Mój kącik storczykowy :)
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kącik storczykowy :)
Super podsumowanie
Bardzo fajna i jakże zróżnicowana kolekcja. Ten z avatara cudny 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- sylvia_sirena
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, wprowadziłaś nam na 100% trochę wiosny
i nie pytaj przypadkiem który zaprezentował się najpiękniej, bo właśnie
w takim zestawieniu pokazują swą różnorodność. A B. 'Nelly Isler' rozsiewa oprócz tego piękny zapach
w takim zestawieniu pokazują swą różnorodność. A B. 'Nelly Isler' rozsiewa oprócz tego piękny zapach
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Art dziękuję Ci za miłe słowa
Jestem chyba wyjątkiem, bo jeśli chodzi o zapach Nelly to mnie on na początku drażnił.. Był dla mnie za ciężki, taki kadzidlany.. Teraz wydaje mi się delikatniejszy, nie wiem od czego to zależy 
Dzisiaj zauważyłam, że mój żółtek któremu coś wychodzi, teraz wiem, ze to na pewno pęd, puszcza tez coś z drugiej strony
Jeśli to będzie pęd, to będzie to moje pierwsze własne kwitnienie z dwoma nowymi pędami.. Do tej pory miałam po jednym nowym plus ewentualnie rozgałęzienia ze starych.
Phal. Violacea var. sumatra na dzień dzisiejszy ma 5 malutkich korzonków a kiedy ją dostałam były 3
Jedna z Vand także wypuściła zawiązki 3 pięknych korzonków, więc mam nadzieję, że się wzmocni. Żółknięcie listków na drugiej z nich to mogła być wina tego, ze zraszałam liście
Dzisiaj zauważyłam, że mój żółtek któremu coś wychodzi, teraz wiem, ze to na pewno pęd, puszcza tez coś z drugiej strony
Phal. Violacea var. sumatra na dzień dzisiejszy ma 5 malutkich korzonków a kiedy ją dostałam były 3
Jedna z Vand także wypuściła zawiązki 3 pięknych korzonków, więc mam nadzieję, że się wzmocni. Żółknięcie listków na drugiej z nich to mogła być wina tego, ze zraszałam liście
Wczoraj rzucił mi się w oczy storczyk podobny do Twojego, a może to ten sam ...
Phalaenopsis Tying Shin Classic
Pozdrawiam serdecznie.
- Dufin

a-moroso dziękuję Ci za informację, nie miałam pojęcia, że on może mieć jakaś nazwę
Póki co niestety przekwitł ;)
Popatrzyłam i faktycznie bardzo podobny, tylko mój jest w wersji mini
Popatrzyłam i faktycznie bardzo podobny, tylko mój jest w wersji mini
Ale on chyba właśnie mini jest:
http://www.yihcheng.com/big/n-jb-01.php ... %20Classic(P.Tyiny%20ShingJaguar%20x%20P.Lobbii&dataid2=Florescence:&dataid3=Explanation:&dataid4=Phalaenopsis&dataid8=Yih-Cheng%20Orchids%20All%20Rights%20Reserved%3Cbr%3ETEL:886-933-559524%3Cspan%20class=style4%3E-----%3C/span%3EFAX:886-4-8525725&dataid5=YC81
http://orchidgarden.pl/sklep/details/13 ... itnie.html
http://www.yihcheng.com/big/n-jb-01.php ... %20Classic(P.Tyiny%20ShingJaguar%20x%20P.Lobbii&dataid2=Florescence:&dataid3=Explanation:&dataid4=Phalaenopsis&dataid8=Yih-Cheng%20Orchids%20All%20Rights%20Reserved%3Cbr%3ETEL:886-933-559524%3Cspan%20class=style4%3E-----%3C/span%3EFAX:886-4-8525725&dataid5=YC81
http://orchidgarden.pl/sklep/details/13 ... itnie.html
- Dufin

Rzeczywiście
nie wiem czemu wydawały mi się duże jak spojrzałam w google.. hmm.. możliwe, że to ten sam, w każdym razie etykietki żadnej nie było no i był sporo tańszy od tego oferowanego w OG
Dziękuję za wskazówki pojęcia nie miałam, że taki storczyk istnieje 
Najważniejsze, że jest piękny i niepowtarzalny.

Faktycznie jest maly ,zakwitl mi przed wyjazdem,do obejrzenia w moim watku 
- Dufin

faktycznie Kaśka
Nawet Ci napisałam że podobny do mojej mini
Nie skojarzyłam nazw, że to ten wskazany przez Anie
Hmm.. no zaintrygowałyście mnie, mój raczej nie jest "czystej krwi" ale chętnie dowiedziałabym się ile ma wspólnego z Phal. Tying Shin Classic ;) Tylko w jaki sposób? 
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
No ale kolekcyjka,gdzie mi tam z moją do Twojej-gratuluję
Pozdrawiam.
No ale kolekcyjka,gdzie mi tam z moją do Twojej-gratuluję
Pozdrawiam.
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Witaj Aniu
Bardzo ciekawa kolekcja storczyków
Wątek Twój przegladam od jakiegoś czasu , na bierząco sobie podczytuję i cenię Twoje rady
Bardzo ciekawa kolekcja storczyków
Wątek Twój przegladam od jakiegoś czasu , na bierząco sobie podczytuję i cenię Twoje rady
- Dufin

Arkadius121 dziękuję za odwiedziny
Twoja kolekcja jest znacznie bardziej imponująca, wiele ciekawych kolorów, których u mnie brakuje no i zdjęcia, którymi potrafisz podkreślić urodę storczyków
Wiolamanka witam Cie w moim wątku i miło mi, że postanowiłaś zostawić tu ślad po sobie
Jeśli tylko umiem to pomagam, doradzam, ale prawdę mówiąc te kwiaty potrafią bardzo zaskakiwać, więc sama ciągle się ich uczę 
Wiolamanka witam Cie w moim wątku i miło mi, że postanowiłaś zostawić tu ślad po sobie