Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

A ja znów spóźniona! Myślałam naiwnie, że wątek zawieszony a tu bach- nowa część ;:138
Doczytałam, ze nastąpiło pospolite ruszenie na odchudzanie. Dołączam się do was ;:63 Ja odstawiłam słodycze, stosuję pięć małych posiłków i długie spacery z psem ;:108 Rewelacji w spadku wagi jak na razie nie ma, ale pomalutku spada ;:138 Już myślę, o tych sukienkach mniejszych o jeden rozmiar :tan To musi się udać ;:333 czego i wam kochane oraz Tobie Aguś życzę.
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam przyszłe posiadaczki rozmiaru XS. Cały czas jestem z Wami duchowo :uszy I żeby Was nie dołować nie powiem, co wczoraj jadłam spędziwszy wieczór z przyjaciółką przy plotkach 8-)

Miłej popołudniowej pracy w ogrodzie :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Magda, póki co rozmiar jest na tyle uwierający, że trudno sobie to XS wyobrazić. Nigdy więcej tak sobie zimą nie pofolguję, bo teraz zrzucenie nadmiaru będzie mnie kosztowało ogromnie dużo wysiłku...
Kasiu, witaj w gronie pospolicie ruszonych dietą ;-) To się nam musi udać! Ja się dziś mocno wkurzyłam ledwie dopinając spodnie... przesadziłam i teraz muszę za to zapłacić słoną cenę. Ale jestem mega-zmotywowana.
Małgosiu, u nas przyjemne temperatury... zyczę, by i do Ciebie dotarły!
Jolu, ja jeszcze nic nie wiem na temat przesyłki od Pana Podstolca, ale jestem na nią mentalnie przygotowana. Być może już w weekend uda się coś posadzić. Miłego!
Julek, ja wciąż nie mogę pracować w ogrodzie ze względu na zalegający śnieg... Natomiast wiążę nadzieję z najbliższym weekendem :) Udanego dnia!
Małgosiu, właśnie czytam o przesyłkach od Pana Marka... jakoś sobie trzeba zagospodarować rośliny; ja póki co muszę je przechować, ale chyba da się już na zewnątrz.
Iwonko, wiosna=dieta... no niestety takie są zgubne skutki długiej zimy... dzisiaj drugi dzień i jest dobrze!
Grażko, pierwsze wrażenia z dietowania i ćwiczeń świetne! Czuję się uskrzydlona i wiem, że dam radę :)
Pat, założenie dietetyczne przyjęłam totalne... ciało ma chuść i nie wisieć, zatem łączę dietę z ćwiczeniami... PanM pełni istotną rolę Strażnika Teksasu, czyli Aguniowego musu cwiczeniowego ;-) A jak u Ciebie dukanie?
Reniu, dzień dobry! Deszczyk się przyda, bo rozpuści śnieg :) Miłego!
Lesiu, Ty też z postanowieniem dietetycznym? Widzę, że większość z nas przesadziła zimą z magazynowaniem zapasów... Teraz trzeba to spalać. Dzięki za podzielenie się doświadczeniem warzywniakowym... ja dopiero raczkuję, ale ponoć to wciąga ;-))

W menu mam dziś:
ŚNIADANIE: pasta jajeczna z cząstką pomidora i chrupkim pieczywem
DRUGIE ŚNIADANIE: pudding z rodzynkami
OBIAD: carbonara z ciemnym makaronem i surówką z kiszonej kapusty
PODWIECZOREK: porcja pełnoziarnistej tarty piernikowo-jabłkowej
KOLACJA: sałatka z paluszków krabowych

Dziś jest wypas, ale porcje tyci-tyci ;-)

Wieczorem bieżnia i ćwieczenia w domu z hantlami i pasem na mięśnie brzucha. Wzięłam się za siebie na poważnie!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pyszne menu...ja na razie zaliczyłam musli i litry zielonej herbaty.
Trzymam kciuki ;:196
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Aguniu ! :wit

Wróciłam i przyszłam się przywitać.
Przez miesiąc mojej nieobecności w pogodzie zmiana niewielka, ale w Waszych nastrojach - prawdziwa rewolucja!Twoje nastawienie do poprawy formy fizycznej na pewno przyniesie rezultaty, bo "masz wiarę , masz siłę".
Ja na swoich włościach najpierw złapię się za głowę ;:oj ;:oj a dopiero potem za grabie, łopatę, widły itp.
A tak miło byłoby nic nie robić, rozłożyć lisią kitę na poręczy jakiegoś tarasu, pogawędzić przy kieliszku...

Póki co jednak, zmykam na Kaszuby i zaprzęgam się do pracy!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aga, menu urozmaicone ;:215 Za ćwiczenia ;:180
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
x-ag-a
---

Post »

Reniu, możemy to zrobić!
Lisico, cieszę się z Twojego powrotu! Mam nadzieję, że nastroje wraz z pierwszymi oznakami wiosny będą tylko zwyżkować...
Pokontemplujemy przyrodę w maju, a teraz trzeba by się za robotę w ogrodzie wziąć... czekają opryski, walka z plesnią śniegową, wertykulacje, nawożenia, koszenia, przycinania, przesadzanie, sadzenie, korowanie i milion innych przyjemności :)
Motywacja do zmian w sylwetce i gubienia wagi jest i to duża... wiem, że dam radę!
Dzięki za zamiecenie kitą w moim ogrodzie :) Miłej pracy na Kaszubach!
Aga, pozdrawiam i trzymam kciuki za wytrwałość... Ja też dużo piję!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakbym miala sobie to wszystko przygotowac, to by mi sie najpierw jesc odechcialo :;230 to takie psychologiczne - musze zrobic, to lepiej nie robic i nie zjesc :twisted: Osobisty kucharz niestety nie wywiazuje sie ze swoich obowiazkow i trzeba sobie samemu a samemu to ja nie lubie :oops:
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

ja dziś miała ambitny plan wyczesania chociaż kawałka trawnika, ale jest tak zimny wiatr że zrezygnowałam, tym bardziej że jestem w trakcie lub po ( długo się ciągnie ) zapaleniu oskrzeli
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aguniu!...dołączam do klubowiczek redukujących wagę...wprawdzie ćwiczę systematycznie , ale raczej w trosce o kręgosłup. Po zimie przydałoby się zgubić to co przybyło. Czy to jest specjalna dieta zbilansowana?
Wytrwałości ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś czytam że wzięłaś się za ćwiczenia ostro ;:180 to jest to czego ja nie lubię choć przyznam się że zaraz po wstaniu robię powitanie słońca kilka razy i tak już od kilku lat. Dodatkowy ruch to praca domowa. A z dietą to postanowiłam przestrzegać ŻM + odstawienie wszelkich słodyczy i zup bo ostatnio jakoś mi zasmakowały, mam podobnie jak Julek, jakbym miała sobie nagotować i naszykować dietetyczne potrawy to wolę wcale nie jeść lub zjeść tylko posiekaną cebulę z jogurtem bo na to jeszcze się zdobędę. ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Już się martwiłam że tylko ja tak mam że wolę nie jeść aby tylko nie gotować ;:306 Ulżyło mi ;:170
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

A ja lubię jeść i lubię gotować, tylko czasu brak na gotowanie, kupowanie składników i komponowanie, a wtedy gotowanie robi się dla mnie obowiązkiem nie przyjemnością. Menu bardzo apetyczne. ;:333
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gotowanie na dwa stoły czyli normalny i dietetyczny to już jest jak dla mnie za dużo bo reszta rodziny na dietę nie przechodzi nigdy ;:185
x-ag-a
---

Post »

Majutek, Lesiu, Jolu, Bogusiu, Julek - ja bardzo lubię gotować... oczywiście przy moim trybie pracy i czasie jaki posiadam, gotowanie obiadu z trzech dań, a jeszcze dla każdego coś innego zwyczajnie odpada... dlatego głównie gotuję w weekendy, w tygodniu przygotowując coś na szybko. Godzę upodobania wszystkich :)
Pisałam, że przejście na dietę będzie wymagało ode mnie ogromnego wysiłku, poświęcenia i dobrej organizacji... I tak to właśnie wygląda :) Ale w moim mniemaniu - warto!
Małgolinko, trawnik wyczeszesz w weekend - pogoda ma dopisywać!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”