Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Witaj Aniu :D Tulipanki już niedługo będą nas cieszyć miejmy nadzieję.A jagody to pewnie znacznie póżniej niż co roku :roll: Ale co my tam wiemy,jak natura wyjdzie z tego,może rzeczywiście nadgoni ;:131 Passiflorę zimuję w piwnicy zwykle,a w tym roku zagapiłam się i zimowała w tzw.letniej kuchni.Mam nadzieję,że przeżyła :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45

Post »

Miriam pisze:A czego ty się dopatrzyłeś :roll: ?Słońca u nas nie ma w ogóle ...
U mnie też znikło, ale o 7 rano było ;:3 .
Jagody w koszyczku zrozumiałem, że leśne. Wiem, bardzo dobre. Ale nazbierać taki koszyk :shock:. Nie wyprostowałbym się.
Jagody kamczackie w uprawie są po prostu bezproblemowe w porównaniu z borówkami amerykańskimi.
Najwcześniejsze owoce z krzewów.
Co do smaku, to już każdy sam musi zdecydować czy mu smakuje czy nie.
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Miruś nie panikuj.
Pod ścianą już Ci coś wyłazi, coś odgrzebałaś , no to już jest coś. ;:333
A za dni kilka będzie już super. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po troszku ,po kawałku się roztopi, choć nerwy na tą zimę biorą. Ile można czekać? Choć patrząc na te małe kiełki wychodzące spod śniegu myślę ,że rośliny jeszcze bardziej się niecierpliwią. Bądzmy dobrej myśli,wkrótce wszystko się zazieleni ;:333 ;:3 ;:3 ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Jagody to ja chyba wolałabym z krzaka w ogródku niż z lasu, ostatnio nasłuchałam się o chorobie roznoszonej przez lisy :?
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasz region jest wolny od chorób,tak mi powiedział weterynarz(ale rozmawialiśmy tylko o wściekliżnie :roll: )
Pospacerowałam sobie dzisiaj znowu po ogrodzie,zimno ,niemiło.W śniegu pełno dziurek,jakby każda roślinka oddychała ;:oj Ledwie widocznie,ale ubywa go :roll: Dzięki za podtrzymywanie na duchu ;:196
No to widzisz Romku,że jeszcze nie jest ze mną tak żle,ten koszyk uzbierałam samiuteńka ;:173
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu,wyglądam przez okno i końca nie widzę ;:185 Synoptycy strzelają różne terminy przyjścia prawdziwej wiosny,bo to w końcu bliżej niż dalej :roll: Ale guzik wiedzą ;:131 Powiem Ci,że ja jestem twarda,ale pękam ;:224
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miriam, wiesz, jak mówili w kabarecie: nie bądź pan rura i nie pękaj :!:
Faktycznie, jak sie obejrzy, jak tyra Barabella, nie patrząc i nie zważając na nic, to szacunek bierze :!:

Pozdrawiam obie Ambitne Koleżanki - Jagoda
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Mirka teraz kiedy tyle łebków wyszło z ziemi ..........nie pękaj ;:138
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Mirka, nie dawaj się tej chol... pogodzie, ja się łamałam przez ostatni tydzień, do wczoraj. Jak dziś zobaczyłam krokusiki na własnoręcznie odśnieżonej grządce, to zrobiło mi się jakoś cieplej na duszy :D Odśnieżałam delikatnie, robiąc małą kulkę i przyklejając do niej kolejne warstwy białego g... (ale nie metodą "na bałwana", tylko tak lekko od góry ;:306 ). Naturze trzeba czasem pomóc, owszem - to syzyfowa praca, ale dla nas ma symboliczne znaczenie i ja osobiście w pełni Cię rozumiem :D U mnie już drugi dzień mocno na plusie, nawet +10, a śniegu ubywa powoli. Z tych największych i najbardziej zacienionych kupek śniegu to na bank będę wygrabiać, nawet zaopatrzyłam się w nowe grabki, bo poprzednie połamane podczas "wiosennych porządków", co to wiosna w marcu falstart miała :roll:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak to dobrze poczuć się zaspokojoną ;:oj No,no,tu forum ogrodnicze,nie fantazjować :wink: Mamy dziś bardzo słoneczny dzień,pracuję w ogrodzie od rana,przyszłam zamienić kurtkę na serdaczek,bo nie chcę tak się przegrzać ;:185 A sam sweterek to za wcześnie myślę ;:131 Siedziałam na Forum całą zimę,poznawałam piękne ogrody,łeb mam teraz nabity ,ale wiem,że i tak wszystkiego nie zdążę zrobić.Wyczytałam,że powojniki lubią mieć osłonięte stópki ale nie funkią,jak to było u mnie.Wykopałam wszystko i wsadziłam ponownie.Powojnik rósł marnie, tym bardziej zdziwiły mnie jego bardzo dorodne korzenie :shock: Zobaczymy efekt,mam nadzieję,że nie odchoruje :roll: Teraz lecę zwozić cegłę na kolejny murek i postaram się wszystko przygotować,podłoże mam na myśli.Wykopuje stamtąd funkie i oczywiście przesadzam.Czas jakoś tak przyspieszył od wczoraj...A pogoda na tyle mi pomaga,że w całym ogrodzie nadal śnieg ,ale pusto tu,gdzie właśnie pracuję :D Kury jakieś takie zadowolone,rzucam im chwasty,po prostu chce się żyć ;:oj Poranny ogród wyglądał tak;
Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 11 kwi 2013, o 14:39 --

Basi,Jagodo,Romciu,Milenko nie jestem rurą,nie pękam (już) :heja Bardzo dziękuję za odwiedzinki ;:180
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ach, jak pięknie, wiosennie ;:108 . Cudne są te roślinki, które mimo zimna i śniegu rwą się nad ziemię, do słońca. Zdjęcia porannego ogrodu, bardzo udane :D.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Zobacz na pw :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No Miruś ;:138 ......nie ma to jak praca w ogrodzie.
Zaraz humor lepszy i kondycja rośnie.
Relacje z budowy murka poproszę. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jutro miła Grażynko,jutro :D Zrobiłam go jednym popołudniem :D Człowiek spragniony tego grzebania to jak się dorwał...Baterie siadły w aparacie,bo myślałam o zdjęciach ;:108 Co potrafi słońce!Śnieg leży tylko na kupach po odśnieżaniu,no i w zakamarkach a reszta znikała w oczach!Inne życie od razu;:oj
Witaj Stokrotko :wit Rozpoczęłaś już sezon?Na malowanie trafiłam u Ciebie ostatnio :wink:
Aniu,pv tylko pomnożyło moją radość i podekscytowanie :heja
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”