Hacjenda Anego
- skorpion811-51
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Hacjenda Anego
Andrzej Wesołych Świąt i wracaj ze 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
WITAJCIE!
Jestem i będę ..... nowy operator i do tego w pakiecie - ja mogący funkcjonować bez telewizora wziąłem w pakiecie ponad 150 programów
tylko dlatego, ze był jeszcze telefon z 60 min gratis, a cena całości była 9 zł większa niż sam internet.
Powiem tak - można funkcjonować bez internetu, jeden raz był problem, gdy z rachunkami musiałem iść na pocztę (dodatkowe opłaty) a drugi raz w ten świąteczny czas, gdy życzenia trzeba było składać (trochę mi się udało i mały wpis zamieściłem
)
Brakowało łączności, ale się nie nudziłem - trochę poczytałem, powróciłem do Ericha von Danikena "Kosmiczne miasta w epoce kamiennej","Wszyscy jesteśmy dziećmi bogów" i zaprawdę powiadam wam - ONI TU BYLI!
A co na ogrodzie? nadal cały pod śniegiem, tam gdzie podebrałem śnieg, pokazują się główki kwiatów, dwa domki już zamieszkałe (jeden stary, a jeden nowy) pod blokiem śnieg sprzątają, pod balkonami zamiast bałwanów ... zające
a w jeden słoneczny dzień pod folią było .... prawie 30 stopni, aż się nie chciało wyłazić stamtąd.
Posiałem w doniczkach trochę kwiatków i powsadzałem jaskry, krokosmie a nawet begonie - oczywiście jeszcze nakryłem butelkami.
Myślę, że to już koniec zimy.

Jestem i będę ..... nowy operator i do tego w pakiecie - ja mogący funkcjonować bez telewizora wziąłem w pakiecie ponad 150 programów

Powiem tak - można funkcjonować bez internetu, jeden raz był problem, gdy z rachunkami musiałem iść na pocztę (dodatkowe opłaty) a drugi raz w ten świąteczny czas, gdy życzenia trzeba było składać (trochę mi się udało i mały wpis zamieściłem

Brakowało łączności, ale się nie nudziłem - trochę poczytałem, powróciłem do Ericha von Danikena "Kosmiczne miasta w epoce kamiennej","Wszyscy jesteśmy dziećmi bogów" i zaprawdę powiadam wam - ONI TU BYLI!
A co na ogrodzie? nadal cały pod śniegiem, tam gdzie podebrałem śnieg, pokazują się główki kwiatów, dwa domki już zamieszkałe (jeden stary, a jeden nowy) pod blokiem śnieg sprzątają, pod balkonami zamiast bałwanów ... zające

Posiałem w doniczkach trochę kwiatków i powsadzałem jaskry, krokosmie a nawet begonie - oczywiście jeszcze nakryłem butelkami.
Myślę, że to już koniec zimy.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Any znów wśród nas .Fajnie ,że ptaszęta nic sobie nie robią z aury i pomimo tego zakładają gniazda .U mnie jeszcze zbyt dużo śniegu ,więc kwiatów jeszcze nie widać 

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ANY
Też kiedyś dużo czytałam Ericha von Danikena -ciekawe sprawy
Widzę ,że śniegu u Ciebie dostatek 

Pozdrawiam Ewula
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju...witam , pozdrawiam cieplutko!
Dzisiejsza pełna słońca pogoda optymistycznie przygotowała na nowy tydzień.
Chyba żaden pogodowy psikus nam nie grozi?
Dzisiejsza pełna słońca pogoda optymistycznie przygotowała na nowy tydzień.
Chyba żaden pogodowy psikus nam nie grozi?

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57
Witajcie już wiosennie!
myślę Bogusiu, że psikusy już nam nie grożą - dzisiaj było przepięknie, bo słonecznie.
Co robiłem? grabiłem śnieg, a tam gdzie go najwięcej to ... łopatowałem - niech znika jak najszybciej.
Jedną różę odgrzebałem (na niej było najmniej śniegu) i rozpiąłem nad werandą - wyobraźcie sobie, że ma juz ładne pączki - po raz pierwszy nie przemarzła. Dwie pozostałe jeszcze pod wielką pryzmą śniegu.
W sobotę wsadzałem kwiaty do doniczek - powiedziałem sąsiadom, że odczarowuję wiosnę - śmiali się, a dzisiaj ... mówili, że dobrze zrobiłem, bo pomogło.
Wystawiłem już stół na taras i .... sąsiad przyszedł i sezon rozpączęty na dobre,
aha! w końcu zrobiłem oprysk moreli i brzoskwiń - na ostatni gwizdek.
A u WAs moi mili tyle zaległości mam, że cały niedzielny wolny czas spędziłem spacerując u Was.
Pozdrawiam wiosennie i .... do roboty - ogród wzywa

myślę Bogusiu, że psikusy już nam nie grożą - dzisiaj było przepięknie, bo słonecznie.
Co robiłem? grabiłem śnieg, a tam gdzie go najwięcej to ... łopatowałem - niech znika jak najszybciej.
Jedną różę odgrzebałem (na niej było najmniej śniegu) i rozpiąłem nad werandą - wyobraźcie sobie, że ma juz ładne pączki - po raz pierwszy nie przemarzła. Dwie pozostałe jeszcze pod wielką pryzmą śniegu.
W sobotę wsadzałem kwiaty do doniczek - powiedziałem sąsiadom, że odczarowuję wiosnę - śmiali się, a dzisiaj ... mówili, że dobrze zrobiłem, bo pomogło.
Wystawiłem już stół na taras i .... sąsiad przyszedł i sezon rozpączęty na dobre,
aha! w końcu zrobiłem oprysk moreli i brzoskwiń - na ostatni gwizdek.
A u WAs moi mili tyle zaległości mam, że cały niedzielny wolny czas spędziłem spacerując u Was.
Pozdrawiam wiosennie i .... do roboty - ogród wzywa

- JAKUCH
Zagościła i owszem tylko jeszcze jest słabowita i trzeba jej dać coś na wzmocnienie
.Też trochę pozsuwałam śniegu z grządek ,ale nie za dużo bo nie wiadomo jaka znów będzie nocna temperatura .Sezon masz rozpoczęty jak widzę .U mnie dalej wszystko w powijakach ,chociaż ptaszęta wesoło gwizdały szczególnie kos

- any57
Jadziu czyli nie tylko ja taki wyrywny "pożeracz śniegu", ale pomogło - tam gdzie go przegrabiłem, szybko zniknął
Dziękuję Asiu za słoneczko, ale by się przydało dzisiaj, bo od rana pada deszcz, a tak ładnie było wczoraj
Ale nic to! zakładam gumiaki idę na ogród - wynoszę pomału dalie i wsadzam na razie do doniczek (pod folią),
wczoraj w skrzynce (na ogrodzie) wykiełkowały pory, sałata i rzodkiewka coraz większe ma liście, miałem posiać kwiaty, ale kalendarz ogrodnika mówi, że dopiero 13 tego po 16tej ...
ale za to w końcu nie zmarnowałem datury - stoi w pokoju już ładnie rozkrzewiona i ulistniona
Pelargonie na piwnicznym okienku, oraz fuksja też ładnie ulistnione - będzie dobrze
A jak dalej będą pokapujki to ... poprzesadzam domowe kwiaty - jest co robić
pozdrawiam Was wszystkich radośnie

Dziękuję Asiu za słoneczko, ale by się przydało dzisiaj, bo od rana pada deszcz, a tak ładnie było wczoraj

Ale nic to! zakładam gumiaki idę na ogród - wynoszę pomału dalie i wsadzam na razie do doniczek (pod folią),
wczoraj w skrzynce (na ogrodzie) wykiełkowały pory, sałata i rzodkiewka coraz większe ma liście, miałem posiać kwiaty, ale kalendarz ogrodnika mówi, że dopiero 13 tego po 16tej ...
ale za to w końcu nie zmarnowałem datury - stoi w pokoju już ładnie rozkrzewiona i ulistniona

Pelargonie na piwnicznym okienku, oraz fuksja też ładnie ulistnione - będzie dobrze
A jak dalej będą pokapujki to ... poprzesadzam domowe kwiaty - jest co robić
pozdrawiam Was wszystkich radośnie

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- any57
Tosiu!
a niedługo jak dźwigną próg wykroczeń na 1 000 zł to będą brać wszystko - nie tylko kawałek kabla.
Powód ich kolejnych wejść to brak reakcji poszkodowanych, np - kilkadziesiąt kranów u nas wykręconych i 3 (trzy) zgłoszenia - gdyby wszyscy zgłosili, a gościa by złapano to miałby ponad 250 zł i jż nie wykpiłby się wykroczeniem
pan policjant mi powiedział - jeśli złapię faceta z torbą pełną kranów to mu mogę tylko pogrozić, bo .. nie ma zgłoszenia o kradzieży, jeśli zgłosiłem to .... każe mu oddać ten jeden, mój kran a z pozostałymi i tak pójdzie na skup złomu
drugi powód to opłacalność skupowania przez właścicieli skupu - dopóki nie wezmą się za nich to będzie tak nadal. Nie wiem czy ten policjant się nie chwalił, ale powiedział, że podczas kontroli skupu odkrył nową taczkę - kto by oddał na złom za parę zł maszynę wartą parę stówek? tylko złodziej - policjant złożył doniesienie za nieumyślne paserstwo ... i właśnie o to chodzi - nękać tych w skupie by im się nie opłacało, by mandaty i kary sądowe były wyższe, niż zarobek ze złomu.

a niedługo jak dźwigną próg wykroczeń na 1 000 zł to będą brać wszystko - nie tylko kawałek kabla.
Powód ich kolejnych wejść to brak reakcji poszkodowanych, np - kilkadziesiąt kranów u nas wykręconych i 3 (trzy) zgłoszenia - gdyby wszyscy zgłosili, a gościa by złapano to miałby ponad 250 zł i jż nie wykpiłby się wykroczeniem
pan policjant mi powiedział - jeśli złapię faceta z torbą pełną kranów to mu mogę tylko pogrozić, bo .. nie ma zgłoszenia o kradzieży, jeśli zgłosiłem to .... każe mu oddać ten jeden, mój kran a z pozostałymi i tak pójdzie na skup złomu

drugi powód to opłacalność skupowania przez właścicieli skupu - dopóki nie wezmą się za nich to będzie tak nadal. Nie wiem czy ten policjant się nie chwalił, ale powiedział, że podczas kontroli skupu odkrył nową taczkę - kto by oddał na złom za parę zł maszynę wartą parę stówek? tylko złodziej - policjant złożył doniesienie za nieumyślne paserstwo ... i właśnie o to chodzi - nękać tych w skupie by im się nie opłacało, by mandaty i kary sądowe były wyższe, niż zarobek ze złomu.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
Tosia co dla nich drut kolczasty i tak go przetną szkoda tyllko Twoich pieniędzy .Tak jak Any pisze ,żeby wszyscy zgłaszali i karali tych na skupie może było by inaczej .Niewielka szkodliwość czynu jak na razie
Trzeba by było wszystko pod 380 podpiąć może wtedy by pomogło

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju
wiosenka przywołana, sezon rozpoczęty
U mnie dzisiaj bez
ale dość przyjemna temperatura , sprzyjająca pracom ogrodowym.
Właśnie czuję trochę mój kręgosłup/ od 10- 12 intensywnie pracowałam/ ...ale to dobry objaw bo mówią ,że gdyby nie bolało tzn. że "człek umarły"
Po obiadku...nie ...nie będzie leżakowania...dalszy ciąg ogrodowych zmagań.
Pozdrawiam cieplutko!

U mnie dzisiaj bez

Właśnie czuję trochę mój kręgosłup/ od 10- 12 intensywnie pracowałam/ ...ale to dobry objaw bo mówią ,że gdyby nie bolało tzn. że "człek umarły"

Po obiadku...nie ...nie będzie leżakowania...dalszy ciąg ogrodowych zmagań.

Pozdrawiam cieplutko!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- any57
Witaj Bogusiu!
właśnie wróciłem z ogrodu, a poszedłem o 11,30
jak wychodziłem było +12 a potem wyraźnie się ociepliło, bo słonko wyjrzało
popracowałem .....
śnieg rozrzucałem, przesadziłem jeden krzak porzeczki, bo tylko w tym miejscu mogłem posadzić ... derenia - będzie dereniówka
tylko za jakieś 5-6 lat
posadziłem winogron, drugą różę pnącą odkryłem i poprzywiązywałem, no i pomyłem swoje skarby - kilkadziesiąt kufli, jeszcze więcej pokali, ponad 20 butelek itd.
ściany, sufity, podłoga odkurzone, umyte - sezon rozpoczęty
obiad na ogrodzie
ziemia dość szybko przesycha - będzie co robić ....
i jak tu się nie cieszyć?
a jak pięknie krokusy kwitną!
pozdrowionka dla Was
właśnie wróciłem z ogrodu, a poszedłem o 11,30

popracowałem .....
śnieg rozrzucałem, przesadziłem jeden krzak porzeczki, bo tylko w tym miejscu mogłem posadzić ... derenia - będzie dereniówka

posadziłem winogron, drugą różę pnącą odkryłem i poprzywiązywałem, no i pomyłem swoje skarby - kilkadziesiąt kufli, jeszcze więcej pokali, ponad 20 butelek itd.
ściany, sufity, podłoga odkurzone, umyte - sezon rozpoczęty
obiad na ogrodzie

ziemia dość szybko przesycha - będzie co robić ....
i jak tu się nie cieszyć?
a jak pięknie krokusy kwitną!

pozdrowionka dla Was