczynić. Ale moje kości i mięsiunie będą w opłakanym stanie ;:224 Rozbraja mnie Twoja psinka , ale jaki on jest szczęśliwy. Ty może mniej , ten piaseczek naniesiony na kanapie ;:306
Z tego co piszesz o nastawieniu sosenki, to chyba porządnie zabrał się M. Pamiętał o podkładce zabezpieczającej wżynanie się linki w pień drzewa? Pa.pa
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga - właśnie tak nas zastanowiło, bo przecież drzewo ma się naprostować od korzeni a nie nagiąć, a jednak ten sznur jest dość wysoko. Muszę zaobserwować na osiedlu Mamy, tam podobna sosna prostowana już chyba 3 sezon. Wkurza mnie trochę ta niebieska lina, może gdzieś dostanę w barwach bardziej ochronnych ;) to wymienię. Póki co cieszę sie, że M. nie dał takiej np. wściekle pomarańczowej. Słupek też razi w oczy, ale przed nim będą róże, więc wizualnie zniknie :) Psica wygłaskana, leży obok mnie zwinięta na kocu, najpierw po spacerze biegał jak wariat po mieszkaniu (włączył tzw. tryb samoosuszania), teraz śpi :D

Mireczko - mam nadzieję, że nie masz tych roślinek, których nasionka posłałam :wink: A jeśli masz, obdaruj sąsiadki na działce :) O podkładce pamiętaliśmy, jest deseczka. Między deseczkę a pień dałam jeszcze zwiniętą kilka razy szmatkę a'la irchową, jak myślisz, to dobry pomysł? Widzę, że po deszczu napęczniała i wysunęła się spod deski. Chyba jest zbyt chłonna... Muszę ją wywalić. Tylko czy powinnam coś jeszcze dać między pień a deseczkę? :roll:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Ewelinko - przejeżdżając zawsze patrzę na Twój dom :wink:

To wpadnij kiedyś! Na jakąś kawkę albo co :wink:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Cześć ,plany miałam na dzisiaj nie z tej ziemi i guzik z tego ,bo deszcz pada.Ale może to i dobrze ,bo po wczorajszym ,to niezłe mam zakwasy .A co u ciebie ? .Wrócę do teko bluszcza ,przeklinam dzień ,kiedy zaprosiłam go do ogrodu .On za chwilę wrośnie w ten biedny różanecznik ,który ma bardzo płytko korzenie i będzie bardzo cierpiał gdy będziesz go próbowała oczyścić . :shock: ;:108
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Pieris rewelacyjny!Co ja robię żle,że nie kwitnie ;:223
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Dominiko widzę ze wiosenka zagosciła do Ciebie na całego,krokusiki cudne,piesie :uszy :uszy Ja dziś byłam u siebie,ale nie długo,bo deszczyk mnie przegonił :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”