Mój Świat ? Tamaryszek - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Świat ? Tamaryszek - cz.3

Post »

cudności, cudności........a biała róża która tak pięknie oplata
bramkę ,poezja... już rozmyślam gdzie by taką u siebie posadzić,
a rabatka z brzozami?... brak słów ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Izo, oczar zaczyna już czarować, szkoda tylko, że nie bardzo ma szansę na pokazanie swojej krasy w słonku. Miejmy nadzieję, że wszyscy niedługo będziemy mogli nacieszyć się i naładować jego promykami. Strumyk o każdej porze roku wygląda fascynująco. U mnie za oknem obraz nędzy i rozpaczy, liczę że lada moment to się zmieni. Chciałabym już zacząć porządkować mój kawalątek ziemi i powoli obserwować rozwijające się pączki. Jak ja lubię wiosnę ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuniu przepiękne widoki pokazałaś, z prawdziwą przyjemnością się je ogląda i można zaczerpnąć wielu inspiracji :D
Oczar mnie zachwycił...... jak miło zobaczyć kwitnącą roślinę na tej śnieżnej pustyni.....
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Izuś Ty wiesz co ja lubię ;:oj piękny obraz z różą w roli głównej, fantastycznie się to wszystko komponuje (nie ma różowego :wink: ) bardzo dziękuje ;:196
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iza, oczar pięknie się prezentuje!
Zapomniałem odpowiedzieć Ci u mnie o fotergilli. To bardzo młoda roślina, kupiona w ub. roku i ma ok. 50 cm. Myślę, że dlatego nie zakwitła.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tamaryszku, dziękuję za inspirujący spacer po angielskich ogrodach..takie widoki chłonę bezkrytycznie, podziwiam konsekwencję i kunszt twórców. Z niemniejszym entuzjazmem wyczekuję kolejnego sezonu w Twoim bajkowym zakątku, oby wiosna już nie kazała nam zbyt długo na siebie czekać. Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Tamaryszku dziękuję za informacje o Twoich zawilcach.
U mnie japońskie trudno rosną, nie mam tak przepuszczalnej gleby jak u Ciebie, a to dla nich podstawowy warunek dobrego wzrostu, plus wilgoć, ale o to można sie już postarać.Najlepiej rosną te popularne jasnoróżowe, białe sa ogólnie bardziej chimeryczne i choć starałam się im znaleźć odpowiednie stanowisko i przygotowałam je pod względem wymagań, to jednak powoli się rozwijały, choć kwitły co roku, ale kwiatów było mało.Prawdziwy spektakl dały jesienią przed tą feralną zimą.Ale koniecznie muszę je znów kupić, choć już jestem kobietą w średnim wieku, to mam nadzieję, że jeszcze mnie ucieszą :) pozdrawiam serdecznie, będę tu czasem zaglądać, bo Twoje podejście do ogrodnictwa nie jest mi obce ;:173
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

IZA....ja zawsze z przyjemnością spędzam czas w Twoich zakątkach i zawsze dojrzę coś nowego....tym razem zwróciły moją uwagę bielusieńkie i prościuteńkie brzozy....mogę wiedzieć jakich mam szukać aby do nich wzdychać tak jak do Twoich....
...a strumyk o każdej porze będzie każdego przechodnia zatrzymywał....
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z ogromna ciekawością czytam zawsze Twoje komentarze i rozważania ogrodowe :) bardzo to dla mnie inspirujące ;:108
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Izo pozdrawiam Cię w ten zimowy poranek . ;:3
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Tamaryszku, dziękuję za wyczerpującą informację o tekturach i kartonach. Tak właśnie myślałam, że są super. Mam je akurat gratis z firmy a i w marketach czasem można trafić na pudła do wyrzucenia. Będę zatem głośno propagować tę metodę na rabatach.
Co do rabat...widzisz, jesteś lata świetlne przede mną jeśli chodzi o doświadczenie i wiedzę ogrodową. Mnóstwo czytasz, zwiedzasz ogrody w realu, to ogrom wiedzy, którego ja nie mam. Inaczej coś widzieć a inaczej tylko czytać o tym. Jestem na etapie zachwycania się każdą rośliną, daliami teraz. Pewnie z czasem, jak pomęczę się z nimi i kilka stracę, oraz jak moja wiedza będzie większa, uznam, że rabaty pokazywane teraz tu przez Ciebie są piękne i takie siebie będę chciała stworzyć. Zresztą, już teraz myślę, że swojski klimat rabat, z brzozami, hostami i smukłymi naparstnicami to ideał.
Teraz bawię się wysiewami i cieszę się jak dziecko z kolejnych roślinek. Najchętniej to bym kamerę ustawiła przy nich i robiła dokumetację tak klatka po klatce. Póki co robię zdjęcia co 2 dni. Można zaobserwować wielkie zmiany.
Tymczasem życzę Ci spokojnych, ciepłych, rodzinnych świąt, Izo ;:196
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Izo wszystkiego najlepszego ! Pogodnych, spokojnych i zdrowych Świąt Wielkanocnych!
Beti28
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 lut 2013, o 10:43

Post »

Witaj Izo! :wit
Zdrowych i pogodnych Świąt życzę ;:3
Masz śliczny ogród !! Podglądam i podglądam i napatrzeć się nie mogę, świetna inspiracje jak dla mnie ;:63 Ja dopiero zaczynam tworzyć "coś" zobaczę jak mi to wyjdzie. Tak jak ty mam rów na działce i chcę go zagospodarować. Na pewno będę czytać twoje 3części wątku bo coś czuję że tam jest skarbnica wiedzy jak i co posadzić nad wodą :lol: Pozdrawiam cieplutko (pomimo śniegu za oknem)
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Mam pytanie: w jakim miesiącu przebywałaś w ogrodzie w Holandii? Wybieram się tam 20 kwietnia i jestem ciekaw co możesz mi poradzić ;)
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Tamaryszku przepiękny spacer nam zaserwowałaś. I do tego tak umiejętnie opisany i przedstawiony na zdjęciach. Zawsze potrafisz tak trafnie dobrać zdjęcie, komentarz i odpowiedź na post ;:180
Zresztą Ty wszystko co robisz, to zawsze bardzo interesująco i wyczerpująco.

Tamaryszku, albo nie doczytałam, albo przegapiłam, a czy mogłabyś mi powiedzieć kiedy byłaś na tej wycieczce? I czy to była zorganizowana wyprawa, czy pojechałaś sama? Mogłabyś coś technicznie doradzić (tzn. jak najlepiej Twoim zdaniem jechać)
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę szybkiej wiosny.
;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”