Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

Witaj Madziu :wit
Piękne masz krokusy ;:oj Wszystkie roslinki czekają na słoneczko i rwią się do zycia!
Miłego poniedziałku :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Dzień dobry bo słoneczny :tan :wit

U mnie w miejscach gdzie są krokusy ciągle śnieg, ale liczę na szybkie topnienie; Twoje śliczne ;:138 .

Z ciekawością będę zerkać, co Ci wyrośnie z cebulek, zatrzymaj opakowania... 8-) :twisted:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Madziu u Ciebie już tak kwitną krokusy i takie wielkie hiacynty????? Ty kochana przyślij trochę tego ciepła do mnie, co prawda wczoraj pięknie świeciło i dosyć mocno grzało słońce i dzisiaj też ale kiedy ten śnieg stopnieje i pokażą się takie śliczności?
Widzę że nabyłaś tuberozę ja ją miała kiedyś , hodowałam w doniczce, pięknie zakwitła ale po kwitnieniu znikła i więcej razy nie kupowałam.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie optymistyczne widoki! Wczorajsze słońce skutecznie u Ciebie zawalczyło ze śniegiem, odsłaniając pierwsze kwiatki...
Zazdroszczę i czekam na własne! :)

Dobrego, słonecznego poniedziałku ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie chyba śnieg zrobił krokusom to co u Ciebie hiacyntom...ale hiacynty za to ocalały, jeden z pewnością będzie kwitł, a to już coś przy tak nieporadnym ogrodnictwie, jak moje :) Tuberozę będę obserwować u Ciebie, ciekawa jestem jak się spisze, bo to jeden z kwiatów na mojej metrowej liście chciejstw :wink:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, u mnie rano były tylko pączki a po południu kwitnące kwiatki :D Wszystko tylko czeka na choćby jeden promień słońca i od razu startuje do kwitnienia. Żonkile wyglądają dobrze, ale tulipanom chyba przymroziło pączki i nie wiem czy zakwitną :(

Aga, słoneczko cieszyło cały weekend :heja Od razu mam inny nastrój. Oczywiście kawa na tarasie była ;:215

Mariolu
, jak tylko śnieg znika to odkrywa takie niespodzianki :tan W planach było oczywiście inaczej, że wszystko będzie kwitło łączką kolorową, na tle zieloności dookoła i śpiewu ptaków w tle...ale i tak się cieszę, że pomimo leżącego dookoła śniegu, wyłaniają się kolorki :D

Reniu,
też mnie cieszą bardzo :D Na szczęście jak to mówią już teraz bliżej niż dalej do wiosny termicznej, bo jakby nie patrzeć kalendarzowa już jest :wink: Miłego poniedziałku :D

Agata, nie ma sprawy, opakowania zachowane :wink: Liczę na to, ze do jutra śnieg zniknie z rabat. Na reszcie działki chyba jeszcze poleży, bo tam spora warstwa się nazbierała. Ale słoneczko jest i ptaszki śpiewają ;:215

Pat, niestety sporo roślin pod śniegiem próbowało przetrwać, ale się jednak ukisiły. Reszta jakoś względnie wygląda, to jest szansa na kwitnąca łączkę :uszy Ty masz hiacynty, a one są piękne. Tuberozy też jestem ciekawa, bo nie znałam wcześniej. Ale jak to bywa na FO zobaczyłam u Kasi_rom i wpadłam :lol:
Agunia, słoneczko :heja yes yes yes... Tobie także życzę kwitnących kolorowych widoczków ;:108

Jolu, hiacynty już prawie kwitły a tu nagle spadł enty z kolei śnieg tej wiosny i niestety nie dały rady ;:223 Liczę na resztę wiosennych, które sadziłam jesienią. Tuberozę potraktuje jak mieczyki, czyli po przekwitnięciu cebulki do przechowalni i za rok znowu do donicy. Nie znam tej rośliny i liczę na efekt "łał" jeśli chodzi o jej zapach :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

Kochana, tak BTW - od dzisiaj jestem na diecie, a wieczorami ćwiczenia... przyłączasz się?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Agunia, ja zbojkotowałam odchudzanie, bo skoro nie ma wiosny to ja nie będę się dodatkowo dołować :twisted: Także będę kibicowała z całego serca, zajadając przy tym ciasteczka, bo od tego kibicowania mi cukier spada :wink:
A tak serio to już jem regularnie i zdrowo, ale ćwiczenia fizyczne to zupełnie nie moja bajka. Nienawidzę ćwiczyć :oops: No po prostu mam alergię na sport. Rowerem po okolicy to ok, ale siłownie, fitnesy i takie tam, brrrr. Wieczorami będę z Tobą duchowo ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Tak! Popieram tylko i jedynie fitness ogródkowy!!! ;:108 Wywijanie haczka i wydłami, przysiady, wyrywanie włosów w różach, pchanie taczki. Grabienie liści dobre jest na mięśnie z boczku. ;:306

Kupiłaś Tuberozę! ;:138 Mam kilka lat, ale kwitnie pojedynczo. Może dlatego, ze sadziłam w pojemnikach. W tym roku chcę im dać wolność i dać do gruntu. Mam nadzieję, że się poprawią ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Miłka masz racje ogrodowy fitness to jest to ;:215 Tuberozy zimą przechowujesz na zewnątrz?
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

...a tam, nie cierpisz sportu... każdy może znaleźć coś, co mu sprawia przyjemność, choćby rower :)
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Witam Ale Ogrom Terenu Jest co Obsadzać No i Bajeczne Widoczki Będę Wracać ;:3 ;:3 ;:3
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Cześć Madziu :wit
Jak tam wiosna u ciebie? U mnie dzisiaj deszczowo :roll:
Dopisuje sie do fanklubu fitnessu ogrodowego ;:172
Miłego dnia :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

aguniada pisze:...a tam, nie cierpisz sportu... każdy może znaleźć coś, co mu sprawia przyjemność, choćby rower :)
oj nie każdy, nie każdy :twisted: Ale fitness ogrodowy jak najbardziej :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Witaj Madziu, a ja się będę katować, tz. obetnę porcje. Za chwilę wyjdę do ogrodu i liczę na spalanie kalorii.
Wiosnę mas już bardzo zaawansowaną ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”