Mufko,
anastazjo B, mnie także nie przeszkadzają te cudne śnieżne widoki! :] Ale pewnie dlatego, że głównie jestem w mieście i nakręcam się na korzystanie z sezonu. Wiosna fenologiczna się droczy, astronomiczna już jest od dłuższej chwili. Ciekawe czy prawdą jest to, że Przedwiośnia już niedługo wcale nie będzie. Szkoda.
patkaza, witaj miły Gościu! W krótkich żołnierskich słowach
koziorozcu, dziękuję za czujność i celne spostrzeżenia! Tak, wiem, że jest nieco zagęszczone, a to głównie dlatego, że chcę osiągnąć szybki efekt wizualny. Nie ukrywam, że po części na potrzeby FO, żeby Was nie rozczarować tegorocznymi widokami

Zagęszczenie w sumie ciężko ocenić, ponieważ nie podałam wymiarów tej rabatki. Ma ona 380x180 cm. Nie jest zatem taka całkiem mała i na początek myślę, że wielkiego tłoku może nie będzie
Ale rzeczywiście muszę uważać, bo mączniak już atakował mi floksy, mimo, że wydawało mi się, że na brak przewiewu nie powinny narzekać.
Rozsadzać zagęszczone rośliny z pewnością będę, bo miejsca poza ogródkiem mam pod dostatkiem. Poza tym drobne zmiany są nie tylko nieuniknione, ale wręcz pożądane!