Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Zaglądam do Ciebie, Michałku, i zaglądam, a tu cięgiem sadownictwo ;:oj.
A ja tak dybię na foto-opowieści o kotach. Będą :?:

:wit Jagoda
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu Dziś odwiedziłem Obi i Nomi. Jak zobaczyłem ceny drzewek owocowych to mnie zatkało - są w granicach 27-30 zł podczas gdy u mnie na targu są po 10 zł, mało tego te sprzedawane w marketach mają już porozwijane liście. W Nomi była wyprzedaż klonów palmowych po 9 zł ale nie skorzystałem. Ogólnie to pojechałem po korę. W Nomi była za droga, w Obi natomiast kupiłem 7 worków 80l po 8,49 zł , niestety worki były uszkodzone. I teraz najlepsze, poszedłem obejrzeć jakie mają rośliny liściaste , natrafiłem na tulipanowca za 77 zł ;:oj Od Konieczki kupowałem 2 lata temu po 10 zł, teraz jest po 18,50. Po prostu zdzierstwo!
Marysiu Maska moje na tyle poszalały, że chyba jutro je wyprowadzę z domu na stałe, trafią do swojej komórki - dziś wywaliły wszystko co stało na półce w łazience pod lustrem, porwały dalszą część ceraty na stole, buty powrzucały do piwnicy, jakby się wściekły. Dziś ostatni spory mróz więc już sobie bez problemów poradzą, jedynie może Diablik zostanie w domu bo jest grzeczny, a Sępik i Emilka out :!: A tak po cichu liczę , że więcej niż 20% się przyjmie :D
Gosiu perdii Bardzo dziękuję za miłe słowa, postaram się dalej pokazywać co najlepsze w ogrodzie :D Zapraszam serdecznie do częstych odwiedzin u mnie, wiosna tuż tuż więc zdjęć będzie na pewno więcej. W wolnej chwili jutro sprawdzę Twój ogród, jestem pewien , że jest uroczy. Pozdrawiam.
Marysiu Mufko Dobrze, że jest nas wielu gadających do przyrody ;:4 Dziękuję za kciuki, z pewnością się przydadzą, jak się szczepienie uda to będę się chwalić na forum a jak nie to przemilczę temat ;:224 :;230
Dorotko a kiedy szczepiłaś jabłonie? Mogłabyś wkleić zdjęcie jak wyszło? Bardzo proszę ;:168
Jagódko Podejrzewam, że jutro jakaś opowieść o kotach pojawi się bo zamierzam myć okna a w tym czasie one pewnie znów coś zrzucą, rozbiją, wypadną przez okno (wczoraj Sępik skoczył z antresoli na dół do salonu jakieś 2,7 m w dół, właściwie taki ukos-dół bo w locie skręcił w kierunku schodów, tylko patrzeć aż następnego kulaska złamie), na 100% coś wykombinują :D

Na ten tydzień mam sporo planów, mam nadzieję, że pogoda pozwoli mi je zrealizować bo chcę umyć okna, opryskać miedzianem sad, szczepić, może coś uda się posadzić, chcę wysyłki zrobić, kotom na nowo mieszkanko urządzić, zdjąć słomę z roślin, nie wiem czy już dobry termin na podłączenie wody do kranów na zewnątrz, jak obeschnie to zglebogryzarkować ostatni sad pod ziemniaki, ponawozić drzewka i krzewy, zahartować nagietki i nasturcje...pewnie jeszcze jakieś 100 innych rzeczy się napatoczy.
Dziś wreszcie udało mi się zobaczyć gołym okiem i uchwycić aparatem Panstarrsa ;:oj Słaba jakość ale dobre i to ;:138
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michał jesteś niesamowity Ty zawsze coś wypatrzysz co inni nie widzą ;:63 ;:63
Plany masz tak bogate, że chyba do maja wykonasz. Pracować glebogryzarką szybko chyba nie będziesz, bo jak stopi się śnieg to będzie błoto, chyba że w sadzie masz piaszczystą glebę? No ale życzę powodzenia!
A jak mi się nie uda szczepienie to trudno - przyznam się a co :?
W tunelu mam zadołowane podkładki i ścięte gałęzie porzeczki czarnej i jabłonki śpią a porzeczki mają pączki.
Ja dzisiaj próbowałam wyprowadzić Monikę w szelkach na spacer, ale ciągnęło ją tylko w stronę psiej woliery a jak skręciłam w druga stronę to czmychnęła do domu ;:219 Nasze jednak są kanapowce bo dużo spokojniejsze :lol:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

;:306 ;:306 ;:306 , Michałku, widzę, że Twoje koty wpadły w taki sam piekielny szał, jak moje ;:oj. Tylko u Ciebie skutki gorsze. I paradoksalnie, Diablik najgrzeczniejszy! Widać czas najwyższy dać im się wyszaleć w plenerze.
Ale za to Twoje plany... ;:224, to tylko w kieleckiem takie pracowite ludzie;:oj.

Za powodzenie ;:304 - Jagoda
PS. Uchwycenia ciała niebieskiego gratuluję ;:180.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje koty jakby mniej psotne, choć szkody robią. Czym by się człowiek martwił, kiedy dzieci już duże? ;:306 Taka kocia szkoda jednak mniej boli, bo z pewnością nieumyślna.
Śnieg pada, słońce zza chmur widać-pogoda szaleje :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Jakoś mi się po urlopie zgubiłeś, ale w końcu Cię znalazłam i widzę, że od razu trafiłam na świetne zdjęcia nieba :wink: Planów zazdroszczę, bo mnie czas na tyle nie pozwoli, ale chętnie popatrzę, jak działasz glebogryzarką, bo i u mnie byłby już czas, tylko nie wiem, czy mokra glina maszyny nie zatka na amen :roll:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Planów czytam dużo masz. Życzę pomyślnej realizacji! Pogoda coraz lepsza to i łatwiej będzie wszystko po kolei wykonać. Ja też już się cieszę, że słońce topi te masy śniegu, spod którego wyłania się zieleń ;:3
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michale ! witam w poniedziałkowy , słoneczny dzień. ;:168
Cena tulipanowca niesamowita, a i drzewka owocowe w marketach nie grzeszą skromnością ceny.
Zdjęcia "Twojego nieba" :;230 super...Życzę dużo słoneczka i definitywnego pozbycia się tego białego.
Czytam ,ze szykujesz sie do wysyłek ...jeśli warunki u Ciebie już odpowiednie....też wyślę. Będziemy w kontakcie na pw..OK
Pozdrawiam! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Michał, my kupiliśmy tulipanowca niecałe 2 lata temu w naszym mieście wojewódzkim, w takim centrum ogrodniczym blisko Makro - za około 30 zł; był całkiem spory i ładnie rośnie.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

;:oj
Michał, jakie Ty masz plany ogromne ! Przystopuj, bo zatyrasz się jak amen w pacierzu ! Po zimie człek nie nawykły do takiego nawału roboty, przyzwyczajony do zimowego lenistwa - trzeba się wdrażać powolutku i z dużą rozwagą, bo można sobie zaszkodzić na zdrowotności ;:306
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Też zdarzyło mi sie być w NOMI w weekend i ceny drzewek mnie powaliły, 27zł... A juz w takiej nawet Biedronce po 14zł. Ostatecznie kupiłam w B. gruszkę konferencję, a miałam już drzewek nie kupować ;:124 . A do nie tak dawna NOMI było moim ulubionym sklepem, okazuje się ile kasy wydałam przez swoją lojalność ;:223

No to pocieszę Cię, że mój pies wykopał mi różę :evil: , normalnie na łańcuch dziada postawię...
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45

Post »

Mufka pisze:;:oj
Michał, jakie Ty masz plany ogromne ! Przystopuj, bo zatyrasz się jak amen w pacierzu ! Po zimie człek nie nawykły do takiego nawału roboty, przyzwyczajony do zimowego lenistwa - trzeba się wdrażać powolutku i z dużą rozwagą, bo można sobie zaszkodzić na zdrowotności ;:306
To tak jakby rybę ostrzegać, żeby uważała, bo utonie, albo ptaka, żeby latał nisko i powoli :;230 .
Pamiętam jak kiedyś (uuuuu, to dawno już było 8-) )eMka mnie strofowała, że życie całe prześpię (lubiłem pospać nieco dłużej ;:19 ).
Wtedy tego nie rozumiałem.
Teraz szkoda mi każdej minuty ;:65 .
No chyba, że Michał uważa inaczej :wink: .
:wit
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Romku, ja też jak ta ćma do ognia, w ogród lecę bez opamiętania. Dopiero jak wyprostować się już zupełnie nie mogę, to pełznę na czworaka, potykając się o własne okulary, do domu i pomstując na tego, co mi rozum odebrał ;:306
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Całą prawdę piszecie. Porównań jest cała masa. Więc teoretycznie to człowiek wszystko wie, że trzeba uważać nie przepracowywać się itp, ale praktycznie to co innego. :;230
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Na początek chciałbym bardzo podziękować wszystkim za wpisy i odwiedziny ;:4
Marysiu Maska Część planów dziś już została wykonana, przy takiej pogodzie wszystkiego się chce, człowiek by świat do góry nogami przwrócił. Mam nadzieję, że do maja się wyrobię choć z glebogryzarką nie jestem pewien, mam ciężką glinę więc ledwo da się chodzić a co dopiero kopać. Jak Monika radzi sobie z szelkami? Pamiętam jak się kiedyś uśmiałem jak pisałaś o Waszym lataniu za Maćkiem a Maćka za Moniką :wink:
Jagódko Koty wczoraj jakiś diabeł napadł, dziś o wiele spokojniejsze, co prawda Sępik nie wrócił na noc tylko siedzi u sąsiada i gapi się w mysią dziurę jak sroka w gnat, ale nie było żadnej bitwy, niczego pogryzionego ani wywalonego ;:138 Co do tych robotnych kieleckich ludzi to chyba od dnia zależy , są dni kiedy na całej wsi gwarno i robotno a jak niedziela przyjdzie to tylko ja po sadzie latam, reszta pozamykana w domach, jakby się czegoś bali :;230
Ewo Śnieg na szczęście nie pada, wiatru też nie było, pierwszy raz , nie pamiętam nawet odkąd :D Mam nadzieję, że kocie szkody ograniczą się do nosów odbitych na szybach, które dziś umyłem - zastanawiam się czy nie wymyślić kotom jakichś nakładek na nosy, bo szyby były nawet w karmie ubrudzone, choć takie pomysły różnie się kończą, już raz wymyślili nosidełko dla kotów
Obrazek
Pat Jestem,jestem :wit Właśnie wczoraj siedziałem jako skrytoczytacz u Ciebie zaśmiewając się z opowieści o niesfornych dzieciach, strofujących je matkach i innych wesołych rzeczach. Też mam mokrą glinę, musimy poczekać na jakieś wiatry co by ją osuszyły, inaczej będziemy wzywać zaprzyjaźnionego sąsiada z ciągnikiem by ratował tonącą glebogryzarkę :D Chciałem dziś też zrobić zdjęcia Panstarrsa ale niestety jakaś głupkowata delikatna chmura wylazła na niebo i zrobiłem jedynie zachód
Obrazek
Jacku No właśnie chciałbym przedstawić maleńki wykonany kawałek moich planów
Przed
Obrazek
I po
Obrazek
Jest to papierówka z 1937 roku, rodzi wielkie wspaniałe jabłka, rzadko jest cięta więc teraz jej się dostało, w tym roku i tak nie obrodzi bo w zeszłym miała mnóstwo. Korzystając z faktu siedzenia na czubku drzewa zrobiłem fotkę sadu.
Obrazek
Wiele z sadu nie widać bo drzewa zasłania czereśnia, sadzona była tak jak inne w 1992 roku a wyrosła jak na drożdżach.
Słońce wreszcie mocniej przygrzało odsłaniając co niektóre rośliny: szachownice
Obrazek Obrazek
Cebulice
Obrazek
Jakieś białobłekitne wiosenne kwiatki cebulowe
Obrazek
Oraz serduszka okazała
Obrazek
Bogusiu, jak widać ze zdjęć jutro jeszcze nie uda mi się zbyt wiele wykopać ale może do środy lub czwartku więcej się wynurzy spod białego, będę Cię informować na bieżąco. Dziękuję za życzenia, słoneczka było dużo ;:168
Ewciu gajowa Mają tam więcej ciekawych roślin? W którym to jest miejscu? Bywam czasem w mieście wojewódzkim, mógłbym tam podskoczyć i przetracić trochę pieniędzy :;230
Marysiu Mufko Święte słowa ;:180 Właśnie odczuwam na przemian kolano i różne inne części ciała , którymi ciąłem jabłonkę ale co roku tak mam i szkodzę sobie na zdrowotności, już taki człowiek głupi, że choćby nie chciał to musi się narobić jak pierwsze słońce wyjdzie :D
Marzenko Nie hamuj się z kupnem drzewek, masz kawał terenu a jaka to przyjemność zjeść swoją gruszkę czy czereśnię ;:oj Co do psa to miałem kiedyś kupione takie coś śmierdzące (wyglądało jak drobno zmielona kora w torebce) co odstraszało psy i koty od roślin, niestety mnie też odstraszało :wink:
Romku Dokładnie ;:333 Też szkoda mi każdej minuty ale ja tak zawsze miałem, latem o 4 wstaję bo szkoda mi dnia, jak się przerobię najwyżej po południu drzemnę się na pół godziny i znów mam chęć do roboty, i tak robię dokąd widzę w co walę łopatą albo co obcinam sekatorem (jeśli koci ogon to znak żeby przestać) i złoszczę się, że już jest noc jak ja mam jeszcze tyle do zrobienia ;:306
Marysiu Mufko Niejednokrotnie też pełzałem na czworaka tyle, że potykam się o nos bo okularów nie mam :;230
Gosiu To tak jak każdej zimy sobie wmawiam że nie kupię więcej nasion bo przecież mam mnóstwo z poprzedniego roku i tak sobie wmawiam i wmawiam...i po co? ;:306
Jak wszyscy wstawiają wschody to i ja wstawię swoje
Obrazek
Jest tego jeszcze trochę, np dziś wzeszła mi pierwsza funkia z nasion, są już stroiczki różowe, astry peoniowe, wyszedł jeden rącznik ale nie wiem jaki bo poprzestawiałem nożyki z podpisami...wczoraj koty latały jak oszalałe a dziś ja, jeszcze odwijałem chochoły z drzewek, wrzucałem śnieg do wanienek, umyłem balkon,okna, podłogi, aż mnie roznosiło...a na to wszystko przyglądała się Emilka, myśląc sobie : aleś ty stary i głupi, po co sprzątasz i tak zaraz wtłukę Sępikowi i się nabrudzi
Obrazek
oraz Diablik, jednak wole nie wiedzieć co ten wzrok oznacza ;:306

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”