Mój ogród na fotografii - cz.III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród na fotografii - cz.III

Post »

Bogusiu u mnie dziś też raczej się słonko nie pokaże, więc wziąłem się za robotę i zrobiłem domek dla pszczół murarek ;:108 jak przyjdzie wiosna i temp. ok 10 st, to trzeba je wystawić na dwór ;:108
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Witaj Bogusiu!
Dzisiaj pod folią posiałem trochę kwiatków i powsadzałem do doniczek krokosmie i jaskry a nawet begonie.
Mam już dosyć tej zimy i postanowiłem odczarowac wiosnę tymi siewami.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Karolino!...byłam z rewizytą u Ciebie ;:168
Paulinko!...no to nieciekawie z tą alergią... ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu ja mam zaspy a u Ciebie ;:138 ;:215 wiosennie bez tego białego paskudztwa ;:303 ;:303 Tez tak chcę .wysiewy cudne oj będzie roślinek do sadze ;:138 ;:138 nia.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale...moj bocian mumiowaty wywołuje wiele śmiechu...obawiam się,że będzie musiał znaleźć miejsce gdzieś na tyłach ogrodu ;:108 :;230
Tak mi przykro z powodu tak dużych ilości śniegu...
U mnie sytuacja w ogrodzie ;:215 , ale zapowiadają opady deszczu ze śniegiem...mam nadzieję ,że się nie sprawdzą prognozy.
Nagietki na opakowaniu faktycznie wyglądają jak suszki ..choć ciekawie wybarwione. Zobaczymy jak zaprezentują się.Pozdrawiam cieplutko ;:180
Przemku!...pogoda sprzyja takim pracom.Ja wczoraj wykonałam prace na zewnatrz z nadwyżką...dlatego dzisiaj tylko prace domowe. ;:108 ;:180
Andrzeju!......witam cieplutko!
U mnie pod folią zazieleniło się juz...choć skromnie...
Rzodkiewka tworzy wyraźne rządki , buraczki na botwinkę, sałata mizernie powschodziła, koper wcale- dosiewałam ...ale ładnie wzeszly aksamitki . Posiałam tez we wtorek astry,cynie i lewkonię. Posadzone w doniczkach pod folią dalie i kanny...przykryte dodatkowo agrowłókniną , ani myślą wypuścić.Myslę,że zapowiadana po niedzieli wyższa temperatura sprawi,że ruszą.
Za to siewki w domu pędzą jak szalone.. niektóre ciagną się do swiatła.Pozdrawiam cieplutko ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu przy sobocie. :wit
Widzę u Ciebie też wszystko się rwie na dwór jak u mnie. Dziś bawiłem się w poszukiwacza skarbów i na strychu znalazłem całą masę starych książek i srebrną tacę. :tan Na ogródku kły wystawiają tulipany ale jakoś nie cieszą. Pelargonie super , ja będę kupował gotowe sadzonki ze zniżką. ;:306 Miłego weekendu. ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko!...najwyzsza pora , aby to białe paskudztwo zniknęło ...dało nam się we znaki ;:108
Dzisiaj przelatywały nad moim ogrodem "po moim niebie" :;230 ...niesamowicie liczne klucze dzikich kaczek...a przy tym tyle narobiły hałasu...
Może juz na dobre zagości ciepełko!Pozdrawiam ;:196
Krystianie!...witam i pozdrawiam cieplutko!
Oj, już roślinki mają dosyć tych cieplarnianych warunków w domu.
Sadzonki pelargoni bluszczolistnych tez kupuję gotowe..to zabawa z rabatowymi ;:168 Oby w nowym tygodniu stopniał śnieg i zagościła prawdziwa wiosna!
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu , pojawiają się już pierwsze ptaki , u Ciebie jak zwykle wcześniej. Dzikie kaczuchy u mnie całą zimę bywają od lat. Teraz na rzece siedzą , chętnych do karmienia sporo. Tych z lotu jeszcze nie widać. Masz ładne siewki , już można by je wysadzać , tylko gdzie, w błoto :?: ;:oj ;:oj I mrozy mogą jeszcze być.
;:202
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu jeszcze chwilka, malutka chwilka ;:108 :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Pelargonie już faktycznie spore. Moje posadzone są w wielodoniczce, ale sporej, więc nie wiem kiedy i czy w ogóle będę je jeszcze przesadzać. Kobeę masz imponującą ;:180
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

To prawda jeśli chodzi o kobeę. Moja już też urosła, co mnie cieszy. Z moimi siewami nie jest tak źle. Część już przepikowałam do doniczek i tu się martwię czy nie poginą. Pozdrawiam i do jutra.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu nie pisałam, ale też mi się zdaje że kolaż ładnie zrobiony ale zdjęcia nie wiosenne, mało kolorowe , za to na ostatnich widać zieleń sieweczek i prześliczny ciemiernik. Dostałam taki ciemny od Lidzi, ale u mnie kwitnie na różowo :?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu ! witam serdecznie w cudowną, słoneczną niedzielę. U mnie w ogrodzie tez ptaki witają swoimi wspaniałymi trelami. Od razu człowiekowi lzej na duszy i dostaje powera.Siewki zdecydowanie wymagaja hartowania ,dlatego od poniedzialku stopniowo będą zmieniały lokum na tunel foliowy. Na noc przykryję dodatkowo agrowłókniną. jeśli pogoda będzie sprzyjająca w dzień będę wystawiała na zewnatrz.Pozdrawiam cieplutko! ;:3 ;:180
Iwonko! ;:196 ...myślę,że faktycznie będziemy cieszyć się już samymi słonecznymi dniami. :tan
Aniu!/sweety/
...zacznę zasilać pelargonie regularnie raz w tygodniu Biohumusem - dwa razy juz je zasiliłam . Kobea rosnie jak szalona ;:108 Pozdrawiam i zyczę duzo ;:3 ;:196
Mirko!/ mirabelka/witam w cudowną, słoneczną niedzielę. ;:168
U mnie tez sporo siewek zmarnowało się...a tak o nie dbałam.
Marysiu!/Maska/...faktycznie taki "mdly"moj kolaż...a to za przyczyną tak niewielu wiosennych kolorków w ogrodzie. Obiecuję...jeszcze trochę i nasze oczy sycić sie będą wielobarwnoscią ... ;:108 Pozdrawiam cieplutko ;:196
Paulino!...alergia paskudna sprawa...w domu tez mam alergików!Pozdrawiam cieplutko! ;:168
Karolinko!witam serdecznie w piękną , sloneczną niedzielę i posyłam duzo ;:3 ;:3 ;:3
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07

Post »

Pozdrawiam Bogusiu w niedzielę .Ja też chcę słoneczka bo u mnie nie ma .
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani ...witam serdecznie, pozdrawiam gorąco....w słońcu u mnie +20C.Pięknie, bezwietrznie i kwiaty w tych okolicznościach pokazały nowe oblicze :tan
... a to dzisiejszy efekt mojej wiosny w ogrodzie

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”