Ogólnie co mnie zaniepokoiło to zasychanie wewnętrznych przyrostów a po dokładniejszym przyjrzeniu się widać właśnie te białe pęcherzyki co to jest i czym to załatwić? Rozumiem że to jest główną przyczyną zasychania jałowca od środka...

Witaj, to czerwce, oprysk np.Confidor 200 Sl -0,08% 2 razy co 2 tyg.Krzyk80 pisze:Witajcie, czy ktoś z Was może będzie w stanie określić co to jest na szpilkach tego jałowca - małe, białe wypukłości znajdują się wewnątrz krzaczka na zamierających gałązkach.
Ogólnie co mnie zaniepokoiło to zasychanie wewnętrznych przyrostów a po dokładniejszym przyjrzeniu się widać właśnie te białe pęcherzyki co to jest i czym to załatwić? Rozumiem że to jest główną przyczyną zasychania jałowca od środka...
![]()
Witaj, choroba grzybowa,wycinać chore pędy, zapewnić optymalne warunki roślinie i oprysk np.Topsin, Sarfun w stężeniu 0,1%dwostr pisze:Krzysztofie!-wybacz,że podpięłam się pod twój temat,ale mam podobny problem.
Mój jałowiec też niedomaga .
Wysyłając fotkę mam nadzieje,ze otrzymam odpowiedż ,co gnębi mojego jałowca.
Piszesz że na gałązkach Twojego jałowca pojawiły się jakieś białe pecherzyki,ja u swojego nic takiego nie zauważyłam ,a też mi podsycha.![]()