Tamaryszku, dziękuję za wyczerpującą informację o tekturach i kartonach. Tak właśnie myślałam, że są super. Mam je akurat gratis z firmy a i w marketach czasem można trafić na pudła do wyrzucenia. Będę zatem głośno propagować tę metodę na rabatach.
Co do rabat...widzisz, jesteś lata świetlne przede mną jeśli chodzi o doświadczenie i wiedzę ogrodową. Mnóstwo czytasz, zwiedzasz ogrody w realu, to ogrom wiedzy, którego ja nie mam. Inaczej coś widzieć a inaczej tylko czytać o tym. Jestem na etapie zachwycania się każdą rośliną, daliami teraz. Pewnie z czasem, jak pomęczę się z nimi i kilka stracę, oraz jak moja wiedza będzie większa, uznam, że rabaty pokazywane teraz tu przez Ciebie są piękne i takie siebie będę chciała stworzyć. Zresztą, już teraz myślę, że swojski klimat rabat, z brzozami, hostami i smukłymi naparstnicami to ideał.
Teraz bawię się wysiewami i cieszę się jak dziecko z kolejnych roślinek. Najchętniej to bym kamerę ustawiła przy nich i robiła dokumetację tak klatka po klatce. Póki co robię zdjęcia co 2 dni. Można zaobserwować wielkie zmiany.
Tymczasem życzę Ci spokojnych, ciepłych, rodzinnych świąt, Izo